Meteen naar de inhoud

Weer Mexico augustus

Weer Mexico augustus

Overzicht weer Mexico augustus

Mexico: het weer in augustus

De piek van het orkaanseizoen heeft Mexico nog niet bereikt in augustus. Toch loop je deze maand al wel de kans in een orkaan terecht te komen, alhoewel de kans begin augustus erg klein is. Wel dien je rekening te houden met flink wat neerslag deze maand, zeker aan de Mexicaanse westkust. Gelukkig regent het vaak niet onafgebroken en is het overgrote deel van de dag zonnig en droog. De temperaturen kunnen wel flink oplopen in dit jaargetijde. Wat ons betreft is augustus dan ook niet de maand met het beste weer voor een vakantie naar Mexico.

map weer Mexico augustus

Trappen

Weer Yucatán en omgeving augustus

Ook in augustus loopt de temperatuur weer flink op in Yucatán. De gemiddelde temperatuur komt rond de 33 graden uit en ook in de nachten zakt het kwik niet verder dan 23 graden. Bovendien is de luchtvochtigheid ongekend hoog, wat er voor zorgt dat het zowaar nog warmer aanvoelt. De meeste mensen brengen dan ook veel tijd door bij het zwembad of op de stranden van Cancún of Playa del Carmen (zonvakanties zijn voordelig te boeken bij TUI) in dit jaargetijde. Wees wel voorbereid op een korte, maar hevige verkoelende regenbui zo nu en dan. Zeker aan het eind van de maand kunnen de buien wat intensiever worden aangezien de piek van het orkaanseizoen eraan komt. Toch wordt deze regio slechts sporadisch getroffen door een orkaan.

Toptip

Als je zelf een auto huurt in Mexico (bijvoorbeeld via Easyterra.nl), let er dan op dat er regelmatig hoge verkeersdrempels (topes) liggen. Voor meer tips over het huren van een auto in Mexico kun je verder lezen op Wereldreizigers.nl.

Weer Baja California augustus

Augustus is de maand met de hoogste temperaturen in Baja California. De thermometer komt zo’n beetje elke dag ruim boven de 30 graden uit en temperaturen van 44 graden zijn zelfs gemeten in dit jaargetijde. Het orkaanseizoen begint half augustus, maar de kans daarop is deze maand nog vrij klein. De eerst gemeten tropische cycloon die ooit aan land is gekomen aan de Mexicaanse Westkust was op 15 augustus. Als je het risico op orkanen wilt mijden kun je dus het beste aan het begin van augustus reizen. De warmte zul je echter niet kunnen ontlopen als je in dit seizoen naar Baja California wilt.

Cabo San Lucas

Bol AlgemeenBol Algemeen

Bol AlgemeenBol Algemeen

Acapulco zonsondergang

Weer West-Mexico augustus

In navolging van juli is het ook in augustus erg nat weer aan de Mexicaanse westkust. Dit gedeelte van Mexico bevindt zich midden in het regenseizoen. Het regent dan ook op zo’n beetje de helft van alle dagen in augustus. Op deze dagen regent het over het algemeen niet onafgebroken. Veelal valt de neerslag in hevige, tropische buien, terwijl daarna de zon veelvuldig schijnt. Op deze momenten loopt de temperatuur dan ook aardig op. De gemiddelde temperatuur in augustus schommelt rond de 32 graden. Alhoewel augustus vanwege de neerslag dus niet de beste weersomstandigheden kent, heeft een bezoek in deze maand wel voordelen. Zo is het beduidend minder druk in strandplaatsen als Acapulco of Puerto Vallarta.

Wist je dat...

De chihuahua hondjes uit Mexico komen en vernoemd zijn naar een Mexicaanse staat?

Weer Mexico-Stad en Centraal-Mexico augustus

Er is in augustus vrijwel geen verschil met het weer in juli in Centraal-Mexico. Dit betekent dat de temperatuur erg aangename waardes laat zien van gemiddeld 24 graden. Het betekent echter ook dat het regelmatig regent, maar gelukkig vrijwel nooit de hele dag. Een typische dag in augustus begint met mooi, zonnig weer. Pas laat in de namiddag valt er een uurtje neerslag waarna het weer droog is. Het eind van de middag is dan ook bij uitstek de beste tijd voor binnen activiteiten. Mexico-Stad heeft onder andere enkele interessante musea, zoals het Frida Kahlo Museum. Een bezoek aan het gezellige Guanajuato of het prachtig gelegen San Miguel de Allende plan je beter niet aan het eind van de dag. Wacht overigens niet te lang met het vastleggen van je vliegreis naar Mexico in augustus (kijk een op Lastminute.com voor scherp geprijsde vluchten), dit is namelijk een populaire periode.

Kerkplein Mexico

Samalayuca

Weer Noord-Mexico augustus

Ook voor het noorden van Mexico geldt dat augustus in het regenseizoen valt. Sterker nog, augustus is de natste maand van het jaar voor deze regio. Toch valt het met de hoeveelheid neerslag deze maand erg mee. Het merendeel van de dagen zijn namelijk droog en zonnig. Met een gemiddelde temperatuur van zo’n 30 graden is het wel aan de warme kant. Doordat het ook in juli al weer wat meer geregend heeft, zijn de watervallen bij Copper Canyon weer gevuld. Ook de omringende bergen zijn groen gekleurd en zitten vol leven in de Mexicaanse zomer. De kans op een bui zo nu en dan is dus groot in deze maand, toch zou ons dat er niet van weerhouden in augustus naar Noord-Mexico af te reizen.

Feestdagen in augustus

In augustus zijn er geen nationale feestdagen of grote evenementen in Mexico. Kijk voor de belangrijkste feestdagen op onze Mexico beginpagina.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?

Mexico reizen