Meteen naar de inhoud

Weer Oman februari

Weer Oman februari

Overzicht weer Oman februari

Oman: het weer in februari

Februari kent in Oman vergelijkbaar weer als januari, met aangename temperaturen (zo’n 25/26C˚) overdag en koelere nachten (een graad of 15-17). Op enkele dagen kan er een regenbui vallen, maar deze duren over het algemeen nooit lang. Het is dus een goede tijd om de historische steden zoals Muscat en Nizwa te verkennen, te gaan wandelen in de bergen of te gaan relaxen op het strand. Februari is namelijk net als voorgaande maanden een van de beste maanden voor een rondreis door Oman.

Map weer Oman februari
Beste reistijd Oman - Geitenmarkt in Nizwa

Weer in Muscat en Noord-Oman

Net als januari kun je februari ook tot een van de beste maanden uitroepen om Oman te bezoeken. In februari kunnen de temperaturen overdag oplopen tot 26 graden, met zachte avonden. Het weer blijft overwegend zonnig en neerslag valt er niet veel. Slechts op enkele dagen zal er wat regen vallen, maar dit zal je reis naar Oman weinig tot niet beïnvloeden. Het strand bezoeken en in zee zwemmen kan zeker ook deze maand, want met een zee temperatuur van 23 graden is het water heerlijk.

Toptip

Rij met een 4x4 auto door Wadi Bani Awf, een van de meest spectaculaire routes in Oman.

Weer in het Hadjargebergte

Ook in het Hadjargebergte van Oman lijkt het weer in februari veel op dat in januari, hoewel het wellicht net een graadje warmer kan worden. De temperaturen overdag liggen rond de 18 graden en met een regelmatig aanwezig zonnetje erbij is het dan heerlijk. ’s Nachts kan het nog steeds erg fris zijn. Mocht je dus willen gaan kamperen in Oman, zorg er dan voor dat je genoeg warme kleding / dekens meeneemt als je de bergen intrekt. Neerslag is deze maand mogelijk, maar zeker niet frequent.

Beste reistijd Oman - Terraced fields viewpoint Jebel Akhdar

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Oman

Beste reistijd Oman - zand

Weer in de woestijngebieden van Oman

In februari kun je over het algemeen aangenaam weer verwachten in de woestijn van Oman. Overdag liggen de gemiddelde temperaturen meestal tussen de 20°C en 25°C, maar 's nachts kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen tot 10-15°C. Het is dus raadzaam om warme kleding mee te nemen voor de koude nachten als je in de woestijn wilt verblijven.
Het is ook goed om te weten dat de woestijn overdag meestal zonnig is met heldere blauwe luchten, wat het ideaal maakt om de omgeving te verkennen. Vergeet echter niet om voldoende zonbescherming mee te nemen, omdat de zonnestralen in de woestijn erg sterk kunnen zijn.

Wist je dat...

Je in Oman overal kamelen tegenkomt? Heel bijzonder om ze zo in de vrije natuur te zien lopen.

Weer Zuid-Oman (omgeving Salalah)

In februari blijven de temperaturen hoog in Salalah. Overdag loopt het kwik meestal op tot rond de 27 graden en ’s nachts koelt het af naar een aangename temperatuur van zo’n 18 graden. De dagen zijn over het algemeen zonnig deze maand. Regen zal er nauwelijks vallen in februari in het zuiden van Oman, hoewel een enkele regenbui voor kan komen. Met een zeewater temperatuur van 25 graden is het ideaal om lekker te gaan zwemmen bij een van de prachtige stranden in de zuidelijke regio, zoals Mughsail beach.

Beste reistijd Oman - Kameel langs de weg

Oman 500x500

Feestdagen in februari

In februari zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Oman. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in februari vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.me.

Behalve het weer in februari ook benieuwd naar het weer in Oman in de omliggende maanden?

auto huren

Auto Huren bij easyterra