Meteen naar de inhoud

Weer Nieuw-Zeeland mei

Weer Nieuw-Zeeland mei

overzicht-weer-nieuw-zeeland-mei

Nieuw-Zeeland: het weer in mei

Mei tot en met september zijn de ‘koude’ maanden in Nieuw-Zeeland. De temperatuur zakt in deze maand flink in vergelijking met voorgaande maanden. Het Noordereiland heeft gemiddeld de hoogste temperaturen, maar dit eiland ziet ook de meeste neerslag in mei. Extreem goede weersomstandigheden zijn het in deze maand niet voor Nieuw-Zeeland, maar over het algemeen is het redelijk goed reisweer.

map-weer-nieuw-zeeland-mei
Cape Reinga in Nieuw-Zeeland

Noordereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Met de komst van mei is het duidelijk te merken dat het kouder gaat worden in het noorden van het Noordereiland. Daar waar in voorgaande maanden de 20 graden zeer regelmatig gehaald werd, is dat deze maand niet meer aan de orde. De temperatuur komt vaak niet hoger dan 17 graden uit. De neerslaghoeveelheid neemt langzaam toe, alhoewel op veel dagen de zon zich ook laat zien. De beste reistijd voor dit deel van Nieuw-Zeeland is het dus niet, maar de slechtste zeker ook niet.

Toptip

Ga eens naar een rugby wedstrijd. Deze sport in immens populair in Nieuw-Zeeland.

Noordereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

In het zuidelijke gedeelte van het Noordereiland wordt het over het algemeen nog wat kouder dan in het noordelijke gedeelte. In dit gedeelte van Nieuw-Zeeland komt de temperatuur in mei niet boven de 15 graden uit. Warme kleding is dan ook geen overbodige luxe in deze tijd van het jaar. Daarnaast is regenkleding ook aan te raden. Het weer is erg wisselvallig, daar waar het ene moment de zon nog kan schijnen kan het niet veel later flink plenzen. Op Backpackspullen.nl kun je veel handige kleding en andere reisspullen kopen, zodat je goed voorbereid op reis kunt.

schapen-op-de-weg-noorder-eiland-nieuw-zeeland
nieuw-zeeland-aoraki

Zuidereiland (noord) Nieuw-Zeeland

In het noorden van het Zuidereiland is de temperatuur in mei vergelijkbaar met die in het zuiden van het Noordereiland. Dit betekent dat het gemiddeld zo’n 14 graden wordt. Toch is er wel degelijk verschil in klimaat tussen deze 2 regio’s van Nieuw-Zeeland. De regio op het Zuidereiland ziet een stuk minder neerslag dan het Noordereiland. Wel kunnen de nachten hier wat kouder zijn. Over het algemeen is het wel goed weer in mei voor een vakantie in Nieuw-Zeeland in deze regio. Kijk eens op 333Travel.nl of TenzingTravel.nl voor prachtige reizen die je naar eigen wens kunt aanpassen.

ReizenReizen

ReizenReizen

Wist je dat...

De Maori het land Aoetaroa noemen, wat ‘land van de lange witte wolk’ betekent?

Zuidereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Ook in de zuidelijkste regio van Nieuw-Zeeland valt te merken dat de kou in de lucht hangt. Met gemiddelde temperaturen van net boven de 10 graden is het in deze regio het koudst. Zoals op het hele Zuidereiland valt er minder neerslag dan op het noordelijker gelegen eiland. De zon schijnt hier wel wat minder, gemiddeld zo’n 3 uur per dag. Het, onder Nieuw-Zeelanders, populaire fleece-vest is dan ook een handig kledingstuk om bij je te hebben in deze tijd van het jaar.

nieuw-zeeland-wanaka-meer

Feestdagen in mei

In mei zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Nieuw-Zeeland.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Nieuw Zeeland reizen

Nieuw Zeeland reizen