Meteen naar de inhoud

Weer Mexico juni

Weer Mexico juni

Overzicht weer Mexico juni

Mexico: het weer in juni

Juni is niet de maand met het beste weer voor Mexico. Dit komt veelal door de start van het regen- en orkaanseizoen deze maand. Gelukkig is de kans op een orkaan overigens nog niet zo groot in juni. Wel ben je bijna gegarandeerd van een aantal flinke regenbuien als je naar Yucatán of de Mexicaanse westkust reist. Het uiterste noorden van Mexico heeft juist weer te kampen met extreme droge omstandigheden. Al met al kent juni niet de meest ideale omstandigheden voor een zonnige vakantie naar Mexico.

map weer Mexico juni

Tulum kustlijn

Weer Yucatán en omgeving juni

Juni kan gezien worden als de eerste maand van het orkaanseizoen in Yucatán. Toch is de kans op een orkaan nog vrij klein in deze maand. De kans dat je in een heftige regenbui terecht komt is wel vrij groot. Gelukkig zijn dit vaak korte, maar wel intense buien. Daarna klaart het vaak snel weer op en laat de zon zich veelvuldig zien. De temperaturen liggen hoog in dit jaargetijde, reken op temperaturen rond de 34 graden. Bovendien is de luchtvochtigheid erg hoog, dus bereid je voor op warm en plakkerig weer als je in juni naar de Maya ruïnes (Chichén Itzá) of de stranden van Cancún of Playa del Carmen wilt reizen. Een vakantie in juni naar Yucatán is dus zeker mogelijk en vaak goed betaalbaar (kijk eens op 333Travel.nl), maar reken niet op het allerbeste weer voor een bezoek aan dit gedeelte van Mexico.

Toptip

Bezoek Laguna Bacalar en dan het liefst in de ochtend. Lees voor meer informatie verder op 333Travel.nl. Met 333Travel kun je bovendien Laguna Bacalar toevoegen aan jouw droomreis naar Mexico.

Weer Baja California juni

Ook in juni is het warm en droog weer in Baja California. Het kwik loopt deze maand op tot boven de 30 graden. Aangezien de zon vrijwel onafgebroken schijnt in dit jaargetijde, zul je dus voldoende zonnebrand nodig hebben. In de nachten koelt het niet zo veel meer af, reken op een graad of 19. Het zonnige weer leent zich uiteraard prima voor zwemmers en snorkelaars. Ook surfers komen overigens aan hun trekken in Baja California. Zo kun je bijvoorbeeld bij Todos Santos surfen, hier zijn vaak flinke golven dus wellicht niet de beste optie voor beginners.

Duiken Baja Mexico

Mexico reizen

Mexico reizen

Typische chatina maaltijd

Weer West-Mexico juni

In juni begint, naast het laagseizoen, ook het regenseizoen. Er valt deze maand een behoorlijke hoeveelheid neerslag, met regen op zo’n 13 dagen. Toch zal het tussen de buien door zeker ook langere periodes droog en zonnig zal zijn. Het is dan meteen erg warm, de gemiddelde temperatuur schommelt rond de 32 graden. Ook de nachten aan de Mexicaanse westkust zijn een stuk warmer dan de voorbije maanden. Reken op een graad of 20 op het koudste moment van de nacht. De vele hotels in Acapulco of Puerto Vallarta zijn verre van vol en dus zijn er vaak uitstekende deals te krijgen in mei (zoals bij Booking.com). Stel je echter wel in op een verfrissend buitje zo nu en dan.

Wist je dat...

Het nationale drankje Tequila ontstaan is in het plaatsje Santiago de Tequila? Het wordt gemaakt van de blauwe agaveplant die in deze omgeving veel groeit.

Weer Mexico-Stad en Centraal-Mexico juni

In tegenstelling tot de meeste andere delen van Mexico, daalt de temperatuur in Mexico-stad en omgeving iets in juni. Toch is het met gemiddeld 25 graden ook in deze maand nog aangenaam warm. Juni kan ook gezien worden als start van zowel het toeristen- als het regenseizoen. Gelukkig blijft de neerslag over het algemeen beperkt tot een uurtje aan het eind van de middag. Bovendien valt er in Centraal-Mexico geen enorme hoeveelheid in juni, dus het is veelal de zon die zich laat zien deze maand. Bovendien zijn er volop musea, zoals het Nationaal Museum voor Antropologie of het Frida Kahlo Museum, mocht het onverhoopt wat langer regenen. Neem overigens wel wat warme kleding mee als je in juni naar dit gedeelte van Mexico reist, de nachten zijn met 12 graden aan de frisse kant.

Ezels San Miguel de Allende Mexico

Bol AlgemeenBol Algemeen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Traditionele dans

Weer Noord-Mexico juni

Eigenlijk is er geen maand met extreem slecht weer voor Noord-Mexico. Als we toch een maand aan zouden moeten wijzen met de minst gunstige weersomstandigheden dan zou dit waarschijnlijk juni zijn. De reden is niet dat er veel neerslag valt of dat de zon niet schijnt. Integendeel, regen valt er vrijwel niet en de zon schijnt volop. Dat is misschien wel juist het probleem. In juni kan het namelijk erg warm worden, met een gemiddelde temperatuur van zo’n 33 graden. In combinatie met de droogte zorgt dit voor droge, stoffige omstandigheden die het reizen deze maand minder aangenaam maken. Mocht je dus de mogelijkheid hebben je bezoek aan Noord-Mexico in een andere maand te plannen, dan valt dit zeker aan te raden. Kijk eens op onze pagina met de beste reistijd voor Mexico om te zien wat wel een gunstige reistijd is.

Feestdagen in juni

In juni zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Mexico. Kijk voor de belangrijkste feestdagen op onze Mexico homepage.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?