Meteen naar de inhoud

Weer Nepal juni

Weer Nepal juni

overzicht weer nepal juni

Nepal: het weer in juni

Met de komst van de zomer in juni in Nepal start ook het moesson seizoen. Het weer in de eerste dagen van juni is vaak nog droog, maar wel vrij warm. Ook is de luchtvochtigheid hoog in dit jaargetijde, waardoor het nog warmer aanvoelt. De temperatuur daalt iets zodra de eerste regenbuien vallen. Toch is het weer in juni in Nepal verre van ideaal voor een rondreis.

Map weer Nepal juni

Toptip

Wil je graag een prachtige trekking doen, die iets minder druk is met andere toeristen? Ga dan voor de Dudh Kunda trek of Manaslu Circuit trek. Ook de wandelreizen van SNP kunnen we je zeker aanraden.

tempel Nepal

Weer Noord-Nepal (Himalaya) juni

Juni valt midden in de korte zomer van Nepal. Het is over het algemeen warm weer met een hoge luchtvochtigheid. Afhankelijk van de locatie in de Himalaya kan de temperatuur overdag boven de 30 graden uitkomen. Er hangt een lichte mistige waas, waardoor de uitzichten wat minder spectaculair zijn dan in andere maanden. Bovendien begint in juni het moesson seizoen. De wandelingen bij Mount Everest en Annapurna zijn gewoon open in juni, maar minder populair. Afgelegen paden dienen in juni vermeden te worden vanwege de kans op aardverschuivingen. Ook de hevige onweersbuien zorgen ervoor dat juni niet een van de beste maanden is voor een bezoek aan de Himalaya regio. Daarvoor zijn andere maanden beter geschikt.

Wist je dat...

Het in het openbaar tonen van liefde voor je partner in Nepal niet gebruikelijk is? Probeer dit te respecteren tijdens je reis in Nepal.

Weer Centraal-Nepal (Kathmandu vallei) juni

Het monsoon seizoen gaat van start in juni in Nepal. Het weer in het begin van juni kan, in dit gedeelte van Nepal, soms nog redelijk mild zijn. De echte moesson barst vaak pas halverwege de maand los. De temperaturen aan het begin van juni zijn wel erg hoog in Kathmandu en omgeving. Het is dan vaak onaangenaam warm. Dat verandert wanneer het regenseizoen echt begint. De temperaturen dalen en het waterniveau in de rivieren stijgt snel. De lucht is schoon, veel bloemen staan in bloei en er is veel fruit en groenten te krijgen. Ondanks dat lijkt het regenseizoen niet de meest ideale reisperiode voor Nepal. Mocht je toch in juni naar Nepal reizen, hou er dan rekening mee dat in deze regenperiode veel bloedzuigers voorkomen en bereid je goed voor met regenbestendige backpackspullen.

Lokale vrouwen Bhaktapur
olifant Nepal

Weer Zuid-Nepal (Tropische laagvlakte) juni

Ook het zuiden van Nepal ontkomt niet aan het regenseizoen. Vaak vallen de eerste echte moessonbuien wat later in juni. Het weer in het begin van juni in het Nepalese laagland kan als heet worden omschreven. Temperaturen van tegen de 40 graden zijn geen uitzondering in juni in de Terai regio. Zodra het moesson seizoen van start gaat, daalt de temperatuur iets. Toch blijft het heet, met temperaturen die nog altijd oplopen tot boven de 35 graden. Onweersbuien in de avonden en de hoge luchtvochtigheid in dit jaargetijde zorgen ervoor dat juni geen ideale maand is voor een rondreis door dit gedeelte van Nepal.

Individuele reizen Nepal

Feestdagen in juni

In juni zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Nepal. Kijk op Publicholidays.asia voor meer informatie over feestdagen in Nepal.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?