Meteen naar de inhoud

Weer Nieuw-Zeeland december

Weer Nieuw-Zeeland december

overzicht-weer-nieuw-zeeland-december

Nieuw-Zeeland: het weer in december

Lange, zonnige dagen en hoge temperaturen. De zomer is aangebroken in Nieuw-Zeeland in december. Het is nog niet zo warm als het in januari en februari vaak wordt, maar het zijn over het algemeen prima temperaturen in december in Nieuw-Zeeland. December wordt dan ook gezien als een van de betere maanden om een bezoek aan dit land te brengen.

map-weer-nieuw-zeeland-december
nieuw-zeeland-bridal-veil-fall

Noordereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Het noorden van Nieuw-Zeeland ziet een flinke hoeveelheid zonneschijn in deze eerste zomerse maand. Temperaturen lopen in december op naar waardes van ruim in de 20 graden. Ook de nachten zijn ronduit mild te noemen. De dagen bereiken hun langste aantal uren licht, dus er is alle tijd om er op uit te trekken en dit prachtige gedeelte van Nieuw-Zeeland te gaan ontdekken. Qua reistijd dus een prima maand voor een ontdekkingstocht in deze regio. Goedkope vliegtickets boek je bij Lastminute.com.

Toptip

Op zoek naar een prachtige, weinig bezochte baai? Ga eens naar Doubtless Bay tussen Bay of Islands en Cape Reinga.

Noordereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Ook voor de zuidelijke regio’s van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland is december een prima maand voor wat het weer betreft. Hou er wel rekening mee dat het, zoals overal in het land, in december drukker kan zijn met toeristen. Als gevolg daarvan liggen de prijzen vaak iets hoger dan normaal. De weersomstandigheden zijn prima te noemen, veel zon, prima temperaturen en een beperkt aantal dagen met kans op neerslag.

nieuw-zeeland-varens
natuurlandschap-nieuw-zeeland

Zuidereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Volgens velen is het in december de beste reistijd voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland en dat geldt ook voor het noorden van het Zuidereiland. Temperaturen van in de 20 graden, lange dagen met veel zonneschijn en een zeer beperkte hoeveelheid neerslag maken december tot een zeer geliefde maand om een bezoek te brengen aan dit gebied. Daar waar het de voorgaande maanden in de nachten nog flink kon afkoelen is ook dat voorbij in december. Een goede periode dus om er op uit te trekken met een camper. Kijk hiervoor eens op TenzingTravel.nl.

Wist je dat...

Je in Nieuw-Zeeland de steilste bewoonde straat ter wereld kunt vinden? Op het steilste punt heeft Baldwin street in Dunedin een stijgingspercentage van 38%

Zuidereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Het zuidelijkste gedeelte van Nieuw-Zeeland blijft qua weer niet achter bij de rest. Ook hier kun je rekenen op een flinke portie zonnestralen. Toch dien je er, ondanks het overwegend stralende weer, rekening mee te houden dat er zo af en toe een kleine bui kan vallen. Voor het grootste gedeelte van de tijd mag je er echter gerust van uitgaan dat het lekker weer is om in dit gedeelte van het land rond te reizen (bijvoorbeeld met 333Travel).

nieuw-zeeland-bobs-cove

Feestdagen in december

Nationale en lokale feestdagen
Anniversary day Chatham Islands (jaarlijks op de maandag het dichtste bij 30 november).

Het stichten van Chatham Islands als één van de originele Nieuw-Zeelandse provincies wordt gevierd. Dit doet men met vele traditionele activiteiten, zoals schapen scheren.

Anniversary day Westland (jaarlijks op de maandag het dichtste bij 1 december).
Op deze dag worden verschillende activiteiten (zoals schaapscheerwedstrijden, bakwedstrijden, paardenwedstrijden en andere typische activiteiten) georganiseerd om de stichting van Westland als een van de originele provincies van Nieuw-Zeeland te gedenken.

Kerstmis (jaarlijks op 25 december).

Boxing day (jaarlijks op 26 december).

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?