Meteen naar de inhoud

Weer Nieuw-Zeeland november

Weer Nieuw-Zeeland november

overzicht-weer-nieuw-zeeland-november

Nieuw-Zeeland: het weer in november

November kan gezien worden als laatste maand voordat het hoogseizoen met een grote hoeveelheid toeristen begint. Aangezien het in deze maand, over het algemeen, een lekkere temperatuur is, wordt november door sommigen gezien als ideale maand voor een reis naar Nieuw-Zeeland. Zeker voor outdoor activiteiten als hiking is dit een prima maand om Nieuw-Zeeland te bezoeken.

map-weer-nieuw-zeeland-november
nieuw-zeelandse-kust

Noordereiland (noord) Nieuw-Zeeland

In november worden voor het eerst sinds lange tijd weer temperaturen van in de 20 graden behaald. De gemiddelde temperatuur schommelt zo rond de 20 graden. De hoeveelheid neerslag die er valt is beperkt. Reken wel op een lichte regenbui zo af en toe. Over het algemeen is het echter droog en laat ook de zon zich steeds vaker en langer zien. Het is dan ook een prettige tijd om te reizen in dit gedeelte van Nieuw-Zeeland. Wil je echt wat van de prachtige Nieuw-Zeelandse natuur zien, neem dan eens een kijkje bij SNP.

Toptip

Breng een bezoek aan Wellington, een culturele stad met karakter, lekker eten en goede wijn. Voor leuke tips en meer informatie over Wellington en andere plaatsen in Nieuw-Zeeland, lees je verder in een van de reisgidsen van Nieuw-Zeeland.

Noordereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

In het zuidelijke gedeelte van het Noordereiland valt in november nog met enige regelmaat een bui. De hoeveelheid neerslag die er valt is al wel een heel stuk lager dan in de afgelopen maanden. Daarnaast laat ook de zon zich, gelukkig, weer met grote regelmaat zien in dit gebied. Reken op gemiddeld 7 uur zonneschijn per dag. De temperaturen lopen in de nacht weer op naar dubbele cijfers en ook overdag worden de temperaturen steeds aangenamer. Evenals de afgelopen maand kan er wel een stevige wind staan.

zonsondergang-nieuw-zeeland
zonsopkomst-nieuw-zeeland

Zuidereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Het is in november heerlijk weer in het noorden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Er valt nog altijd een weinig neerslag in deze tijd van het jaar en de zon schijnt volop. Ook voor wat betreft de temperatuur is november een goede maand voor een bezoek aan deze regio. Het is, met een kleine 20 graden, over het algemeen niet te koud of te warm. Tel daarbij op dat het toeristenseizoen nog niet volledig is losgebarsten en november kan gezien worden als misschien wel de beste reistijd voor dit gebied.

Wist je dat...

Geen enkel deel van Nieuw-Zeeland meer dan 128 km van de zee verwijderd is?

Zuidereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Ook in het zuiden van Nieuw-Zeeland komen er in november weer wat graden bij op de thermometer en loopt het kwik op tot zo’n 15 graden. Helemaal droog zal het waarschijnlijk niet blijven deze maand, maar over het algemeen is regenkleding niet vaak nodig in november. Het is lente, maar op sommige dagen lijkt het al meer zomers weer. Op andere dagen kan het juist weer vrij fris aanvoelen, dus een fleece vest is waarschijnlijk geen overbodige luxe in deze maand.

nieuw-zeeland-tekapo-meer

Feestdagen in november

Nationale en lokale feestdagen
Anniversary day Marlborough (jaarlijks de eerste maandag na Labour day).

Op deze dag worden verschillende activiteiten (zoals schaapscheerwedstrijden, bakwedstrijden, paardenwedstrijden en andere typische activiteiten) georganiseerd om de stichting van Marlborough als een van de originele provincies van Nieuw-Zeeland te gedenken. 

Anniversary day Canterbury (jaarlijks de tweede vrijdag na de eerste dinsdag in november).
In Noord- en Centraal Canterbury herdenkt men vandaag de stichting van Canterbury als een van de originele provincies van Nieuw-Zeeland. Er worden verschillende activiteiten (zoals muziekevenementen, markten en culturele activiteiten) georganiseerd.

Anniversary day Chatham Islands (jaarlijks op de maandag het dichtste bij 30 november).
Het stichten van Chatham Islands als één van de originele Nieuw-Zeelandse provincies wordt gevierd. Dit doet men met vele traditionele activiteiten, zoals schapen scheren.

Anniversary day Westland (jaarlijks op de maandag het dichtste bij 1 december).
Op deze dag worden verschillende activiteiten (zoals schaapscheerwedstrijden, bakwedstrijden, paardenwedstrijden en andere typische activiteiten) georganiseerd om de stichting van Westland als een van de originele provincies van Nieuw-Zeeland te gedenken.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Nieuw-Zeeland