Meteen naar de inhoud

Weer Mexico april

Weer Mexico april

Overzicht weer Mexico april

Mexico: het weer in april

De lente is een fantastisch seizoen voor een bezoek aan Mexico. In april is het veelal prachtig weer in grote delen van Mexico. De temperaturen kunnen, zeker aan de kuststreek al wel flink oplopen. Het noorden en het Mexicaanse binnenland kennen wat mildere temperaturen overdag. Dat geldt overigens ook voor Baja California. In deze regio’s kan de temperatuur in de nacht nog wel wat dalen, maar niet meer zo ver als de afgelopen maanden. Aangezien dit een relatief rustige maand is met toeristen, is april een prima maand voor een bezoek aan Mexico (Shoestring biedt betaalbare rondreizen aan met diverse hoogtepunten van Mexico).

map weer Mexico april

Maya muur

Weer Yucatán en omgeving april

In navolging van maart is het ook in april droog weer in Yucatán. Wel beginnen de temperaturen erg hoog op te lopen deze maand. Reken op een gemiddelde temperatuur van zo’n 35 graden in april in Merida en omgeving. Verwacht dus veel zonneschijn en hoge temperaturen als je een bezoek wilt brengen aan de Maya ruïnes van Uxmal of het wereldwonder Chichén Itzá. Een bezoek plan je in dit jaargetijde het beste vroeg in de ochtend of laat in de middag. Ook de brandende zon op de stranden van Cancún, Tulum of Isla Holbox kun je op het heetst van de dag het beste mijden. Zorg in ieder geval voor voldoende zonnebrand en water als je dit gedeelte van Mexico in april gaat bezoeken. Kijk eens op Riksjatravel.nl voor rondreizen en bouwstenen naar Yucatán.

Toptip

Blijf niet hangen aan de kust, maar trek ook eens het prachtige binnenland van Mexico in. Zo is San Cristóbal de las Casas en de omgeving hier zeker een aanrader. Let er wel op dat het hier wat kouder kan zijn.

Weer Baja California april

April is een van de maanden met de beste reistijd voor het westen van Mexico. Het weer in Baja California is erg zonnig, met temperaturen die oplopen tot de 30 graden. Ook in april hoef je eigenlijk geen rekening te houden met neerslag, meer dan een paar millimeter valt er deze maand niet. Prima weersomstandigheden dus om het eiland Espíritu te bezoeken, een onbewoond eiland waar je onder andere met zeeleeuwen kunt zwemmen. In april is het bovendien een stuk minder druk met toeristen aan de Westkust. Een vakantie naar dit gedeelte van Mexico is in april dan ook vaak wat gunstiger geprijsd (kijk bijvoorbeeld eens op TUI.nl).

Bahia Concepción Mexico

Mexico reizen

Mexico reizen

Zonsondergang Mazatlán eilanden

Weer West-Mexico april

Het kwik stijgt nog iets verder in april in het westen. De gemiddelde temperatuur komt boven de 30 graden uit. April is dan ook een van de warmste maanden van het jaar voor Acapulco en Puerto Vallarta. Neerslag valt er in dit jaargetijde nauwelijks. In vergelijking met de voorgaande maanden zijn de nachten weer wat warmer. Toch kan het, met uitschieters naar 16 graden, ook in april nog flink afkoelen ‘s nachts. Met name wanneer je richting Oaxaca, Palenque of Sumidero Canyon afreist, moet je rekening houden met frisse nachten. Deze maand is het overigens weer wat rustiger met toeristen, maar echt laagseizoen is het (met name aan de kust) nog niet te noemen. De prijzen voor een zonvakantie naar de westkust van Mexico zijn over het algemeen wel weer wat gunstiger in april, kijk hiervoor eens bij TUI.

Wist je dat...

Mexicanen werkelijk overal chilipepers bij eten? Niet alleen bij een warme maaltijd, maar zelfs fruit, snoep en bier moet pittig zijn.

Weer Mexico-Stad en Centraal-Mexico april

Het is fantastisch weer in Mexico in het voorjaar, en dat geldt zeker ook voor de maand april. De temperatuur in Mexico-stad schommelt rond een aangename 27 graden, terwijl de kans op neerslag minimaal is in dit jaargetijde. Verwacht dus veelal zonnige, heldere dagen als je in april een bezoek brengt aan bijvoorbeeld de prachtige koloniale steden San Miguel de Allende of Guanajuato. Ook Guadalajara is overigens een bezoek in april meer dan waard. Deze typische Mexicaanse stad staat bekend om zijn rozen, die in het voorjaar volop bloeien. Vergeet echter niet om ook warme kleding mee te nemen. De nachten zijn weliswaar minder koud dan in februari of maart, maar met zo’n 10 graden koelt het ook in april flink af.

Xalatlaco jongen met schaap

Canyon del Cobre

Weer Noord-Mexico april

April is misschien wel de maand met het mooiste weer van het jaar voor een bezoek aan Noord-Mexico. In deze regio loopt de temperatuur over het algemeen niet zo hoog op als in het zuiden. Met gemiddeld 27 graden is het echter wel erg aangenaam weer in april. Bovendien valt april in het droge seizoen, waardoor je op neerslag eigenlijk niet hoeft te rekenen.
Prima weer dus om een bezoek te brengen aan Copper Canyon, een van de belangrijkste toeristenattracties van Noord-Mexico. Ook een bezoek aan Chihuahua is de moeite waard in april. Voor veel mensen is dit het begin- of eindpunt van de Ferrocarril Chihuahua al Pacifico, maar de stad zelf heeft veel meer te bieden. Zo zijn erg grote koloniale gebouwen en mooie pleinen, die er in de blakende lentezon prachtig bijliggen in april. Voldoende reden dus voor een bezoek aan het noorden van Mexico deze maand.

Feestdagen in april

Nationale en lokale feestdagen
Semana Santa (jaarlijks in maart of april).

Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszondag maken onderdeel uit van Semana Santa. Ondanks dat de Paasdagen geen officiële vrije dagen zijn, wordt deze periode door vele Mexicanen gezien als een belangrijke vakantieperiode. Scholen zijn dicht en veel mensen gaan op vakantie. Het is dan ook op veel plaatsen drukker en we raden aan hotels en openbaar vervoer op tijd te regelen. Data kun je checken op Publicholidays.mx.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?