Meteen naar de inhoud

Weer Nieuw-Zeeland juli

Weer Nieuw-Zeeland juli

overzicht-weer-nieuw-zeeland-juli

Nieuw-Zeeland: het weer in juli

Het weer in juli in Nieuw-Zeeland kan omschreven worden als winters. Dit betekent dat het er in bepaalde gebieden prachtig besneeuwd uit kan zien. Het Noordereiland heeft veel meer last van dagen met veel neerslag dan het zuiden. Hou er in deze maand rekening mee dat bepaalde wegen, zeker in de bergen, zeer moeilijk bereikbaar of zelfs afgesloten kunnen zijn.

map-weer-nieuw-zeeland-juli
zonsopkomst-aan-de-kust-nieuw-zeeland

Noordereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Vergeet bij het inpakken van je koffer je regenkleding niet. Juli kan voor Auckland en de rest van het noorden van het Noordereiland namelijk omschreven worden als nat. Met ongeveer 2 van de 3 dagen regen is het de natste maand van het jaar. Daarnaast is het ook de koudste maand van het jaar. vanwege het gematigd klimaat van Nieuw-Zeeland, zijn de winters vaak niet extreem, dus de gemiddelde temperatuur komt nog altijd ruim boven de 10 graden uit in dit gedeelte van het land. Wil je tijdens je reis liever wat droger weer (en kun je ook in een andere periode reizen), kijk dan eens op onze homepage van Nieuw-Zeeland voor de beste reistijd.

Toptip

Ga eens met de ‘Tranz Alpine’ van de ene kant van het Zuidereiland naar de andere kant. Tijdens deze treinrit, tussen Christchurch en Greymouth, heb je een prachtig uitzicht. Met Van Verre kun je deze ervaring onderdeel maken van je reis.

Noordereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Het zuiden van het Noordereiland ziet weliswaar meer neerslag naar beneden komen in juli dan het noorden, maar deze regio ziet ook meer droge dagen. Op dagen dat het regent, valt er wel een flinke hoeveelheid. Reken op neerslag om de dag. Ook hier is het hartje winter, met temperaturen van rond de 10 graden. Het voelt echter vaak een stuk kouder aan als de wind uit het koude zuiden komt. Over het algemeen duurt het winterseizoen in Nieuw-Zeeland niet erg lang.

schapenfokkerij-nieuw-zeeland
mt-cook-nieuw-zeeland

Zuidereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Koud kan het zeker worden in dit gebied, maar zo veel neerslag als ze op het Noordereiland zien in deze maand, zien ze hier niet. Juli is ook hier weliswaar de natste maand van het jaar, maar er valt nog niet half zoveel als in bijvoorbeeld Wellington wat verder noordwaarts. Het aantal droge dagen overstijgt hier nog altijd het aantal dagen met een bui. Hou er wel rekening mee dat het, zeker ’s nachts, erg koud kan worden met temperaturen onder het vriespunt.

Wist je dat...

De Nieuw-Zeelandse Kea vogel alles eet wat los en vast zit? Zo komt het regelmatig voor dat ze ruitenwissers van auto’s aftrekken of rubberen strips van de ramen opeten.

Zuidereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Het weer in juli is voor deze regio erg goed vergelijkbaar met het weer van juni. Dit betekent dat het in dit deel van Nieuw-Zeeland koud kan worden, met temperaturen die overdag niet boven de 9 graden uitkomen. De hoeveelheid neerslag is, zeker in vergelijking met de noordelijke regio’s, beperkt. Het winterse weer zorgt, ook in deze regio, voor spectaculaire uitzichten. Zo is bijvoorbeeld een bezoek aan het Paparoa National Park (bijvoorbeeld via Tenzing Travel) in de buurt van Charleston zeer de moeite waard in juli.

nieuw-zeeland-natuur

Feestdagen in juli

In juli zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Nieuw-Zeeland.

 

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Nieuw-Zeeland