Meteen naar de inhoud

Weer Mexico maart

Weer Mexico maart

Overzicht weer Mexico maart

Mexico: het weer in maart

Maart is een van de maanden met de beste reistijd voor Mexico. Als je het land van de Maya’s in maart gaat bezoeken heb je vrijwel gegarandeerd mooi weer. Het hele land ligt in de blakende zon, het regenseizoen is nog ver weg namelijk. Hou er wel rekening mee dat het in bepaalde delen van Mexico, zoals bij Cancún, erg druk kan zijn met Amerikaanse jongeren vanwege Spring break. Voor wat het weer betreft zijn er vrijwel geen nadelen te noemen van een reis naar Mexico in maart, of het moeten de frisse nachten in het binnenland van Mexico zijn.

map weer Mexico maart

Lagune Bacalar

Weer Yucatán en omgeving maart

Het is zeer aangenaam weer in Yucatán in maart. Met een gemiddelde temperatuur van zo’n 33 graden is maart een uitstekende maand voor een bezoek aan de stranden van Cancún en Playa del Carmen. Hou er wel rekening mee dat dit een populaire maand is voor een bezoek aan deze regio. Veel (Amerikaanse) studenten vieren hun ‘Spring break’ in Cancún, wat zorgt voor drukte en hogere prijzen. Met neerslag hoef je deze maand vrijwel geen rekening te houden. Maart is de droogste maand van het jaar en dus prima geschikt voor een bezoek aan de Maya ruïnes. Vanwege de flinke hoeveelheid toeristen zouden wij wel adviseren je reis tijdig te boeken, zodat je niet de hoofdprijs betaald. Kijk eens op 333Travel.nl voor scherp geprijsde vakanties naar Mexico in maart.

Toptip

Als je veel buiten de toeristische gebieden wilt gaan reizen, zorg er dan voor dat je wat Spaanse woorden leert, want daar wordt vaak weinig Engels gesproken. Een reistaalgids is ook handig, deze kun je kopen bij onder andere DeZwerver.nl.

Weer Baja California maart

Heel veel verandering is er niet waarneembaar in het weer op Baja California in vergelijking met februari. Dit betekent dat het ook in maart prima weer is voor een bezoek aan dit schiereiland. De Baja regio kent een woestijnklimaat en dat is te merken aan de weinige hoeveelheid neerslag. In maart valt er vrijwel niets. De zonneschijn in combinatie met de aangename temperatuur (26 graden) zorgen ervoor dat maart dan ook een van de maanden met de beste reistijd voor Baja California is. Breng in maart zeker een bezoek aan het nationale park Cabo Pulmo. In dit beschermde natuurgebied kun je duiken en snorkelen en vind je het oudste koraalrif van de Noord-Amerikaanse westkust. Het kan in maart wel wat druk zijn met toeristen, dus leg je accommodatie tijdig vast (bijvoorbeeld op Booking.com).

Pelikaan Punta Lobos
Chatina meisje

Weer West-Mexico maart

Zoals eigenlijk elke maand is het ook in maart warm weer aan de westkust van Mexico. De gemiddelde temperatuur komt in deze maand rond de 30 graden uit. De nachten kunnen, met temperaturen van 14 graden, nog wel fris zijn. Gelukkig koelt het niet elke avond zoveel af. De kans op regen in maart op de stranden van Acapulco is verwaarloosbaar. De kans om te verbranden is een stuk groter, de zon schijnt namelijk volop. Maart is overigens een goede maand om naar Playa del Palmar te reizen. Naast surfen kun je hier namelijk ook walvissen zien in dit jaargetijde.

Wist je dat...

De oppervlakte van Mexico bijna 50 keer zo groot is als de oppervlakte van Nederland?

Weer Mexico-Stad en Centraal-Mexico maart

Maart kan gezien worden als het begin van de lente in Mexico. De temperatuur in Centraal-Mexico loopt langzaam maar zeker wat op, naar een aangename 26 graden Celsius. Naast deze aangename temperatuur staan ook de prachtige Jacaranda bomen nog eens in bloei in dit jaargetijde. Ook de vele rozen bij Guadalajara komen in het voorjaar tot bloei en zijn een bezoek meer dan de moeite waard. De nachten en vroege ochtenden kunnen overigens wel erg fris zijn, met temperaturen van net boven de 5 graden. Gelukkig hoef je je over veel neerslag geen zorgen te maken in maart in Mexico-Stad en omgeving. Maart valt namelijk in het droge seizoen. Al met al is het dus uitstekend weer in maart in Centraal-Mexico. Kijk voor vluchten naar Mexico-Stad of Guadalajara eens op Lastminute.com.

Popocatepetl en Iztaccihuatl
Oude truck

Weer Noord-Mexico maart

Een van de betere seizoenen qua weer is aangebroken voor het noorden van Mexico in maart. Het is lente en dat is te merken aan de oplopende temperaturen. Daar waar het kwik de afgelopen maanden met moeite de 20 graden wist te halen, kan het in maart zo maar 25 graden worden. Gemiddeld komt de temperatuur op 23 graden uit. Bovendien valt maart in het droge seizoen, dus veel neerslag valt er niet te verwachten.
Het enige minpuntje is dat de nachten en ochtenden wel erg fris kunnen zijn. Zo ligt de temperatuur ‘s nachts in een stad als Chihuahua maar een aantal graden boven het vriespunt. Bovendien kan het hard waaien in dit gedeelte van Mexico, met flinke zandstormen als gevolg. Toch is een rondreis door dit onontdekte gedeelte van Mexico zeker de moeite waard. Kijk bijvoorbeeld eens op Travelhappinesscompany.nl en lees meer over een rondreis per trein (El Chepe) door Noord-Mexico.

Feestdagen in maart

Nationale en lokale feestdagen
Natalicio de Benito Juárez (jaarlijks op 21 maart, maar de vrije dag valt altijd op de derde maandag van maart).

Men viert de verjaardag van voormalig president Benito Juárez, die in de 19e eeuw vocht voor de democratie. In zijn geboorteplaats Guelatao de Juárez worden jaarlijks verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder dansoptredens, toernooien en een vuurwerkshow.

Semana Santa (jaarlijks in maart of april).
Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszondag maken onderdeel uit van Semana Santa. Ondanks dat de Paasdagen geen officiële vrije dagen zijn, wordt deze periode door vele Mexicanen gezien als een belangrijke vakantieperiode. Scholen zijn dicht en veel mensen gaan op vakantie. Het is dan ook op veel plaatsen drukker en we raden aan hotels en openbaar vervoer op tijd te regelen. Data kun je checken op Publicholidays.mx.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?