Meteen naar de inhoud

Weer Oman januari

Weer Oman januari

Overzicht weer Oman januari

Oman: het weer in januari

Januari is een perfecte maand in Oman qua weer om te reizen. De temperaturen zijn mild overdag en de nachten zijn koel. Gemiddeld ligt de dagtemperatuur rond de 24/25 graden en ’s nachts koelt het in grote delen van het land niet verder af dan 16 graden. Dit is natuurlijk heerlijk als je de koude winters in Nederland gewend bent. Het kan voorkomen dat er in januari regen valt in Oman, maar dit blijft meestal beperkt tot enkele korte regenbuien. Vanwege het goede weer is dit een drukkere tijd voor een rondreis door Oman, zeker als je je vakantie begin januari plant.

Map weer Oman januari
Beste reistijd Oman - Moskee van Sultan Qaboos

Weer in Muscat en Noord-Oman

In januari is het weer aan de noordkust van Oman heerlijk. Overdag liggen de temperaturen in Muscat en omgeving meestal rond de 25 graden, terwijl de avonden iets koeler kunnen zijn. Het is over het algemeen zonnig met weinig neerslag. Desondanks kan het wel een keer een dagje regenen, maar dit zal je vakantieplannen zelden in de war schoppen. Kortom, januari is een perfecte tijd voor een rondreis door het noorden van Oman en je hebt hierbij ook zeker de mogelijkheid om een paar dagen aan het strand te relaxen.

Toptip

Bezoek wat minder bekende wadi’s (om te gaan zwemmen) dan alleen Wadi Shab en Wadi Bani Khalid, hoewel deze prachtig zijn, kunnen ze in het hoogseizoen vaak erg druk zijn met bezoekers. Minder druk bezochte wadi’s zijn onder meer Wadi Damm en Wadi Arbeieen.

Weer in het Hadjargebergte

In januari is het weer in het Hadjargebergte meestal koel tot mild. Overdag liggen de temperaturen doorgaans tussen 15 en 25 graden en soms heb je dan ook echt een vest nodig als je bovenop Jebel Shams bent. De nachten kunnen erg fris worden, met gemiddelde temperaturen tussen de 5 en 10 graden. Neerslag is mogelijk, maar dit is over het algemeen erg beperkt. Al met al is het weer ideaal als je de Balcony Walk wilt gaan lopen. Dit is overigens een echte aanrader als je in de bergen van Oman bent.

Beste reistijd Oman - Kamperen in het Hadjargebergte
Beste reistijd Oman - dune bashen in de woestijn

Weer in de woestijngebieden van Oman

Als je in januari naar de woestijngebieden van Oman reist, kun je zonnig en warm weer verwachten. Overdag ligt de temperaturen meestal rond de 24 graden, maar omdat de zon vaak volop schijnt kan het als het windstil is erg warm worden in de zandduinen. Houdt er rekening mee dat er geen schaduw is, dus insmeren is hard nodig. De nachten zijn vrij koel in de woestijn van Oman, met temperaturen rond de 10 graden. Ga je hier de nacht doorbrengen, dan wil je dus zeker wel wat warmere kleding meenemen. Het is over het algemeen zonnig in de woestijn en neerslag is heel zeldzaam.

Wist je dat...

Je in Oman een boete krijgt als je met een vieze auto rond rijdt? Lees hier alles over het rijden met een auto in Oman.

Weer Zuid-Oman (omgeving Salalah)

Januari is een aangename maand in Zuid-Oman, met milde temperaturen en aangenaam weer. Overdag liggen de temperaturen meestal tussen 25 en 30 graden, terwijl de nachten iets koeler zijn (zo’n 16 graden). De hoeveelheid regenval is minimaal deze maand.

Beste reistijd Oman - Kamelen op het strand nabij Pink Lagoon

Oman 500x500

Feestdagen in januari

Nationale feestdagen
Troonbestijging van Sultan Haitham bin Tarik (jaarlijks op 11 januari).
Op deze dag kwam Sultan Haitham bin Tarik aan de macht, na het overlijden van voormalige Sultan, Sultan Qaboos bin Said in 2020.

Islamitische feestdagen
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in januari vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.me.

Behalve het weer in januari ook benieuwd naar het weer in Oman in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Oman