Meteen naar de inhoud

Weer Oman december

Weer Oman december

Overzicht weer Oman december

Oman: het weer in december

December is een van de maanden met de beste reistijd voor Oman qua weer. Het is een ideale periode voor een rondreis, omdat de temperaturen overdag rond een aangename 25/26 graden liggen.
De zon schijnt veelvuldig, hoewel je deze maand wellicht een enkele keer een korte bui kan treffen. Dit zal echter je reisplannen weinig in de weg staan. Wel is het slim om de laatste weerberichten te checken voordat je erop uitgaat. Zeker als je wilt gaan kamperen. Een handige app om te zien hoeveel wind er waait is Windy. Soms kan het in de wintermaanden namelijk weleens voorkomen dat er een harde wind waait, bijvoorbeeld aan de kust of in de woestijn.
Ondanks dat het dus een enkele keer kan regenen of waaien, zal dit zeer incidenteel zijn. Over het algemeen is het namelijk zeer zonnig weer in december in Oman. Hierdoor is het in deze periode wel drukker met reizigers, waardoor het op sommige plaatsen (zoals Wadi Shab) slim is om vroeg in de ochtend te komen.

Map weer Oman december
Beste reistijd Oman - Kamelenrace

Weer in Muscat en Noord-Oman december

In december is het weer fantastisch om het noorden van Oman te ontdekken met een autorondreis (lees alles over het huren van een auto in Oman). De gemiddelde temperatuur loopt overdag op tot zo’n 26 graden en ’s nachts kan het afkoelen tot een graad of 18. Je kunt dus vooral zomerse kleding meenemen als je in deze periode naar Oman afreist.
Het weer in het noorden van Oman blijft in december overwegend zonnig met sporadische regenbuien. Op een dag of 2 kan deze maand wat regen vallen, maar meestal is het na een korte hevige bui weer voorbij. Wel kan het soms een dag bewolkt zijn, maar vanwege de aangename temperatuur is het dan nog altijd prima te doen in Muscat en omgeving. De zon schijnt deze maand echter nog steeds 9 uur per dag, dus dan is het ook heerlijk toeven aan de stranden van de noordkust van Oman. Ook de zeewater temperatuur is dan nog 25 graden, dus zeker niet koud.
Dit alles maakt het ook zo fijn om Oman met kinderen te bezoeken in de kerstvakantie. Wil je hier meer over weten, lees dan ons handige artikel: Oman met kinderen.

Toptip

Ga wildkamperen in Oman, dit was voor ons echt de highlight van onze reis naar Oman. Lees alles hierover in ons artikel Kamperen in Oman.

Weer in het Hadjargebergte december

In het Hadjargebergte wordt het in december een stuk frisser weer dan in de rest van Oman. De temperatuur overdag loopt meestal op naar zo’n 16 graden, maar soms kan het ronduit koud zijn. Over het algemeen is het echter best prima te doen in het zonnetje dat ook deze maand veelvuldig schijnt. Vaak kun je gewoon in een T-shirt rondlopen door de bergen, maar neem zeker ook wat warmers mee voor de koelere dagen.
Ga je overnachten op Jebel Shams of Jebel Akhdar, neem dan zeker voldoende warme kleding mee. Het kan ’s nachts namelijk aardig koud worden hier. Gemiddeld koelt het af naar zo’n 7 graden in de nacht in het Hadjargebergte, maar het is slim om de laatste weerberichten in de gaten te houden. Het komt namelijk ook weleens voor dat de temperaturen rond het vriespunt liggen boven in de bergen. Kamperen is dan ook niet ideaal hoog in de bergen deze maand, tenzij je wel tegen wat kou kunt. Regen valt er nauwelijks deze maand, hoewel er gemiddeld op één dag een bui valt.

Beste reistijd Oman - Wadi Bani Awf

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Oman

Beste reistijd Oman - zonsopkomst in de woestijn

Weer in de woestijngebieden van Oman december

December is qua weer een prima tijd voor een bezoek aan de woestijnen van Oman. In de Wahiba Sands wordt het deze maand overdag zo’n 28 graden, wat ook nog erg warm is in felle zon. Vergeleken met de zomermaanden is het echter een stuk prettiger en we raden je december dan ook zeker aan als een van de beste maanden voor een bezoek aan een van de woestijnen van Oman.
In de vroege ochtenduren en ’s avonds kan het vrij fris zijn (zo’n 14 graden). Een vest is dus wel lekker als je bijvoorbeeld in de woestijn gaat overnachten. Kijk voor woestijnkampen eens op Booking.com. Over het algemeen is het droog en zonnig weer in de woestijn in Oman, maar het komt voor dat er enkele druppels vallen deze maand. Vanwege de felle zon raden we je aan ook in deze tijd van het jaar te zorgen voor zonbescherming tijdens je bezoek aan de woestijn.

Wist je dat...

Kamelenraces een populaire sport is in Oman?

Weer Zuid-Oman (omgeving Salalah) december

Het zuiden van Oman ziet eveneens aangenaam weer in december. De temperatuur ligt overdag rond de 28 graden en regen valt er niet of nauwelijks. De zon schijnt zo’n 10 uur per dag deze maand in Salalah en omgeving. Wil je dus een bezoek brengen aan Wadi Darbat, dan kan dat prima in december. Het is deze maand echter niet meer zo indrukwekkend groen en weelderig als in de zomermaanden tijdens de moessontijd het geval was. Op de stranden rondom Salalah is het heerlijk deze maand en ook een duik in zee is prima te doen. De temperatuur van het zeewater ligt namelijk nog rond de 26 graden.
In december koelt het ’s nachts wat af in het zuiden van Oman, tot een graad op 18, maar dit is natuurlijk alsnog zeker niet koud. Een avondwandeling of ’s avonds lekker buiten eten kan dan ook prima.

Beste reistijd Oman - Kamelen op het strand bij Pink Lagoon

Oman 500x500

Feestdagen in december

In december zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Oman. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in december vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.me.

Behalve het weer in december ook benieuwd naar het weer in Oman in de omliggende maanden?

Travelnauts