Meteen naar de inhoud

Weer Nepal december

Weer Nepal december

overzicht weer nepal december

Nepal: het weer in december

De laatste maand van het jaar betekent dat ook in Nepal de winter weer van start gaat. Zeker in het hooggebergte, in het noorden, kan het al ijzig koud worden. Het weer in de rest van Nepal in december is goed te noemen. Voor het Nepalese laagland geldt zelfs dat het weer in december misschien wel de beste van het jaar is. Een wat wisselend weerbeeld dus voor Nepal in december.

Map weer Nepal december

Toptip

Ga de zonsopkomst bekijken bij Sarangkot, nabij Pokhara. Zeer indrukwekkend om de zon op te zien komen boven de bergen.

Rara meer Nepal

Weer Noord-Nepal (Himalaya) december

De winter gaat officieel van start in december in Nepal. Het heldere weer van de afgelopen maanden is ook in december nog aanwezig. Het wordt wel wat frisser, alhoewel het in de zon vaak nog aangenaam is. De nachten zijn wel een stuk kouder. Op 2000 meter hoogte blijft het kwik vaak nog net boven het vriespunt. Hoger gelegen gebieden zien de temperatuur ver onder nul zakken. Aan het eind van december kan er sneeuw vallen in grote delen van de Himalaya. Trekking routes worden dan minder goed toegankelijk. Het begin van december is normaal gesproken nog wel prima geschikt als je bijvoorbeeld het Annapurna circuit wilt lopen. Voor Pokhara en de wat lager gelegen gebieden van de Himalaya is december zeker nog een goede maand. Kijk eens op SNP.nl voor de meest fantastische wandelreizen.

Wist je dat...

De Nepalese burgeroorlog, waarbij vele mensen het leven lieten, nog heel recent is? Deze heeft namelijk tot 2006 geduurd.

Weer Centraal-Nepal (Kathmandu vallei) december

De avonden en nachten kunnen, zeker aan het eind van december, flink koud zijn in Centraal-Nepal. Toch wordt het hier met gemiddeld 2 graden (’s nachts) een stuk minder koud dan in de Himalaya. Overdag is het weer in Kathmandu en omgeving in december vaak erg aangenaam. De temperatuur loopt op tot bijna 20 graden en de hemel is vaak helder en blauw. De zon laat zich dan ook regelmatig zien. Overdag is het dan ook een genot om een bezoek aan Kathmandu, Bhaktapur of Patan te brengen. De prachtige tempels en paleizen bij de Durbar Squares liggen er nog mooier bij in het winterzonnetje. Bovendien is het laagseizoen met toeristen, dus hotelprijzen zijn vaak wat lager. Wil je graag in de kerstvakantie met kinderen naar Nepal, kijk dan eens bij Koning Aap of Sawadee voor goede aanbiedingen.

Boudhanath Stupa Nepal
Nepalese man

Weer Zuid-Nepal (Tropische laagvlakte) december

December is een van de maanden met de beste reistijd voor Zuid-Nepal. Het weer in december is zeer aangenaam in het zuiden van Nepal. De temperatuur komt net iets onder de 25 graden uit en de zon schijnt veelvuldig. De nachten kunnen weliswaar wat frisser zijn, maar veel kouder dan 10 graden wordt het in dit subtropische klimaat niet. Ook op veel neerslag hoef je in de Nepalese winter niet te rekenen. Ideale omstandigheden dus om aan de Nederlandse winter te ontsnappen. Veel reisaanbieders bieden een bezoek aan onder andere Chitwan Nationaal Park aan in combinatie met India. Een van de mooiere rondreizen langs de vele hoogtepunten van Nepal en India wordt aangeboden door Koning Aap.

Individuele reizen Nepal

Feestdagen in december

Nationale en lokale feestdagen
Udhauli Parva (jaarlijks in december).
Het begin van het winterseizoen wordt gevierd door het Kirati volk. Vrouwen dragen traditionele kleding en er wordt gedanst en muziek gemaakt. Lees verder op Publicholidays.asia.

Kerstmis (jaarlijks op 25 december).
De christenen in Nepal vieren kerstmis.

Tamu Lhosar (jaarlijks eind december).
Op deze dag viert het Gurung volk hun nieuwe jaar. Kijk voor meer informatie op Publicholidays.asia.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?