Meteen naar de inhoud

Weer Nieuw-Zeeland april

Weer Nieuw-Zeeland april

overzicht-weer-nieuw-zeeland-april

Nieuw-Zeeland: het weer in april

Over het algemeen is het weer in april goed te noemen, alhoewel het weer wel snel kan omslaan in april in Nieuw-Zeeland. Langzaam maar zeker worden de nachten wat koeler en overdag liggen de temperaturen ook wat lager dan de voorgaande periode. De weersomstandigheden voor wandelaars zijn ideaal in deze periode, zeker omdat de herfstachtige kleuren in deze maand het mooist zijn. April is al met al een goede maand voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland.

map-weer-nieuw-zeeland-april
zeehond-nieuw-zeeland

Noordereiland (noord) Nieuw-Zeeland

In april ligt de zomer definitief achter ons. Het is herfst in Nieuw-Zeeland en dat valt te merken, alhoewel het nog altijd goed weer is om te reizen. Wel valt er in april in het noordelijke deel van het Noordereiland meer neerslag dan de afgelopen maanden. Reken op een bui om de dag. Gelukkig laat ook de zon zich nog zeer regelmatig zien en is het met een gemiddelde temperatuur van 20 graden ook nog redelijk warm in deze periode. April is dus een prima reismaand voor deze regio. De beste reisperiode is het echter niet meer, vanwege de toename in neerslag.

Toptip

Als je van wijn houdt, ga dan eens naar het eiland Waiheke, zo’n 30 minuten vanaf Auckland. Hier vindt je vele wijngaarden die je kunt bezoeken. Het eiland is ook mooi om te bezoeken voor de natuur.

Noordereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

Ook de zuidelijke regio van het Noordereiland ziet het kwik niet meer zo hoog oplopen als de afgelopen maanden het geval was. De gemiddelde temperatuur komt hier rond de 17 graden uit. Overigens koelt het ’s nachts niet heel erg af en haalt de temperatuur ook dan (nog net) dubbele cijfers. Met 5 zonuren per dag en meer droge dan natte dagen is het klimaat van Nieuw-Zeeland de reizigers in deze maand dan ook nog redelijk goed gezind. Neem voor prachtige rondreizen eens een kijkje op VanVerre.nl of 333Travel.nl.

nieuw-zeeland-vuurtoren
nieuw-zeeland-pancake-rocks

Zuidereiland (noord) Nieuw-Zeeland

Het noorden van het Zuidereiland kent goede weersomstandigheden in april. Over het algemeen wordt het in de nachten nog niet zo extreem koud, zoals de komende maanden wel het geval is. Daarnaast is het veelal windstil en is het voor het overgrote deel van de maand droog weer. Overdag is het wat minder warm in vergelijking met de zomer, maar met 17 graden en de zon die zich vaak laat zien is het erg aangenaam.

Wist je dat...

Mensen slechts 5% van de populatie van Nieuw-Zeeland vormen? De rest bestaat uit dieren.

Zuidereiland (zuid) Nieuw-Zeeland

De maand april is, voor wandelaars, een favoriete maand om een bezoek te brengen aan het zuiden van Nieuw-Zeeland. Het weer in april in dit gedeelte van Nieuw-Zeeland is namelijk prima voor trekkings. De ochtenden kunnen wel wat fris zijn (neem dus een warme trui mee), maar de temperaturen overdag zijn uitstekend voor wandelaars. Daarnaast zijn de herfstkleuren volop aanwezig, zoals bijvoorbeeld in de omgeving van Queenstown. SNP is gespecialiseerd in wandel- en natuurreizen, dus neem hier eens een kijkje als je dit onderdeel wilt maken van je reis.

nieuw-zeeland-wakatipu-meer

Feestdagen in april

Nationale en lokale feestdagen
Pasen (jaarlijks in maart of april).

Goede Vrijdag en Paasmaandag zijn officiële vrije dagen in Nieuw-Zeeland. Kijk voor meer informatie en exacte data op Publicholidays.co.nz.

Anniversary day Southland (jaarlijks op de eerste dinsdag na Pasen).
Op deze dag worden verschillende activiteiten (zoals schaapscheerwedstrijden, bakwedstrijden, paardenwedstrijden en andere typische activiteiten) georganiseerd om de stichting van Southland als een van de originele provincies van Nieuw-Zeeland te gedenken.

Anzac day (jaarlijks op 25 april).
Op deze nationale feestdag worden alle strijders in oorlogen herdacht.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?