Meteen naar de inhoud

Weer Oman augustus

Weer Oman augustus

Overzicht weer Oman augustus

Oman: het weer in augustus

Het weer in augustus is niet ideaal voor een rondreis door Oman. Deze maand kun je namelijk nog altijd zeer hete en droge weersomstandigheden verwachten in het grootste deel van het land. Gemiddeld ligt de temperatuur rond de 36 graden overdag, maar nog altijd kunnen deze stijgen tot ruim boven de 40°C. De zon is sterk, dus zorg ervoor dat je je goed beschermt hier tegen als je ervoor kiest om in augustus naar Oman te reizen.
Wij willen je echter aanraden om deze periode te mijden, omdat het niet prettig is om in deze intense hitte een land te bezoeken. Ook 's nachts daalt de temperatuur niet veel en ligt het kwik nog zeker rond de 27°C. Het is dus zelfs in de late avonduren nog erg warm. Ook regen zal niet voor verkoeling zorgen, want regenval in Oman is zeldzaam in augustus, hoewel het zuiden wel wat neerslag zal zien.

Map weer Oman augustus
Beste reistijd Oman - Fins beach

Weer in Muscat en Noord-Oman

Het hete weer zet zich nog voort in augustus in het noorden van Oman. Overdag wordt het gemiddeld 36 graden, maar het kwik kan ook nog gemakkelijk oplopen tot boven de 40°C in Muscat en omgeving. Met een minimale nachttemperatuur van 27 graden wordt het ook in de avonduren niet erg aangenaam. Regenval hoef je eigenlijk niet te verwachten in augustus in deze regio.
Mocht je willen gaan zwemmen, dan is het zeewater ook niet erg verkoelend. Met een gemiddelde van 30 graden voelt het namelijk aan als een warm bad.
Al met al is augustus niet de beste tijd voor een reis door Oman. Kijk op onze beste reistijdpagina van Oman wanneer dit land wel ideaal is om te bezoeken.

Toptip

Probeer als je kunt een keer het lamsgerecht Shuwa. Het duurt meer dan 24 uur om dit typische Omaanse gerecht te bereiden, maar dan heb je ook echt wel een overheerlijke maaltijd.

Weer in het Hadjargebergte

Ook in het Hadjargebergte in Oman kun je in augustus warm weer verwachten. Door de hoogteverschillen kan de temperatuur wat variëren, maar over het algemeen kun je slechts een klein beetje verkoeling vinden in de Omaanse bergen in augustus. Bovenop Jebel Akhdar, in het plaatsje Saiq, loopt de temperatuur overdag op tot 29-30 graden. In de lager gelegen gebieden wordt het ronduit heet, met temperaturen tegen de 40 graden. ‘s Nachts koelt het wel wat af naar een graad of 21. Als je dus komt voor prachtige hikes, zoals de Balcony Walk, dan is het slim om dit in de vroege ochtenduren te plannen.
In augustus kan er soms een bui vallen in het Hadjargebergte, maar heel veel regen hoef je niet te verwachten.

Beste reistijd Oman - zonsondergang Jebel Akhdar
Beste reistijd Oman - Wahiba Sands woestijn

Weer in de woestijngebieden van Oman

Net als in juli, is het weer in de woestijnen van Oman niet ideaal voor een bezoek. Augustus is een extreem droge en hete maand, met een gemiddelde temperatuur van 36 graden. Midden op de dag loopt het kwik op tot ruim boven de 40, dus hier wil je niet zijn als de zon hoog aan de hemel staat. De zon is namelijk echt intens. 's Nachts kunnen de temperaturen in de woestijn dalen, maar zelfs dan blijven ze meestal boven de 28°C.
Vanwege de extreme hitte in augustus, raden we je niet aan om uitgebreid de woestijn te gaan verkennen, mocht je deze maand een rondreis gaan maken door Oman. Wil of kun je niet anders, dan is het wellicht slim om een woestijnkamp te kiezen waar je in de airco kunt verblijven. Op deze manier kan je in de vroege ochtenduren een kort bezoekje plannen aan de woestijn.

Wist je dat...

Omani’s nog altijd een diep respect hebben voor hun voormalige sultan, Sultan Qaboos bin Said Al Said, die bijna 50 jaar aan de macht was. Hij overleed in 2020, maar zijn afbeelding is nog steeds te vinden op veel plaatsen in het land.

Weer Zuid-Oman (omgeving Salalah)

In het zuiden van Oman, met name in de regio Salalah, kun je in augustus een aanzienlijk verschil in weer verwachten in vergelijking met andere delen van het land. Dit komt door de Khareef, het moessonseizoen dat plaatsvindt in de zuidelijke regio Dhofar.
In augustus brengt de Khareef regelmatige neerslag met zich mee, voornamelijk in de vorm van mist en regen. Het gebied wordt daardoor prachtig groen, wat een uniek landschap creëert in vergelijking met de drogere woestijnachtige omgevingen elders in Oman. De temperaturen in het zuiden van Oman tijdens de moessonperiode liggen lager dan in andere delen van het land. Overdag wordt het gemiddeld zo’n 29 graden, terwijl het 's nachts afkoelt tot zo’n 24 graden. Daarentegen ligt de luchtvochtigheid vrij hoog, waardoor het wel wat klam aan kan voelen.
Het zuiden van Oman kent in augustus dus mildere temperaturen dan in andere delen van het land. Hierdoor kan het een aantrekkelijke plek zijn tijdens je rondreis door Oman. Wees je er van bewust dat veel Omani’s in augustus naar deze regio trekken, waardoor het vaak erg druk is in Salalah en omgeving.

Beste reistijd Oman - Kameel in Oman

Oman 500x500

Feestdagen in augustus

In augustus zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Oman. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in augustus vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.me.

Behalve het weer in augustus ook benieuwd naar het weer in Oman in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Oman