Meteen naar de inhoud

Weer Oman april

Weer Oman april

Overzicht weer Oman april

Oman: het weer in april

In april start de echte zomerse hitte weer in Oman, met temperaturen die gemiddeld tussen 26 (in de bergen) en 34 graden (Muscat) liggen. Regen valt er niet veel, dit blijft vaak beperkt tot een dag met wat regenbuien. Het kan dus behoorlijk warm en zonnig weer worden in deze periode, daarom is het belangrijk om veel te drinken en zonbescherming te gebruiken als je in april een rondreis door Oman wilt maken. Een voordeel van deze maand is dat het rustig is qua bezoekers.

Map weer Oman april
Beste reistijd Oman - Jibreen fort binnenkant

Weer in Muscat en Noord-Oman

In april stijgen de temperaturen weer verder in Oman. Overdag kan het kwik al oplopen tot zo’n 32-34 graden, erg warm dus. Wil je een rondreis maken door Oman in deze periode, dan raden we je aan om vooral vroeg in de ochtend en laat in de middag dingen te ondernemen. Midden op de dag is het gewoonweg te warm hiervoor. Het blijft in deze tijd van het jaar meestal zonnig, maar er kan een zeldzame lichte regenbui voorkomen.

Toptip

Ga wandelen op Jebel Akhdar, waar je prachtige uitzichten hebt en kunt ontsnappen aan de hitte van de laaggelegen gebieden. Een van de mooie wandelingen hier loopt vanaf het Terraced Fields Viewpoint langs enkele dorpjes.

Weer in het Hadjargebergte

De komst van april betekent het begin van het warmere seizoen in Oman en dit geldt deels ook wel voor de bergachtige gebieden. Overdag kunnen de temperaturen op Jebel Akhdar oplopen tot ongeveer 26 graden en ook in de nachten wordt het nu niet zo koud meer met een graad of 15. Neerslag is mogelijk, maar niet erg gebruikelijk in april. De bergen van Jebel Akhdar zien prachtig groen in deze tijd van het jaar. Dit is dus misschien wel de beste plek om je vakantie in Oman door te brengen als je dit Midden-Oosterse land in april wilt bezoeken.

Beste reistijd Oman - Wadi Damm

Beste reistijd Oman - zonsopkomst Wahiba Sands

Weer in de woestijngebieden van Oman

Vanaf april wil je qua weer overdag eigenlijk niet meer de woestijn intrekken tijdens je reis naar Oman. De hitte hier is nu echt begonnen en overdag kunnen de temperaturen oplopen tot ongeveer 33 graden. In de zon is het dan nog vele malen warmer en die schijnt ook bijna voortdurend. De nachten zijn ook al redelijk warm deze maand, met een temperatuur die rond de 28 graden ligt. Heel vroeg in de ochtend kun je dus nog wel een bezoek brengen aan de Wahiba Sands woestijn, bijvoorbeeld als je hier verblijft in een van de kampen. Richting het einde van de maand lopen de temperaturen nog verder op hier, dus we raden je aan je reis naar Oman begin april (of liever nog eerder) te plannen als je de woestijn in gaat.

Wist je dat...

Oman een van de laagste criminaliteitscijfers ter wereld heeft? Dit maakt Oman onder andere een heel fijn land voor een vakantie met kinderen. Leestip: Oman met kinderen.

Weer Zuid-Oman (omgeving Salalah)

April is een overgangsmaand in Salalah, waarin de temperaturen beginnen te stijgen. Midden op de dag wordt het gemiddeld zo’n 32 graden, terwijl de nachten aangenamer blijven met een graad of 23. Echt lekker afkoelen in zee is vrijwel niet meer mogelijk deze maand, omdat het zeewater ook een temperatuur heeft van 28 graden. Koud is het dus allerminst.
Neerslag is zeldzaam in april in Wadi Darbat en omgeving. Het is op dit moment in het jaar ook een stuk minder indrukwekkend om dit natuurgebied te bezoeken, doordat het water veel lager staat dan tijdens of net na het regenseizoen.

Beste reistijd Oman - Flamingo's

Oman 500x500

Feestdagen in april

In april zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Oman. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in april vallen. Om dit te checken ga je naar Publicholidays.me.

Behalve het weer in april ook benieuwd naar het weer in Oman in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Oman