Meteen naar de inhoud

Weer Mexico januari

Weer Mexico januari

Overzicht weer Mexico januari

Mexico: het weer in januari

Het is prachtig weer in januari in Mexico. Januari mag dan de koudste maand van het jaar zijn, de gemiddelde temperatuur ligt nog altijd rond de 25 graden. Bovendien bevindt Mexico zich in het droge seizoen in januari, dus de zon laat zich volop zien deze maand. Geen wonder dat veel mensen Mexico overwegen om te ontsnappen aan de Nederlandse kou. Vooral het populaire Yucatan en de Mexicaanse westkust kennen uitstekende weersomstandigheden. In Mexico-Stad en het noorden is het overdag aangenaam, maar kan het ‘s nachts flink afkoelen.

map weer Mexico januari

Tulum strand

Weer Yucatán en omgeving januari

Januari is een van de maanden met de beste reistijd voor Yucatán. Het schiereiland kent een tropisch klimaat, waardoor het zelfs in de koelste maand, januari, nog tegen de 30 graden Celsius is. In de nachten kan de temperatuur wel iets zakken, maar kouder dan 15 graden wordt het over het algemeen niet. Op veel neerslag hoef je in januari in Yucatán overigens niet te rekenen. Deze maand valt namelijk in het droge seizoen. Vanwege de ideale weersomstandigheden kan het wel wat drukker zijn bij de Maya ruïnes, waaronder Chichén Itzá. Ook de stranden bij Playa del Carmen en Cancún zijn drukbezocht in januari. Leg je vakantie naar dit gedeelte van Mexico dan ook tijdig vast als je niet de hoofdprijs wenst te betalen. Wil je graag een reis op maat samenstellen naar Mexico in januari, dan kan dit op Riksjatravel.nl.

Toptip

Ga lekker eten bij een van de drukke straatstalletjes en bestel bijvoorbeeld eens een Tlacoyo (gevulde deegflapjes).

Weer Baja California januari

In januari is het aangenaam weer in Baja California. Januari is weliswaar de koudste maand van het jaar, maar nog altijd ligt de temperatuur rond de 25 graden in dit jaargetijde. De kans op neerslag is minimaal terwijl de zon zo’n beetje onafgebroken zal schijnen. De nachten kunnen wat koel zijn, zeker omdat er vaak een frisse wind waait. Reken op temperaturen van net boven de 10 graden in de nacht. Ook het water van de Grote Oceaan is vrij fris in januari. Prima weer dus voor een boottocht naar de Arch of Poseidon bij Cabo San Lucas, met zijn prachtige rotsformaties. Je kunt daar trouwens ook de stranden Playa del Amor en Playa del Divorcio bezoeken als het laagwater is. Voor een relaxte all-inclusive vakantie in deze regio kun je terecht bij TUI.nl.

La Paz Mexico

Zonsondergang Puerto Vallarta

Weer West-Mexico januari

Als je op zoek bent naar een mooie winterzonbestemming dan is de westkust van Mexico zeker een aanrader. Alhoewel januari de koudste maand van het jaar is in strandplaatsen als Acapulco en Puerto Vallarta, is het nog altijd aangenaam warm. De gemiddelde temperatuur ligt overdag rond de 30 graden. Neerslag valt er nauwelijks, terwijl de zon zo’n beetje onafgebroken schijnt. Hou er wel rekening mee dat het in de avonden wat af kan koelen. Het kwik kan in dit jaargetijde dalen tot temperaturen net onder 20 graden. Echt koud wordt het over het algemeen niet in januari, dus het is prima weer voor een bezoek aan deze mooie regio. Als je niet teveel wilt betalen voor een vakantie naar dit gedeelte van Mexico in januari kun je overigens het beste niet te lang wachten met boeken. Kijk eens op TUI.nl voor een uitgebreid aanbod.

Wist je dat...

De tempel Chichén Itzá in totaal 365 trappen heeft, voor iedere dag van het jaar één? Elk van de 4 zijden heeft er 91, en het bovenste platform telt ook mee.

Weer Mexico-Stad en Centraal-Mexico januari

Januari is een van de koudste maanden van het jaar voor Mexico-stad en omgeving. Als je het echter vergelijkt met de Nederlandse winter dan is het nog altijd erg aangenaam. De gemiddelde temperatuur ligt namelijk rond de 22 graden. Bovendien bevindt Mexico zich in het droge seizoen in januari, dus de zon krijgt alle ruimte deze maand. De nachten, en met name de vroege ochtenden, kunnen wel erg fris zijn. De temperatuur ligt dan vaak nog maar een paar graden boven het vriespunt, alhoewel vorst zeker ook voorkomt. Ondanks de koude ochtenden is januari een prima maand om cultuur te snuiven in Mexico-stad, Guadalajara of Guanajuato. Kijk eens op KLM.nl voor goedkope vliegtickets.

Markt Mexico
Uitzicht Barrancas del Cobre Mexico

Weer Noord-Mexico januari

In het noorden van Mexico is het een stukje frisser dan in de rest van het land in januari. In een stad als Chihuahua wordt het vaak niet warmer dan een graad of 18. De nachten zijn nog een heel stuk frisser. Op veel nachten daalt het kwik onder het vriespunt. De gemiddelde temperatuur in de nacht ligt op 1 graad Celsius. Een voordeel van het weer in januari in Noord-Mexico is dat het wel erg zonnig is. De kans op neerslag is verwaarloosbaar in dit jaargetijde, alhoewel er in Copper Canyon wel sneeuw kan vallen in januari. Mocht je het geluk hebben dit mee te maken, dan is het genieten van de schitterende uitzichten in dit prachtige natuurgebied. Neem echter wel voldoende warme kleding mee, want het kan dus flink koud worden in januari.

Feestdagen in januari

Nationale en lokale feestdagen
Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).

Día de los Reyes Magos (jaarlijks op 6 januari).
Wij kennen deze feestdag als Driekoningen. Het is geen officiële feestdag, maar voor kinderen wel een belangrijke dag. Het is een soort sinterklaasviering, waarbij kinderen cadeautjes krijgen.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Mexico reizen

Mexico reizen