Meteen naar de inhoud

Weer Mexico februari

Weer Mexico februari

Overzicht weer Mexico februari

Mexico: het weer in februari

Als je aan de Nederlandse winter wilt ontsnappen dan valt Mexico zeker aan te raden. Zo is het bij de stranden van Mexico, zoals Playa del Carmen en Cancún, veelal prachtig weer in februari. De zon schijnt vrijwel onafgebroken, terwijl de kans op neerslag in heel het land verwaarloosbaar is. Als je een bezoek wilt brengen aan Mexico-Stad en de Mexicaanse binnenlanden dien je er wel rekening mee te houden dat de temperatuur in de nachten flink kan dalen.

map weer Mexico februari

Cancun

Weer Yucatán en omgeving februari

In navolging van januari is februari ook een populaire maand voor een bezoek aan Yucatán. De weersomstandigheden bij Playa del Carmen en Tulum zijn ideaal deze maand. De temperatuur komt overdag zo rond de 30 graden uit. In de nachten daalt de temperatuur, maar ook dan blijft het nog aangenaam met zo’n 18 graden. Bovendien is februari een van de droogste maanden van het jaar. Uitstekende omstandigheden dus voor een bezoek aan de Maya ruïnes van Uxmal of het wereldwonder Chichén Itzá. Hou er wel rekening mee dat het in deze maanden wat drukker kan zijn in Yucatán. Gelukkig hebben veel reisaanbieders hotels en vluchten al tijdig ingekocht. Kijk eens op TUI.nl of 333Travel.nl voor een uitgebreid en betaalbaar aanbod in februari.

Toptip

Ben je gek op surfen? Ga dan eens naar Puerto Escondido, een paradijs voor surfers.

Weer Baja California februari

Het weer op het schiereiland Baja California in februari is vrij aangenaam. Evenals in januari zijn de nachten aan de koude kant, reken op een graad of 12. De dagen zijn een stuk aangenamer. Het kwik loopt overdag op tot zo’n 25 graden. Bovendien is de kans op neerslag verwaarloosbaar, terwijl de kans op hele dagen zonneschijn vanwege het woestijnklimaat reuzegroot is. Het hoogseizoen voor de walvissen is aangebroken, dus veel mensen gaan op een bootexcursie nabij San José del Cabo. Ook zijn er voldoende toeristen die een verfrissende duik in de oceaan nemen, maar voor sommige is dat deze maand toch nog echt iets te fris. Goedkope vluchten naar deze of een andere regio van Mexico kun je boeken bij Lastminute.com.

La Paz Mexico schemering

Hiervelagua Oaxaca Mexico

Weer West-Mexico februari

Het is fantastisch weer aan de westkust van Mexico in februari. Meestal is het zonnig en zijn er geen wolken aan de hemel. De kans op neerslag is klein in februari in deze regio van Mexico. Bovendien is ook de temperatuur van de Grote Oceaan nog aangenaam met zo’n 25 graden. Februari is een goede maand om walvissen te spotten bij Puerto Vallarta. Waar je wel rekening mee moet houden als je naar Acapulco of Playa el Palmar gaat in februari is het grote temperatuurverschil tussen dag en nacht. Daar waar het kwik overdag rond de 30 graden ligt, kan het ‘s nachts een graad of 15 zijn. Zorg dus voor warme kleding.
Ook als je naar de provincies Oaxaca en Chiapas reist om onder meer Sumidero Canyon of San Cristóbal de las Casas te bezoeken (bijvoorbeeld met Riksjatravel), moet je rekening houden met de koude nachten. Dit deel van Mexico is echter zeker aan te raden!

Wist je dat...

Mexico qua bevolkingsaantal het grootste Spaanssprekende land ter wereld is?

Mexico reizen

Mexico reizen

Weer Mexico-Stad en Centraal-Mexico februari

Het beeld van prachtige, zonnige dagen en koude nachten zien we ook in februari terug in Centraal-Mexico. De temperatuur loopt op tot gemiddeld 24 graden, maar op sommige dagen kan zelfs de 30 graden gehaald worden. Regen valt er in dit seizoen nagenoeg niet, dus het overgrote deel van de tijd zul je doorbrengen onder een strakblauwe hemel. Februari is dan ook een prima maand voor een bezoek aan Mexico-Stad, met haar prachtige Zocalo plein en de Piramide van Huitzilopochtli. Hou er wel rekening mee dat de temperatuur in de nacht flink kan dalen. Gemiddeld wordt het in de nachten maar een graad of 5. Wat ons betreft is San Miguel de Allende ook zeker een bezoek waard in februari (kijk eens op TenzingTravel.nl). Vanwege de ligging bij de Bajio Mountains kan het hier wel nog wat kouder worden ‘s nachts.

Kleurrijk festival
Samalayuca woestijn

Weer Noord-Mexico februari

Het noorden van Mexico kent een koeler klimaat dan de rest van het land. Toch wordt ook hier vaak de 20 graden wel gehaald overdag in februari. Aangezien de zon veelvuldig schijnt en de kans op neerslag nihil is in dit jaargetijde is het wel vrij aangenaam weer. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Chihuahua, met haar prachtige koloniale gebouwen en mooie pleinen. Hou er wel rekening mee dat er serieuze windstormen voor kunnen komen in hoger gelegen woestijngebieden. Daarnaast valt het aan te raden voldoende warme kleding in te pakken. In de nachten komt de temperatuur vaak niet of net boven het vriespunt uit.

auto huren

Feestdagen in februari

Nationale en lokale feestdagen
Día de la Constitución Mexicana (jaarlijks op 5 februari, maar de vrije dag valt altijd op de eerste maandag van februari).

Deze dag wordt gevierd met onder andere festivals, picknicks en straatfeesten. Let er op dat veel dicht is en het openbaar vervoer minder frequent is. Lees meer over deze feestdag op Publicholidays.mx.

Festivals en evenementen
Carnaval (jaarlijks in februari/maart, tijdens onze carnavalsperiode).
Dit wordt vooral groots gevierd in Veracruz, Mazatlán en La Paz. Je kunt genieten van onder andere kleurrijke parades, muziek en vuurwerk.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Tenzing Travel

Tenzing Travel - Mexico