Meteen naar de inhoud

Weer Nepal juli

Weer Nepal juli

overzicht weer nepal juli

Nepal: het weer in juli

Het weer in Nepal in juli leent zich niet voor een rondreis door dit prachtige Aziatische land. Het regenseizoen is namelijk in volle gang. Zeker de Kathmandu vallei, maar ook het Nepalese laagland zien enorme hoeveelheden neerslag in juli. De hoger gelegen Himalaya regio bevindt zich eveneens midden in het moesson seizoen. Hier valt echter wel wat minder regen dan in de rest van Nepal in juli.

Map weer Nepal juli

Toptip

Gebruik in Nepal altijd alleen je rechterhand tijdens het eten. De linkerhand wordt gebruikt voor toiletbezoeken.

Nepalese keuken

Weer Noord-Nepal (Himalaya) juli

In juli is het moesson seizoen in volle gang in Nepal. Het weer in juli kan dan ook het beste omschreven worden als heet, vochtig en nat. Hevige regenbuien en onweersbuien zorgen ervoor dat dit een van de minst populaire maanden is voor een trekking. De paden bij Mount Everest en Annapurna zijn weliswaar geopend in juli, maar de uitzichten zijn veelal beperkt door wolken. Bovendien kunnen paden van de ene op de andere dag onbegaanbaar worden vanwege de hoeveelheid regen. Overstromingen en aardverschuivingen komen in juli in Nepal dan ook veelvuldig voor. Al met al zijn er heel wat maanden met betere weersomstandigheden als je een wandelreis door Nepal wilt maken.

ReizenReizen

ReizenReizen

Wist je dat...

Nepal een van de weinige landen ter wereld is waar je geen McDonalds kunt vinden?

Weer Centraal-Nepal (Kathmandu vallei) juli

Juli is veruit de natste maand van het jaar in Nepal. De Kathmandu vallei ziet de meeste neerslag, met bijna 550 millimeter in één maand. Het aantal dagen met flinke regen- en onweersbuien overschrijdt het aantal droge dagen. Bovendien is de luchtvochtigheid enorm hoog. In combinatie met een temperatuur van bijna 28 graden is het geen aangenaam weer in juli in Kathmandu. Daarnaast worden, vanwege het slechte weer, veel vluchten in deze maanden geannuleerd. Het exact plannen van een rondreis in Nepal in juli is dus een stuk uitdagender vanwege de flinke hoeveelheden neerslag. Mocht je echter met schoolgaande kinderen naar Nepal willen gaan, dan kan Koning Aap je hierbij helpen. Zij bieden speciale familiereizen aan.

Biddende vrouw in Nepal
Bloem Nepal

Weer Zuid-Nepal (Tropische laagvlakte) juli

Zoveel neerslag als in Kathmandu valt er niet in het laagland van Nepal in juli. Toch is de hoeveelheid neerslag die in het moesson seizoen naar beneden komt ook hier niet mals. Zo’n beetje elke dag valt er neerslag te verwachten en de kans op overstromingen is erg groot in dit jaargetijde. De Nationale Parken, zoals Chitwan en Bardia kleuren groen vanwege de aanhoudende regen. Geen ideale omstandigheden dus om op safari te gaan. Mede vanwege de flinke hoeveelheid regen neemt de gemiddelde temperatuur iets af. Toch blijft het met 34 graden en een hoge luchtvochtigheid onaangenaam warm weer in juli. Voor een bezoek aan de Terai regio, en voor de rest van Nepal, zijn andere maanden beter geschikt.

Feestdagen in juli

Nationale en lokale feestdagen
Raksha Bandhan (jaarlijks in juli of augustus).
Deze dag staat in het teken van broers en zussen. Ze geven elkaar een geschenk om loyaliteit en affectie te tonen. Voor buitenstaanders is dit vooral te merken doordat de winkels er volop op inspelen. Lees verder op Publicholidays.asia.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Individuele reizen Nepal

Nepal reizen