Meteen naar de inhoud

Weer Mexico mei

Weer Mexico mei

Overzicht weer Mexico mei

Mexico: het weer in mei

Over het algemeen is het goed weer in mei in Mexico. Het is wel een feit dat de temperatuur flink op kan lopen naarmate juni dichterbij komt. In sommige regio’s, zoals Yucatán of het noorden, worden temperaturen van tegen de 40 graden gemeten. De start van het regenseizoen is pas volgende maand, dus het zijn vooral droge weersomstandigheden in mei in Mexico. Wat ons betreft valt het begin van mei dan zeker ook aan te raden als goede reisperiode voor Mexico, zeker omdat rondreizen in deze periode vaak aantrekkelijk geprijsd zijn (zoals bij Shoestring).

map weer Mexico mei

Izamal

Weer Yucatán en omgeving mei

Mei is over het algemeen de laatste maand van het droge seizoen voor Yucatán. Naast veelal droog weer, betekent dat ook erg warm weer voor dit gedeelte van Mexico in mei. De gemiddelde temperatuur schommelt namelijk rond de 32 graden deze maand. Zelf ‘s nachts daalt het kwik niet verder dan zo’n 23 graden. Vanwege de hitte en hoge luchtvochtigheid is mei wellicht niet de beste maand voor een super actieve vakanties. Toch kun je in mei, als je je aanpast aan de weersomstandigheden een prachtige vakantie hebben. Zorg er wel voor dat je niet te lang in de felle zon bent op het heetst van de dag en dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Vanwege de hoge temperaturen en afnemende vraag naar vakanties bieden reisaanbieders als Riksjatravel vaak weer wat goedkopere reizen aan naar Mexico in mei.

Toptip

Bezoek de Maya-ruïnes niet midden op de dag. Het is er dan enorm druk en eigenlijk vaak ook veel te warm. Ga liever heel vroeg in de ochtend of aan het einde van de dag.

Weer Baja California mei

Langzaam maar zeker loopt de temperatuur wat op in Baja California. Toch is het over het algemeen aangenaam weer in mei in dit gedeelte van Mexico. Reken op een gemiddelde temperatuur van zo’n 30 graden. Deze temperaturen zorgen er ook voor dat het water in de Grote Oceaan wat minder koud is. Prima weer dus voor duikers of snorkelaars om het prachtige park Cabo Pulmo te bezoeken. Een bijkomend voordeel van een bezoek aan de westkust van Mexico in mei is dat het wat minder druk is met toeristen. Hierdoor zijn er vaak goed geprijsde zonvakanties te boeken, zoals bij TUI. Mocht je naar Baja California op vakantie gaan in mei neem dan ook wat warme kleding mee voor de avonden. Met gemiddeld 16 graden koelt het namelijk wel flink af.

Schemering

Puerto Vallarta kust

Weer West-Mexico mei

Ook in mei is het mooi weer aan de westkust van Mexico. De temperaturen kunnen wel flink oplopen, mei is namelijk een van de warmste maanden van het jaar. Reken op een gemiddelde temperatuur van zo’n 32 graden. Door de ligging aan de Grote Oceaan voelt het overigens vaak niet onaangenaam warm aan in dit jaargetijde. Mei kan gezien worden als laatste maand van het droge seizoen in West-Mexico, met een zeer beperkte hoeveelheid neerslag. Prima omstandigheden dus om te gaan watersporten bij Ixtapa-Zihuatanejo of te luieren op de stranden van Acapulco. Omdat mei buiten het drukke toeristenseizoen valt, zijn er vaak scherpgeprijsde deals te vinden in bijvoorbeeld Puerto Vallarta, kijk hiervoor eens bij TUI.

Wist je dat...

Er in Mexico meer dan 50 soorten mais in allerlei kleuren en maten bestaan?

Weer Mexico-Stad en Centraal-Mexico mei

Mei is een maand met goed weer voor een bezoek aan Centraal-Mexico. De temperatuur ligt in deze maand rond de 27 graden in Mexico-stad, dus reken op zomers weer. De kans op neerslag neemt weliswaar iets toe naarmate de maand vordert, maar veel regen valt er niet in mei. Het is hoofdzakelijk de zon die zich laat zien, dus zorg voor voldoende bescherming op het midden van de dag. Hou er wel rekening mee dat de nachten, ook in mei, nog vrij fris kunnen zijn. De nachttemperatuur ligt weliswaar iets hoger dan de afgelopen maanden, maar met 10 graden is een jas geen overbodige luxe. Het weer in dit jaargetijde leent zich overigens uitstekend voor een bezoek aan een van de vele prachtige koloniale steden, zoals het mooie San Miguel de Allende of Guanajuato.

Kathedraal Mexico-Stad

Mexicaanse vrouw

Weer Noord-Mexico mei

De temperatuur loopt behoorlijk op in mei in het noorden van Mexico. De gemiddelde temperatuur komt net boven de 30 graden en zeker richting het eind van de maand is er een reële kans op uitschieters naar de 35 graden. In combinatie met de droogte kan het dan vrij stoffig en warm aanvoelen bij Copper Canyon en omgeving. Het beste weer vind je dan ook aan het begin van mei, als de temperatuur nog wat lager is. De nachttemperatuur is juist wat hoger (zo’n 13 graden) in mei in vergelijking met de voorgaande maanden. Op neerslag hoef je overigens niet te rekenen in dit jaargetijde. De kans om in mei regen te zien in Monterrey of Chihuahua is verwaarloosbaar, de kans op lange, zonnige dagen is des te groter.

Feestdagen in mei

Nationale en lokale feestdagen
Dag van de Arbeid (jaarlijks op 1 mei).

Cinco de Mayo (jaarlijks op 5 mei).
Geen officiële feestdag in Mexico, maar voor velen wel een belangrijke dag. Op deze dag in 1862 versloeg Mexico de Fransen bij het dorp Puebla. Lees meer over deze feestdag op Publicholidays.mx.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Mexico reizen