Meteen naar de inhoud

Weer Mexico september

Weer Mexico september

Overzicht weer Mexico september

Mexico: het weer in september

September is misschien wel de maand met het minste weer van het jaar voor Mexico. Het hoogtepunt van het orkaanseizoen wordt namelijk bereikt deze maand, met tyfoons en overlast tot gevolg. Alleen het noorden en binnenland ontsnappen vaak aan deze weersomstandigheden. In deze delen van Mexico is het vaak nog goed reizen in grote delen van september. Toch zouden wij een vakantie naar Mexico in een ander jaargetijde plannen vanwege het weer. Benieuwd wanneer? Kijk dan eens op onze Mexico pagina om te zien wat de maanden zijn met de beste reistijd voor Mexico.

map weer Mexico september

Tulum schemering

Weer Yucatán en omgeving september

Langzaam maar zeker nemen de extreem hete dagen iets af, maar ook in september zijn de temperaturen nog hoog. Reken op een gemiddelde van 33 graden Celsius. Bovendien is ook de luchtvochtigheid nog altijd aan de hoge kant en is september de natste maand van het jaar voor Yucatán. Zoals wel vaker valt de neerslaag in korte, hevige buien. Deze buien zorgen vaak voor iets van verkoeling in de warme maanden. Zorg er zeker voor dat je het weer nauwlettend in de gaten houdt in september. Het hoogtepunt van het orkaanseizoen valt namelijk in deze periode. Als gevolg hiervan blijven veel toeristen vaak weg in september en liggen de prijzen voor een vakantie een stuk lager (zoals bijvoorbeeld bij 333Travel.nl).

Toptip

Niet zo’n liefhebber van pittig eten? Vraag dan als je taco’s bij een eetkraampje besteld altijd of ze de saus apart ("salsa aparte") willen doen, want deze kan namelijk weleens enorm pittig zijn.

Weer Baja California september

September is de maand met de hoogste kans op orkanen en tyfoons in Baja California. In september 2014 kwam de orkaan Odile aan land in Los Cabos, en de laatste jaren komen tropische stormen steeds vaker voor in september. Mocht je toch besluiten naar de westkust van Mexico te reizen in september, verwacht dan niet veel andere toeristen en extreem hoge temperaturen. Het kwik loopt op tot een graad of 32, maar temperaturen van boven de 40 graden worden ook gemeten in dit jaargetijde. Met zo’n 100 mm neerslag is dit de natste maand van de regio, alhoewel de zon zich regelmatig laat zien. Behalve de lage prijzen in september (zoals bij Tix.nl) is het wat ons betreft niet echt aan te raden om in dit jaargetijde naar Baja California te reizen.

El Arco Cabo San Lucas Mexico

Natuur van Chiapas

Weer West-Mexico september

Het weer in september aan de Mexicaanse westkust is niet om over naar huis te schrijven. Er valt een behoorlijke hoeveelheid neerslag. Sterker nog, september is de natste maand van het jaar. Gelukkig zijn er ook dagen dat de zon overheerst en er (vrijwel) geen neerslag valt. Bovendien komen orkanen aan de Mexicaanse westkust minder vaak voor. Daar waar plaatsen als Cancún in het oosten eens in de 7 jaar getroffen worden door een orkaan, is dat in een plaats als Puerto Vallarta eens in de 35 jaar. De temperatuur is ook tijdens het regenseizoen nog vrij hoog. Reken op een gemiddelde temperatuur van 31 graden. Heel veel toeristen zijn er niet in deze maand, dus september is een prima maand voor goede aanbiedingen (zoals bij TUI.nl).

Wist je dat...

Er in Mexico naast het Spaans nog meer dan 100 andere talen gesproken worden? Dit zijn voornamelijk talen van lokale volken.

Weer Mexico-Stad en Centraal-Mexico september

Als je van plan bent een bezoek te brengen aan Mexico-Stad in september, bereid je dan voor op afwisselend weer. September is een van de natste maanden voor Centraal-Mexico, maar de meeste neerslag valt normaal gesproken aan het eind van de middag. Het is dus vrij makkelijk om buiten activiteiten hier omheen te plannen. De ochtenden zijn namelijk vaak zonnig en warm. De gemiddelde temperatuur schommelt rond de 24 graden deze maand. Vanwege de viering van de onafhankelijkheid (15/16 september) kan het wel erg druk worden. Niet alleen in de hoofdstad, maar ook in steden als Guadalajara en Guanajuato. Het valt dan ook aan te raden niet tot het laatste moment te wachten met het boeken van je hotel.

Kleurrijk San Miguel de Allende

Bol AlgemeenBol Algemeen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Mexicaanse man

Weer Noord-Mexico september

Voor Noord-Mexico kan september gezien worden als laatste maand van het regenseizoen. Toch is er van een intens regenseizoen geen sprake. Er valt in september een zeer beperkte hoeveelheid neerslag. Slechts op een handvol dagen zullen er buien zijn, terwijl het overgrote deel van de maand droog weer kent. De zon laat zich dan ook veelvuldig zien in september en de temperatuur stijgt overdag naar een graad of 28 Celsius. Ondanks het regenseizoen best goede weersomstandigheden dus om een stad als Monterrey of Chihuahua te bezoeken. Ook een bezoek aan het prachtige Copper Canyon is in september zeer de moeite waard. De watervallen hier, zoals die bij Cusárare, zijn goedgevuld in dit jaargetijde en de omgeving ligt er prachtig groen bij.

Feestdagen in september

Nationale en lokale feestdagen
Día de la Independencia (jaarlijks op 16 september).
Op deze dag wordt de start van de onafhankelijkheidsoorlog tegen de Spanjaarden in 1810 herdacht. Deze feestdag wordt groots gevierd in Mexico, met vuurwerk, dans- en muziekoptredens en lekker eten.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Mexico reizen

Mexico reizen