Meteen naar de inhoud

Weer Nieuw-Zeeland februari

Weer Nieuw-Zeeland februari

overzicht-weer-nieuw-zeeland-februari

Nieuw-Zeeland: het weer in februari

De perfecte weersomstandigheden, zoals in januari, zetten zich in februari voort. Het is heerlijk weer in Nieuw-Zeeland, van noord tot zuid. Februari komt dan ook zeker in aanmerking voor maand met de beste reistijd voor het Noordereiland en het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Deze maand wordt gezien als laatste maand van de zomer. De vakantie is voor veel inwoners van Nieuw-Zeeland weer voorbij in februari. Hierdoor is het iets rustiger dan een maand eerder. Dit zorgt ervoor dat reizen naar Nieuw-Zeeland weer iets voordeliger is. Kijk eens op 333Travel.nl voor de meest unieke rondreizen naar Nieuw-Zeeland.

map-weer-nieuw-zeeland-februari
cape-reinga

Noordereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Net als de voorgaande maand kan ook februari gezien worden als droge maand in het noordelijkste gelegen deel van Nieuw-Zeeland. Het aantal dagen met neerslag ligt in deze regio zelfs nog iets lager dan een maand eerder. Het weer op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland is in februari ideaal om bijvoorbeeld een flinke trekking te gaan maken. Voor veel kiwi’s zit de vakantie er weer op, dus het is in deze periode over het algemeen wat rustiger dan in januari. Februari is een prima maand dus voor een camperreis door onder andere het noordelijke deel van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Kijk hiervoor eens op 333Travel.nl of TenzingTravel.nl.

Toptip

Ben je een hamburger liefhebber? Maak dan in Queenstown op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland zeker een stop bij Fergburger of Devil Burger om de overheerlijke hamburgers te proeven.

Noordereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Ook voor het zuiden van het Noordereiland geldt dat de weersomstandigheden uitstekend zijn in februari. In vergelijking met januari valt er nog net iets minder neerslag. De gemiddelde temperatuur komt hier deze maand rond de 20 graden uit. Voor de actieve reizigers is het in februari dus prima weer om dit gedeelte van Nieuw-Zeeland te bezoeken. Vergeet je zonnebrand niet mee te nemen, want de kans op veel zonneschijn is erg groot in deze tijd van het jaar.

nieuw-zeelandse-kerk
nieuw-zeelandse-bloemen

Zuidereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Op het Zuidereiland zijn in februari de veranderingen in weerbeeld ten opzichte van januari minimaal. Dit betekent dat het ook in dit gedeelte van Nieuw-Zeeland in februari nog volop zomerweer is. De temperaturen lopen op tot waardes van begin 20 graden. De zon laat zich veelvuldig zien, terwijl de neerslaghoeveelheid minimaal is. Als je in februari naar Christchurch en omgeving afreist (bijvoorbeeld met Tenzing Travel), kun je dus rekenen op goed weer. Februari is zelfs een van de maanden met de beste reistijd voor het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

Wist je dat...

Het woord ‘kiwi’ in Nieuw-Zeeland gebruikt wordt voor mensen uit Nieuw-Zeeland en voor de vogel die er voorkomt? Het fruit dat we in Nederland kennen als kiwi wordt daar ‘kiwi fruit’ genoemd.

Zuidereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Dat het zomer is in Nieuw-Zeeland in februari is ook in het uiterste zuiden van het land goed te merken. Samen met januari worden in deze maand de gemiddeld hoogste temperaturen behaald. Daarnaast valt er ook nog eens relatief weinig regen in deze maand. Een reis naar het zuidelijke deel van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland in februari is dus een goed idee. Bij VanVerre.nl kun jij zelf je droomreis naar deze en andere regio's van Nieuw-Zeeland samenstellen. Hou er tijdens je reis wel rekening mee dat het zeewater in heel het land koud kan zijn. Een duik in zee is dus niet voor iedereen weggelegd.

milford-sound-nieuw-zeeland

Feestdagen in februari

Nationale en lokale feestdagen
Anniversary day Nelson (jaarlijks op de maandag het dichtste bij 1 februari).

Op deze dag organiseert men verschillende activiteiten (zoals schaapscheerwedstrijden, bakwedstrijden, paardenwedstrijden en andere typische activiteiten) om de stichting van Nelson als een van de originele provincies van Nieuw-Zeeland te gedenken.

Waitangi Day (jaarlijks op 6 februari).
Op deze nationale feestdag viert men dat Nieuw-Zeeland een staat werd. Door het hele land zijn verschillende (o.a. muzikale) festiviteiten.

Festivals en evenementen
Art Deco Festival in Napier (jaarlijks in februari).
Tijdens dit festival in Napier doe je een stap terug in de tijd. Er zijn muziekoptredens, stoomtreinritjes en je kunt er auto’s uit de jaren 20 en 30 bezichtigen. Kijk voor meer informatie op Artdecofestival.co.nz.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Nieuw Zeeland reizen

Nieuw Zeeland reizen