Meteen naar de inhoud

Weer Nieuw-Zeeland september

Weer Nieuw-Zeeland september

overzicht-weer-nieuw-zeeland-september

Nieuw-Zeeland: het weer in september

Met de komst van september breekt de lente aan in Nieuw-Zeeland. De dagen worden wat langer en de zon is weer wat warmer, maar er valt nog altijd een behoorlijke hoeveelheid neerslag. Zorg dan ook dat je in deze periode voorbereid bent op alle soorten weer, want het weer is erg veranderlijk in deze tijd van het jaar. Vooral voor het Zuidereiland zijn de omstandigheden goed te noemen, voor het Noordereiland zijn de omstandigheden iets minder ideaal.

map-weer-nieuw-zeeland-september
strand-nieuw-zeeland

Noordereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Zo nat en koud als in de voorgaande maanden wordt het niet meer in september, maar met zo’n 100 mm neerslag is het zeker nog geen droge maand. Aangezien er op meer dagen neerslag valt dan dat het droog is, is regenkleding geen overbodige luxe. Gelukkig neemt het aantal uren dat de zon schijnt langzaam weer wat toe. Daarnaast is de zon ook weer wat warmer dan in de wintermaanden, dus ook de temperatuur kruipt iets omhoog naar gemiddeld 16 graden.

Toptip

Het geven van een fooi is niet gebruikelijk in Nieuw-Zeeland.

Noordereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Het weerbeeld van het noorden zien we in september ook terug in het zuiden van het Noordereiland. Ook hier valt ruim 100 mm neerslag in een maand, maar deze verspreiden zich in deze regio over iets minder dagen. Gemiddeld valt er eens in de twee dagen een bui. De zon laat zich in deze regio weer vaker zien, maar de temperatuur blijft hier nog steken op zo’n 13 graden. Nog geen ideale omstandigheden dus voor een vakantie in dit gedeelte, maar echt slecht zijn de omstandigheden ook niet. Wil je graag een prachtige rondreis maken, neem dan eens een kijkje op SNP.nlTenzingTravel.nl of 333Travel.nl.

nieuw-zeelandse-feijoas
tekapo-meer-nieuw-zeeland

Zuidereiland (noord) Nieuw-Zeeland

De droogste maand van het jaar is aangebroken voor het noorden van het Zuidereiland. Er kan nog af en toe een bui vallen, maar veel neerslag hoef je in september niet te verwachten in deze omgeving. De zon laat zich weer wat vaker zien, waardoor ook de temperaturen langzaam maar zeker weer aangenamer worden. Reken op temperaturen van net onder de 15 graden. Over het algemeen goede omstandigheden dus om je vakantie door te brengen. Kijk voor vliegticket aanbiedingen eens op Lastminute.com.

Wist je dat...

Wellington de meest zuidelijke hoofdstad te wereld is? Kijk voor de beste reistijd in deze omgeving eens op onze homepage van Nieuw-Zeeland.

Zuidereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Ook voor het zuiden van Nieuw-Zeeland is de droogste maand aangebroken in september. De zon schijnt hier iets minder vaak dan in het noordelijke gedeelte van het eiland, maar het aantal zonuren ligt al weer hoger dan hartje winter het geval was. Dat betekent dat ook de gemiddelde temperatuur weer wat hoger komt te liggen. Met gemiddeld 12 graden is het nog niet echt warm te noemen in deze maand. Met de lage neerslaghoeveelheid is september wel een goede maand om het zuiden van het Zuidereiland te bezoeken.

Nieuw-Zeelands landschap met besneeuwde bergen

Feestdagen in september

Nationale en lokale feestdagen
Anniversary day South Canterbury (jaarlijks de vierde maandag van september).

Op deze dag worden verschillende activiteiten (zoals schaapscheerwedstrijden, bakwedstrijden, paardenwedstrijden en andere typische activiteiten) georganiseerd om de stichting van South Canterbury als een van de originele provincies van Nieuw-Zeeland te gedenken.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?