Meteen naar de inhoud

Weer Nieuw-Zeeland maart

Weer Nieuw-Zeeland maart

overzicht-weer-nieuw-zeeland-maart

Nieuw-Zeeland: het weer in maart

In maart, de eerste maand van de herfst in Nieuw-Zeeland, is het niet heel veel kouder dan in de zomermaanden. Ook met hoeveelheid neerslag valt het erg mee. Deze maand leent zich dan ook nog prima voor een bezoek aan dit land. Kijk voor de goedkoopste vluchten eens op Lastminute.com. In maart is een bezoek aan een van de vele wijnboerderijen zeker de moeite waard.

map-weer-nieuw-zeeland-maart
nieuw-zeeland-wai-o-tapu-noordereiland

Noordereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Aan weinig aspecten van het weer in maart in Nieuw-Zeeland valt te merken dat de herfst begonnen is. De temperatuur ligt weliswaar een fractie lager dan in februari, maar met gemiddeld 22 graden is het nog altijd warm. Voor wat betreft de neerslaghoeveelheid is er een lichte toename, maar het is nog altijd overwegend droog in deze maand. Kortom, ook in maart zijn de omstandigheden voor een bezoek aan het noorden van Nieuw-Zeeland nog altijd prima.

Toptip

Als je deze maand op het Zuidereiland bent en van bijzonder en lekker eten houdt, bezoek dan het plaatsje Hokitika voor het Wild Foods Festival.

Noordereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

In het zuiden van het Noordereiland neemt de kans op neerslag langzaam iets toe. Over het algemeen is het nog droog weer, maar de kans op een bui zo af en toe wordt iets groter. De zon schijnt het grootste gedeelte van de maand. Met gemiddeld 6 zonuren per dag heb je, ook in maart, je zonnebrand zeker nodig als je het Noordereiland gaat bezoeken. Reken op temperaturen van tegen de 20 graden, dus nog aangenaam weer om een camperreis te maken (bijvoorbeeld met 333Travel.nl).

tongariro-nationaal-park-nieuw-zeeland
nieuw-zeeland-bergen-bij-christchurch

Zuidereiland (noord) Nieuw-Zeeland

De warmste maanden zijn achter de rug in maart in dit gedeelte van het land, maar met gemiddeld 20 graden kent het noorden van het Zuidereiland een prima temperatuur. Het aantal uur dat de zon schijnt ligt wat lager dan de afgelopen maanden, maar overstijgt nog altijd het aantal neerslaguren ruimschoots. Lekker weer dus om dit gedeelte van Nieuw-Zeeland te verkennen, bijvoorbeeld met SNP.

Wist je dat...

Er in Nieuw-Zeeland, in tegenstelling tot in Australië, vrijwel geen gevaarlijke of giftige dieren voorkomen? Zo komen er geen slangen voor in Nieuw-Zeeland.

Zuidereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

In het zuiden is te merken dat het geen hoogzomer meer is. De temperatuur begint langzaam maar zeker wat af te nemen, maar echt koud wordt het nog niet. Zoals eigenlijk het hele jaar door valt er af en toe een bui, maar heel veel neerslag valt er niet uit. Richting het eind van de maand beginnen de bladeren aan de bomen wat te verkleuren, wat erg mooie fotomomenten oplevert. Kijk op onze homepage van Nieuw-Zeeland voor de beste reisperiode in deze regio.

uitkijkpunt-queenstown-nieuw-zeeland

Feestdagen in maart

Nationale en lokale feestdagen
Anniversary day Otago (jaarlijks de maandag het dichtste bij 23 maart).
Op deze dag worden verschillende activiteiten (zoals schaapscheerwedstrijden, bakwedstrijden, paardenwedstrijden en andere typische activiteiten) georganiseerd om de stichting van Otago als een van de originele provincies van Nieuw-Zeeland te gedenken.

Anniversary day Taranaki (jaarlijks de tweede maandag in maart).
Op deze dag worden verschillende activiteiten (zoals schaapscheerwedstrijden, bakwedstrijden, paardenwedstrijden en andere typische activiteiten) georganiseerd om de stichting van Taranaki als een van de originele provincies van Nieuw-Zeeland te gedenken.

Pasen (jaarlijks in maart of april).
Goede Vrijdag en Paasmaandag zijn officiële vrije dagen in Nieuw-Zeeland. Kijk voor meer informatie en exacte data op Publicholidays.co.nz.

Festivals en evenementen
Golden Shears Competition (jaarlijks in maart).
Dit schaapscheerevenement is een bijzondere gebeurtenis en wordt ieder jaar gehouden in Masterton. Kijk voor meer informatie op Goldenshears.co.nz.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Nieuw-Zeeland