Meteen naar de inhoud

Weer Mexico november

Weer Mexico november

Overzicht weer Mexico november

Mexico: het weer in november

Het is mooi weer in november nu het orkaanseizoen weer voorbij is in Mexico. In Yucatán heb je, zeker aan het begin van de maand, nog wel kans op een fikse bui, maar over het algemeen is het zonnig weer in november. Voor Mexico-Stad en Baja California geldt zelfs dat november een van de maanden is met de beste reistijd. Bovendien is het nog niet zo druk met toeristen, waardoor er vaak gunstige prijzen te vinden zijn voor een rondreis door Mexico in november (zoals bij 333Travel.nl).

map weer Mexico november

Isla Holbox

Weer Yucatán en omgeving november

November wordt officieel gezien als het einde van het orkaanseizoen. De hoeveelheid neerslag die er in november valt is dan ook drastisch lager in vergelijking met de voorgaande maanden. De gemiddelde temperatuur schommelt rond de 30 graden en dat is een stuk aangenamer dan de 34 graden of meer die in augustus gemeten wordt. Een bezoek aan de stranden van Tulum, Cancún of Playa del Carmen is over het algemeen dan ook weer goed mogelijk in november. Ook op Isla Holbox en Isla Mujeres is het nu weer goed toeven. Omdat er nog wel kans is op een fikse storm, wachten de meeste toeristen nog wat langer met een bezoek aan Yucatán en omgeving. De prijzen voor een vakantie naar Mexico in november zijn dan ook nog vaak gunstig, bijvoorbeeld bij Riksjatravel.

Toptip

Voeg de koloniale stad Campeche, gelegen aan de kust, toe aan je reis door Mexico. Lees hier meer over en maak Campeche onderdeel van je reis op 333Travel.nl.

Weer Baja California november

Met de komst van november wordt het langzaam aan weer wat drukker met toeristen. Toch is het nog niet zo druk als het de komende maanden zal zijn. De reden voor de toename in toeristenaantallen in november is dat dit een maand is met prachtig weer voor een bezoek aan Baja California. De temperatuur ligt iets lager dan de voorbije maanden, maar met 29 graden is het erg aangenaam. De zon schijnt volop en de temperatuur van de Grote Oceaan is nog niet zo koud. Neerslag valt er in principe niet in deze maand. Prima omstandigheden dus voor een bezoek aan San José del Cabo of een boottocht bij Cabo San Lucas.

Baja California

Oaxaca Mexico

Weer West-Mexico november

De laatste stuiptrekkingen van het regenseizoen waren in oktober. In november is het droge seizoen dan ook al weer in volle gang in het westen van Mexico. Zoals eigenlijk heel het jaar komt de gemiddelde temperatuur net iets boven de 30 graden uit. De luchtvochtigheid kan, zeker aan het begin van de maand nog wel wat hoog zijn. Op veel neerslag hoef je niet te rekenen in november. Met een toename van het aantal toeristen dien je wel rekening te houden. Zeker aan het eind van november zijn de stranden bij Acapulco of Puerto Vallarta weer wat voller. Wil je wat meer rust en tegelijkertijd wat meer zien van West-Mexico dan alleen de stranden, kies dan eens voor de provincies Oaxaca en Chiapas. Hier bezoek je bijvoorbeeld Sumidero Canyon of San Cristóbal de las Casas. Op Riksjatravel.nl kun je deze bestemmingen via bouwstenen toevoegen aan je rondreis door Mexico.

Wist je dat...

Mexicanen jaarlijks op 2 november (en enkele dagen voorafgaand) een bijzondere feestdag hebben? De dag van de doden (Día de los Muertos) is een vrolijk feest waarbij het leven van de overledenen gevierd wordt. Men verkleedt zich en er zijn overal in het land kleurrijke optochten en andere festiviteiten. Ook worden er speciale lekkernijen gegeten.

Weer Mexico-Stad en Centraal-Mexico november

Een heftig regenseizoen kent Centraal-Mexico al niet, maar in november is ook het laatste beetje neerslag verdwenen. Alle ruimte dus voor de zon om zich regelmatig te laten zien. Met een gemiddelde temperatuur van zo’n 23 graden is het dan meteen erg aangenaam weer in november. In Mexico-Stad en omgeving kan de temperatuur in de nachten wel flink dalen. Temperaturen van onder de 10 graden zijn eerder regel dan uitzondering. Als je naar de Bajío Mountains reist kan het zelfs nog een stuk kouder worden ‘s nachts. In deze regio vindt je overigens wel een van de mooiste oude koloniale steden van Mexico, San Miguel de Allende. Als je deze levendige stad echt wilt ervaren, kijk dan eens op TenzingTravel.nl.

Guanajuato

Mexico reizen

Mexico reizen

Dia de los Muertos

Weer Noord-Mexico november

In navolging van oktober is ook november een maand met mooi weer voor Noord-Mexico. Toegegeven, de nachten kunnen al flink koud worden met zo’n 4 graden, maar de temperatuur neemt overdag snel toe. Aangezien het vrijwel niet regent en de zon veelvuldig schijnt is het overdag erg aangenaam. De temperatuur komt overdag namelijk rond de 22 graden uit. Ideale omstandigheden voor een wandeling door de unieke stad Chihuahua of door de overweldigende natuur bij Copper Canyon. Door deze indrukwekkende kloof kun je een prachtige treinreis maken. Kijk voor meer informatie hierover eens op Chepe.com.mx.

Feestdagen in november

Nationale en lokale feestdagen
Día de los Muertos (jaarlijks op 2 november).

Geen officiële feestdag, maar wel groots gevierd. Zie verder Wist je dat.

Día de la Revolucion (jaarlijks op 20 november, maar de vrije dag valt altijd op de derde maandag van november).

Deze dag viert men het begin van de revolutie in 1910 tegen dictator Díaz. Tegenwoordig is het een dag met vele feestelijkheden, zoals festivals en parades.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?