Meteen naar de inhoud

Weer Nieuw-Zeeland augustus

Weer Nieuw-Zeeland augustus

overzicht-weer-nieuw-zeeland-augustus

Nieuw-Zeeland: het weer in augustus

Met de komst van augustus ligt de natste maand van het jaar in Nieuw-Zeeland achter ons, maar ook in augustus valt er nog een flinke hoeveelheid neerslag uit de lucht. Voor liefhebbers van wintersport is dit dus nog altijd een prima maand, voor het zonnige en warmere weer kun je je reis naar Nieuw-Zeeland beter nog een paar maanden uitstellen.

map-weer-nieuw-zeeland-augustus
te-wairoa-waterval-nieuw-zeeland

Noordereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Alhoewel het in augustus nog steeds winter is, en dus koud, loopt de gemiddelde temperatuur heel langzaam weer iets op. Ook de zon laat zich net iets vaker zien in deze maand dan in juli. Reken echter, ook in deze maand, op flink wat neerslag. Het weer in de winter in het noorden van Nieuw-Zeeland kan nu eenmaal omschreven worden als erg nat, en ook in augustus is daar geen ontkomen aan. Voor zonnig en droog weer kun je dus beter nog een paar maanden wachten. Wil of kun je niet in een andere periode naar Nieuw-Zeeland afreizen, bereid je dan goed voor met reiskleding en andere handige producten van Backpackspullen.nl.

Toptip

Breng een bezoek aan de ‘Polynesian Spa’ in Rotorua, een unieke ervaring.

Noordereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Het zuiden van het Noordereiland heeft te maken met flinke hoeveelheden neerslag in augustus. Het aantal dagen met neerslag overstijgt het aantal droge dagen. Verder is het weerbeeld veelal hetzelfde als in juni en juli, wat betekent dat het vaak boven de 10 graden is overdag, maar dat het regelmatig kouder aanvoelt vanwege een koude wind uit het zuiden. Wanneer je op zoek bent naar zonnig weer is augustus dus niet de beste maand voor dit gedeelte van Nieuw-Zeeland.

vuurtoren-nieuw-zeeland
tasman-gletsjer-zuider-eiland

Zuidereiland (noord) Nieuw-Zeeland

De koudste en natste maanden lijken voorbij te zijn in augustus in het noorden van het Zuidereiland. Hou er wel rekening mee dat de temperaturen nog steeds niet hoog oplopen. Warmer dan 12 graden zal het overdag niet zijn in deze maand. ’s Nachts komen de temperaturen vaak maar net boven het vriespunt uit, Daarnaast komen regenbuien af en toe voor in deze regio, maar veel minder frequent dan op het noordelijk gelegen eiland. Al met al kun je in deze periode redelijk goed reizen, met name op het Zuidereiland. Kijk eens voor leuke rondreizen op 333Travel.nl.

Wist je dat...

Je een van de plekken ter wereld met de langste naam in Nieuw-Zeeland kunt vinden? Namelijk de heuvel Taumatawhakatangihangakoauauo-tamateapokaiwhenuakitanatahu in Hawkes Bay.

Zuidereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Alhoewel er in augustus meestal minder neerslag valt in het zuiden van het Zuidereiland dan in het noorden van het eiland, valt er wel regelmatiger een bui. Reken op wat neerslag om de dag. Verder blijft het koud in deze periode van het jaar in het zuiden van Nieuw-Zeeland. In de laatste echte wintermaand van het jaar wordt het overdag zo’n 10 graden. De zon laat zich weer iets vaker zien in vergelijking met de voorgaande maanden.

tunnel-beach-nieuw-zeeland

Feestdagen in augustus

In augustus zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Nieuw-Zeeland.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Nieuw-Zeeland