Meteen naar de inhoud

Weer Nieuw-Zeeland juni

Weer Nieuw-Zeeland juni

overzicht-weer-nieuw-zeeland-juni

Nieuw-Zeeland: het weer in juni

In juni begint de winter weer in Nieuw-Zeeland. Deze maand kan dan ook gezien worden als openingsmaand van het wintersportseizoen. Het Noordereiland ziet vrij veel neerslag in deze juni, terwijl het weer in het zuiden van Nieuw-Zeeland een stuk droger en aangenamer is. Mocht je hier op vakantie willen gaan in juni, hou er dan rekening mee dat het erg druk kan zijn met reizigers in de tweede helft van de maand. Veel scholen zijn namelijk de laatste 2 weken van juni dicht, waardoor veel Nieuw-Zeelanders op vakantie gaan in deze periode. Laat je adviseren door de medewerkers van VanVerre.nl voor de beste reisopties voor een reis naar Nieuw-Zeeland in juni.

map-weer-nieuw-zeeland-juni
Walvissen spotten in Nieuw-Zeeland

Noordereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Niet alleen de temperaturen dalen in het noordelijkste gedeelte van Nieuw-Zeeland, maar het klimaat zorgt hier in juni ook voor veel neerslag. Mocht je bijvoorbeeld een bezoek willen brengen aan Auckland deze maand, zorg dan voor voldoende regenkleding. In de maanden juni en juli valt hier de meeste neerslag van het jaar. Wanneer je op zoek bent naar droog en zonnig weer, dan is juni dus niet de beste maand voor een reis naar het noordelijke deel van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Kijk voor de beste reisperiode van deze regio op onze beste reistijdpagina van Nieuw-Zeeland.

Nieuw Zeeland reizen

Nieuw Zeeland reizen

Toptip

Ga sandboarden bij de zandduinen van Te Paki in het Noorden van het Noordereiland.
Meer tips voor je reis lees je in een van de vele reisgidsen van Nieuw-Zeeland.

Noordereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Er valt gemiddeld weliswaar iets minder neerslag in juni in het zuidelijke deel van het Noordereiland, maar ook voor deze regio zijn juni en juli de maanden met de meeste neerslag. Naast de flinke hoeveelheid neerslag is het in juni ook een stuk kouder weer dan de voorgaande maanden in het zuidelijke deel van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Het is geen zekerheid dat de thermometer overdag dubbele cijfers laat zien. Ook de nachten kunnen erg koud worden. Warme kleding is dus noodzakelijk als je in deze tijd naar het Noordereiland van Nieuw-Zeeland afreist.

nieuw-zeeland-taupo-meer

Zuidereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Alhoewel de temperaturen op het Zuidereiland vaak nog iets lager liggen dan op het Noordereiland, is het in het noordelijke deel van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland toch aangenamer weer in juni. Er valt veel minder neerslag en met vaak helder blauwe hemels en een winters zonnetje is het grote gedeeltes van deze maand genieten. Alhoewel het overdag in de zon dus nog best aangenaam kan zijn, kan het ook snel afkoelen als de zon weg is. Hou dus zeker ook rekening met kouder weer als je dit gedeelte van Nieuw-Zeeland bezoekt in juni. Kijk voor actieve rondreizen door dit prachtige land op SNP.nl.

Wist je dat...

Zo’n 15% van de Nieuw-Zeelandse bevolking Maori is?

Zuidereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Ook in het zuidelijke gedeelte van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland valt een stuk minder neerslag dan op het noordelijk gelegen eiland. Wel kan het hier koud zijn in juni, over het algemeen kouder dan elders in het land. Zeker in de nachten daalt de temperatuur vaak naar waardes onder de 0 graden. De, bij tijd en wijle, heldere hemel maakt het wel een prima tijd om de gletsjers of de bergen te bezoeken, deze liggen er immers prachtig bij als het gesneeuwd heeft. Stel zelf je droomreis naar Nieuw-Zeeland samen op SNP.nl.

meer-nieuw-zeeland

Feestdagen in juni

Nationale en lokale feestdagen
De verjaardag van de Engelse koning (jaarlijks de eerste maandag van juni). Lees meer over deze en andere feestdagen in Nieuw-Zeeland op Publicholidays.co.nz.

Behalve het weer in juni ook benieuwd naar het weer in Nieuw-Zeeland in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Nieuw-Zeeland