Meteen naar de inhoud

Weer Nepal april

Weer Nepal april

overzicht weer nepal april

Nepal: het weer in april

Voor zowel de Kathmandu Vallei als voor de Himalaya regio in Nepal is het weer in april uitstekend. Het is veelal droog, alles staat in bloei en de temperatuur is erg aangenaam. In het subtropische zuiden van Nepal zijn de weersomstandigheden wat minder florissant. De temperatuur kan hier in april al ruim boven de 35 graden uitkomen.

Map weer Nepal april

Toptip

Ga paragliden in Pokhara. Op een heldere dag heb je prachtig uitzicht over het Annapurna gebergte en het Phewa meer.

ochtendmist bergen Nepal

Weer Noord-Nepal (Himalaya) april

Het weer in april in Nepal leent zich uitstekend voor een van de prachtige trekkings die in deze regio gemaakt kunnen worden. April valt in een van de meest kleurrijke seizoenen in Nepal, met bloemen en bomen volop in bloei. Er valt een beperkte hoeveelheid neerslag in deze maand en de temperatuur komt overdag boven de 20 graden uit (op 2000 meter hoogte). De nachten blijven wel koud, gemiddeld 7 graden. Wanneer je in hoogte stijgt dalen de temperaturen en zakt de temperatuur in de nacht onder nul. Ondanks de koude nachten is april een populaire maand onder wandelaars en bergbeklimmers. Wil je ook een tocht in de Annapurna regio maken in de prachtige lentebloesem, neem dan zeker eens een kijkje op SNP.nl of Shoestring.nl.

Wist je dat...

Stroomuitval in Nepal best normaal is? Neem dus altijd je zaklamp of een handige hoofdlamp mee.

Weer Centraal-Nepal (Kathmandu vallei) april

De nationale bloem van Nepal is de rododendron, en deze staat in volle bloei in april. Deze maand valt namelijk in de Nepalese lente, wat betekent dat het erg aangenaam weer is. Met 9 zonuren per dag is april de maand met de meeste zonuren van het jaar in de Kathmandu vallei. De temperatuur komt rond de 27 graden uit in april, wat over het algemeen erg lekker is. Wel kunnen de middagen in de felle zon al wat warm zijn. De koude nachten behoren, in dit gedeelte van Nepal, tot het verleden. Temperaturen onder de 10 graden komen normaal gesproken niet meer voor in april. Aangezien ook de kans op neerslag erg laag is in deze maand, is april een van de maanden met de beste reistijd voor deze Nepalese regio. Een rondreis door Nepal met Koning Aap is dan zeker ook aan te raden in april.

Kathmandu duiven tempel
Hard werken Nepal

Weer Zuid-Nepal (Tropische laagvlakte) april

Het laagland van Nepal kent erg warm weer in april. Temperaturen van boven de 35 graden zijn geen uitzondering in deze tijd van het jaar. Het is op de meeste dagen dan ook onaangenaam weer in dit jaargetijde. Zelfs in de nachten zakt de temperatuur in de Terai niet onder de 20 graden. De ochtenden zijn qua weer nog wel acceptabel, maar later op de dag kan de felle zon het beste gemeden worden. Zorg dat je voldoende drinkt en zo veel mogelijk in de schaduw blijft als je een bezoek aan Bardia National Park of Lumbini wilt brengen in april. Probeer je reis naar deze regio, indien mogelijk, in een andere maand te plannen. Kijk eens op de homepage van Nepal voor de beste reistijd in deze regio.

Individuele reizen Nepal

Feestdagen in april

Nationale en lokale feestdagen
Ram Navami (jaarlijks in maart of april).
Hindoestanen in Nepal vieren op deze dag de geboorte van Rama, de incarnatie van de god Vishnu. Tempels worden op deze dag veelvuldig bezocht. Kijk voor meer informatie op Beleven.org.

Naya Barsa ofwel Nepalees nieuwjaar (jaarlijks half april).
Nepalezen vieren het nieuwe jaar met onder andere parades en picknicks. Zorg ervoor dat je het openbaar vervoer en je hotelovernachtingen op tijd regelt, want alles raakt snel uitverkocht. Kijk voor meer informatie op Publicholidays.asia.

Buddha Jayanti (jaarlijks in april of mei).
De verjaardag van boeddha wordt door veel Nepalezen gevierd door verschillende ceremonies op heilige plaatsen. Voor meer informatie kun je terecht op Publicholidays.asia.

Festivals en evenementen
Bisket Jatra (jaarlijks tijdens het Nepalese nieuwjaar, half april).
In Bhaktapur wordt een week lang feest gevierd met onder andere muziek en dans. Met name rondom het Nepalese nieuwjaar is het een groot feest. Lees verder op Wikipedia.org.

Ghode Jatra (jaarlijks in maart of april).
Paardenfestival in Kathmandu met parades en paardenraces. Lees verder op Officeholidays.com.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?