Meteen naar de inhoud

Weer Mexico oktober

Weer Mexico oktober

Overzicht weer Mexico oktober

Mexico: het weer in oktober

Oktober is een maand van uitersten voor wat het weer in Mexico betreft. Aan het begin van de maand kan het weer enorm tekeer gaan, met orkanen en tyfoons als gevolg. Naarmate de maand vordert trekt de neerslag wat weg en dan is het in grote delen van Mexico ook meteen prachtig weer in oktober. Mocht je dus in oktober naar Mexico willen reizen, dan kun je het beste aan het eind van de maand gaan. De kans op mooi en zonnig weer is dan het grootst (kijk eens op Riksjatravel.nl voor mooie rondreizen op maat in dit jaargetijde).

map weer Mexico oktober

Mexico reizen

Mexico reizen

Cancun kust

Weer Yucatán en omgeving oktober

Na maanden met extreem hoge temperaturen, brengt oktober wat verkoeling. Toch komt het kwik ook deze maand nog net boven de 30 graden. Ondanks de afnemende temperaturen blijft de kans op een orkaan in oktober aanwezig op het schiereiland Yucatán. Oktober valt namelijk midden in het orkaanseizoen. Over het algemeen neemt de hoeveelheid neerslag iets af naarmate november dichterbij komt. Ook laat de zon zich, zoals eigenlijk het hele jaar door, regelmatig zien. Hou er wel rekening mee dat stranden gesloten kunnen worden als het weer te ruig wordt. Uiteraard zorgen deze weersomstandigheden voor minder toeristen en als gevolg daarvan goedkopere vakanties (zoals bij TUI en 333Travel).

Toptip

Vraag als je de weg niet weet altijd aan meerdere personen de weg, want het is in Mexico gebruikelijk om het niet te zeggen als je iemand niet kunt helpen. Ze kunnen je dus zomaar de verkeerde kant op sturen.

Weer Baja California oktober

Garanties zijn er nooit met het weer, maar normaal gesproken eindigt half oktober het orkaanseizoen. Dit betekent dus dat de kans op mooi weer in het tweede deel van oktober groot is in Baja California. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 31 graden in oktober, maar later in de maand is het vaak iets minder warm. Naast steeds aangenamere temperaturen is ook de kans op neerslag niet meer zo groot in oktober. Bovendien is het nog niet zo druk met toeristen, waardoor er vaak goedkope vluchten te boeken zijn (kijk hiervoor eens op Lastminute.com). Tip: Ga duiken of snorkelen in het Nationale Park Cabo Pulmo, de temperatuur van de zee is namelijk erg aangenaam in oktober.

Onder water La Paz Mexico

Bol AlgemeenBol Algemeen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Waterval Chiapas

Weer West-Mexico oktober

Oktober markeert het einde van het regenseizoen aan de Mexicaanse westkust. Aan het begin van de maand valt er nog wel (flink) wat neerslag, maar vanaf half oktober neemt de kans op regen sterk af. De temperatuur is, met zo’n 31 graden, aangenaam. Zelf als de zon onder gaat is het nog warm, met een gemiddelde van 23 graden. Veel anders dan zomerse kleding zul je niet nodig hebben, alhoewel regenkleding aan het begin van de maand handig kan zijn. Mocht je de mogelijkheid hebben dan kun je het beste tijdens het tweede, drogere deel van oktober reizen. In deze maand is het nog rustig met toeristen bij Acapulco en Puerto Vallarta. Kijk voor goede hotelaanbiedingen eens op Trivago.nl.

Wist je dat...

‘Estados Unidos Mexicanos’ (Verenigde Mexicaanse Staten) de officiële naam van Mexico is?

Weer Mexico-Stad en Centraal-Mexico oktober

Het regenseizoen in Centraal-Mexico is niet zo intens als in andere delen van het land. Toch valt ook hier te merken dat het regenseizoen voorbij is in oktober. De regen, die de voorbije maanden aan het eind van de dag viel, is zo goed als uit de lucht. Slechts op een handvol dagen valt er nog wat neerslag. Over het algemeen is het aangenaam warm en zonnig weer in Mexico-Stad en omgeving in oktober. De temperatuur ligt overdag rond de 23 graden, maar de nachten zijn met een graad of 9 wel wat koeler. In dit jaargetijde zijn er over het algemeen wat minder toeristen. Wel zo prettig als je de Piramide van Huitzilopochtli of de koloniale stad San Miguel de Allende wilt bezoeken.

Popocatepetl

Barrancas del Cobre Mexico

Weer Noord-Mexico oktober

Oktober is een van de maanden met de beste reistijd voor het noorden van Mexico. De temperatuur schommelt rond een aangename 26 graden en de kans op neerslag is minimaal deze maand. Wel is het goed te weten dat de nachten langzaam maar zeker weer wat kouder worden (rond de 9 graden). Een van de voordelen van een bezoek in oktober is dat de Copper Canyon misschien wel op haar mooist is. De watervallen zijn goed gevuld, vanwege het regenseizoen de voorbije maanden en de omgeving is groen en blaakt in het zonnetje. Ook een bezoek aan Chihuahua, met haar prachtige gebouwen en pleinen, valt deze maand aan te raden.

Feestdagen in oktober

Nationale en lokale feestdagen
Día de la Raza (jaarlijks op 12 oktober).
Dit is de dag waarop in 1492 Columbus het Amerikaanse continent ontdekte. Het is geen officiële vrije dag, maar wordt wel gevierd door het hele land.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Mexico