Meteen naar de inhoud

Weer Mexico juli

Weer Mexico juli

Overzicht weer Mexico juli

Mexico: het weer in juli

Het regenseizoen is in volle gang in juli in Mexico. Dit betekent overigens niet dat het onafgebroken regent. Op het overgrote deel van de dagen zal het in de ochtend zonnig en droog zijn, terwijl de regen pas in de late namiddag valt. Normaal gesproken ligt het hoogtepunt van het orkaanseizoen pas wat later in het jaar. Het kan overigens wel vrij warm worden in juli in Mexico, met temperaturen die kunnen oplopen tot ruim boven de 30 graden. Al met al is het, ondanks het regenseizoen, nog redelijk goed weer voor een vakantie in Mexico in juli. Met 333Travel kun je jouw droomreis door dit prachtige land maken.

map weer Mexico juli

Leguaan

Weer Yucatán en omgeving juli

Ook juli valt in het orkaanseizoen in Yucatán. Toch is juli over het algemeen nog een vrij veilige maand om naar dit gedeelte van Mexico te reizen. De heftige orkanen bereiken het land vaak pas in september of oktober. Toch is het weer niet om over naar huis te schrijven, vooral de hitte is nadrukkelijk aanwezig in dit jaargetijde. De temperatuur ligt ruim boven de 30 graden en de luchtvochtigheid is erg hoog. Er valt regelmatig wat neerslag, maar over het algemeen zijn dit erg hevige, korte buien. Daarna schijnt de zon weer volop, dus strandliefhebbers komen ook in juli zeker aan hun trekken in Cancún en Playa del Carmen (kijk voor zonvakanties eens op TUI.nl). Voor prachtige rondreizen op maat kun je onder andere terecht bij Riksjatravel.

Toptip

Als je een taxi wilt nemen in Mexico, neem dan voor je eigen veiligheid een officiële taxi die je kunt bestellen via een app, een telefoontje of de officiële taxistandplaatsen. Voor meer informatie over het openbaar vervoer in Mexico kun je verder lezen op Aroundtheglobe.nl.

Weer Baja California juli

Een van de warmste maanden van het jaar is aangebroken in Baja California in juli. De gemiddelde temperatuur schommelt tegen de 35 graden, maar uitschieters naar 40 graden komen ook voor. Alsof dat niet genoeg is, is ook de luchtvochtigheid nog eens erg hoog waardoor het zowaar nog wat warmer aanvoelt. Als je echter veel tijd in het water door wilt brengen dan is juli wel een van de goedkoopste maanden voor een vakantie naar de Mexicaanse westkust. En wateractiviteiten zijn er genoeg in deze regio, zoals surfen in Todos Santos of duiken bij Cabo Pulmo Nationaal Park. Gezien de hoge temperaturen zouden wij er echter toch voor kiezen om in een andere reisperiode te gaan. Benieuwd wanneer, kijk eens op onze pagina met de beste reistijd voor Mexico.

Haven cabo san lucas

Acapulco surfer

Weer West-Mexico juli

Het is vrij nat weer aan de westkust van Mexico in juli. Het regenseizoen is in volle gang en juli is een van de natste maand van het jaar. Verwacht een flinke hoeveelheid neerslag op een groot deel van de dagen. Ook in juli zijn de temperaturen nog hoog, het kwik komt deze maand rond de 32 graden uit. Ondanks de neerslag laat ook de zon zich overigens regelmatig zien, waarbij er een flink aantal zonuren per dag (zo’n 7) zijn. Ondanks het wat natte weer kun je een bezoek aan Acapulco of Puerto Vallarta dus best in juli plannen. Zeker als je op zoek bent naar rust en scherp geprijsde vakanties dan is een bezoek een het westen van Mexico in juli het overwegen waard.

Wist je dat...

De Pico de Orizaba vulkaan met zijn 5636 meter de hoogste berg is van Mexico?

Weer Mexico-Stad en Centraal-Mexico juli

Het hoogtepunt van zowel het regen- als het toeristenseizoen wordt bereikt in juli. Om met het eerste te beginnen, de regen beperkt zich normaal gesproken tot de late namiddag. De ochtenden zijn over het algemeen aangenaam en zonnig, of op mindere dagen gedeeltelijk bewolkt. Als je van plan bent steden als Guadalajara en San Miguel de Allende te bezoeken, kun je dit dus het beste niet aan het eind van de dag plannen. De temperatuur is overigens erg aangenaam in juli, reken op een graad of 24. Zoals beschreven is het druk met toeristen in juli en accommodaties kunnen dan ook snel volgeboekt raken. Plan je trip dus tijdig als je in juli in Mexico-Stad en omgeving vakantie wilt gaan vieren.

Palacio de Bellas Artes Mexico-Stad

Mexico reizen

Mexico reizen

Eten Mexico

Weer Noord-Mexico juli

Met de komst van juli start ook het regenseizoen in Noord-Mexico. Gelukkig regent het in dit gebied een stuk minder dan in vele andere delen van Mexico. Bovendien komt de Sierra Madre volledig tot leven in dit jaargetijde. Het water gutst uit de watervallen en de omgeving ziet prachtig groen. Bovendien is het meer dagen droog en zonnig dan dat het regent en op die dagen is het fantastisch wandelweer. Ga bijvoorbeeld eens hiken bij Areponapuchi of Cusarare (prachtige Waterval) in de Copper Canyon. Hou wel rekening met hoge temperaturen. De gemiddelde temperatuur in juli ligt namelijk op 31 graden. Zelf de nachten zijn met 18 graden aangenaam in dit jaargetijde. Een groot deel van het jaar komt het kwik ‘s nachts namelijk niet boven de 10 graden uit.

Feestdagen in juli

Nationale en lokale feestdagen
In juli zijn er geen nationale feestdagen in Mexico.

Feestdagen en evenementen
Guelaguetza (jaarlijks op de 2 maandagen na 16 juli, behalve als dit op 18 juli, de sterfdag van Benito Juárez zou zijn, dan wordt het een week uitgesteld).
In Oaxaca en omgeving een groots cultureel evenement, met dansoptredens, parades en lokaal eten.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Mexico reizen