Meteen naar de inhoud

Weer Mexico december

Weer Mexico december

Overzicht weer Mexico december

Mexico: het weer in december

Het is prachtig weer in december in Mexico. Het is het droge seizoen dus de zon schijnt volop, terwijl er vrijwel geen neerslag valt. De stranden en andere toeristische trekpleisters kunnen wel vrij druk zijn naarmate kerst dichterbij komt. Hou er rekening mee dat de nachten in Centraal- en Noord-Mexico erg koud kunnen worden. Aan de kust blijft het ook in de nachten nog vrij aangenaam, tussen de 15 en 20 graden. Prima weer dus om in december de winterzon op te zoeken in Mexico. Kijk eens bij Riksjatravel voor prachtige rondreizen op maat.

map weer Mexico december

Chichén Itzá

Weer Yucatán en omgeving december

Het is schitterend weer om de Maya ruïnes en het Chichén Itzá te bezoeken in december. De gemiddelde temperatuur komt net onder de 30 graden uit en daarmee is het een van de koelere maanden van het jaar. Ook laat de zon zich met grote regelmaat zien in Yucatán in december. Met neerslag hoef je niet veel rekening te houden in dit jaargetijde. Met een flinke toename in het aantal toeristen wel. Naarmate Kerst dichterbij komt wordt het steeds drukker op de stranden van Playa del Carmen en Cancún. De prijzen voor hotels stijgen vrolijk mee en als je je reis niet tijdig boekt, betaal je al snel de hoofdprijs (kijk eens op 333Travel.nl voor scherp geprijsde vakanties).

Toptip

Vraag het eerst voordat je Mexicanen op de foto zet. Velen waarderen het niet als je een foto van ze neemt.

Weer Baja California december

Daar waar de temperatuur verder afneemt met de komst van december, is het tegenovergestelde het geval met het aantal toeristen. December is een populaire maand om naar Baja California te reizen, zeker rond kerst. Mocht je in deze periode willen gaan, leg je reis dan tijdig vast om niet de hoogste prijs te betalen (goedkope tickets vindt je op Lastminute.com). Er is overigens voldoende reden om in december naar Baja California te reizen. De temperatuur is namelijk heerlijk, met gemiddeld zo’n 27 graden. Om neerslag hoef je je geen zorgen te maken in deze maand, het is droog en zonnig. Prima weer dus om te gaan surfen bij Todos Santos of te duiken bij Cabo Pulmo. Neem voor de avonden en nachten wel wat warme kleding mee, het kan afkoelen tot een graad of 14.

La Paz

Schildpad

Weer West-Mexico december

Het mag dan winter zijn in december, aan de Mexicaanse westkust is daar weinig van te merken. De gemiddelde temperatuur komt, ook deze maand, nog boven de 30 graden uit. De nachten kunnen weliswaar iets koeler worden, maar gemiddeld wordt het ook ´s nachts nog 20 graden. December valt in het droge seizoen, dus met neerslag hoef je geen rekening te houden. Prima omstandigheden dus voor een strandvakantie bij Acapulco of Puerto Vallarta. Bij deze laatstgenoemde plaats kun je dolfijnen en walvissen spotten in december. Hou er wel rekening mee dat dit een populaire maand is voor een bezoek aan dit gedeelte van Mexico. Leg je reis dus op tijd vast als je niet teveel wilt betalen (o.a. TUI heeft vaak goed geprijsde vakanties naar Mexico in december).

Wist je dat...

De Maya’s bijzondere schoonheidsidealen hadden? Een daarvan was een afgevlakt voorhoofd. Om dit te bereiken werd er bij baby’s gedurende langere tijd een plankje op het voorhoofd vastgemaakt.

Weer Mexico-Stad en Centraal-Mexico december

December mag dan een van de koudste maanden van het jaar zijn voor Mexico-stad en omgeving, echt koud wordt het niet. De gemiddelde temperatuur ligt overdag net iets boven de 20 graden, met uitschieters naar zo’n 25 graden. De nachten en ochtenden zijn wel erg fris. Het kwik komt dan vaak niet boven de 5 graden uit en de kans op vorst is zeer aanwezig. Ondanks de koude nachten is december dus een goede maand om de zon te zien in Mexico. Breng zeker ook een bezoek aan Guadalajara en Guanajuato in deze maand. Op Wearetravellers.nl kun je meer lezen over bijzondere bestemmingen in Centraal-Mexico. Hou er wel rekening mee dat de prijzen flink kunnen stijgen naarmate kerst dichterbij komt. Onze tip is dan ook om niet te lang te wachten met boeken van accommodaties en vliegtickets als je van het aangename weer in Mexico in december wilt genieten.

Paard in San Miguel de Allende

auto huren

Auto Huren bij easyterra

Waterval Canyon del Cobre

Weer Noord-Mexico december

De laatste maand van het jaar is ook een van de koudste maanden. In december wordt het in Noord-Mexico namelijk niet veel warmer dan 18 graden. Overigens schijnt de zon vrijwel onafgebroken deze maand, waardoor het al snel wat warmer aanvoelt. De nachten worden wel zeer koud. De gemiddelde nachttemperatuur komt uit op 1 graad boven nul, maar veel nachten vriest het flink. Regen valt er in dit seizoen vrijwel niet overigens, alhoewel er in Copper Canyon soms wel wat sneeuw kan vallen. Vanwege kerstmis is een bezoek in december overigens wel een unieke ervaring, zeker in steden als Chihuahua of Monterrey. Boek je hotel wel tijdig in deze periode, bijvoorbeeld bij Booking.com.

Feestdagen in december

Nationale en lokale feestdagen
Día de la Virgen de Guadalupe (jaarlijks op 12 december).

Kerstmis (jaarlijks op 25 december).

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?