Meteen naar de inhoud

Weer Marokko september

Overzicht weer Marokko september

Marokko: het weer in september

Des te noordelijker je gaat in Marokko in september des te beter het weer is. Het noorden van het land heeft namelijk fantastisch weer in september, ideaal voor een rondreis (bijvoorbeeld met Riksja Travel). Het midden en zuiden van het land zijn aan het begin van de maand eigenlijk nog wat te warm om te bezoeken. Naarmate september vordert worden de weersomstandigheden ook daar een heel stuk beter. Toch blijft het in het zuiden van Marokko heel september wel aan de hete kant.

Map weer Marokko september

Toptip

Gek op wandelen? Dan zit je goed in Marokko want er zijn vele mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld wandelen in de Dadès Vallei. SNP organiseert wandelvakanties naar dit gebied in Marokko, dus kijk eens op hun site voor de mogelijkheden.

Moskee Hassan II Casablanca

Weer Noord-Marokko september

Alhoewel de herfst deze maand van start gaat, kan het weer in september in het noorden van Marokko beter omschreven worden als zomers. Eigenlijk is september een fantastische maand om naar Noord-Marokko te reizen. De zon schijnt nog altijd volop en de temperaturen zijn meer dan aangenaam. Bovendien is het in september niet zo druk met toeristen, wat wel zo prettig is als je een rondreis in deze regio wilt maken. De gemiddelde temperatuur komt in september op 27 graden uit. Ook de nachten zijn nog mild, met zo’n 17 graden. Al met al ideale omstandigheden in september om naar Noord-Marokko te reizen (kijk voor reizen op maat eens op Riksjatravel.nl).

Wist je dat...

Het laten van een boer gezien wordt als een teken van waardering voor het eten.

Weer Marrakesh en het Atlasgebergte september

Met de komst van de herfst breekt een van de meest populaire seizoenen aan voor een reis naar Marrakesh en het Atlasgebergte. Wil je graag in deze periode reizen, dan is het verstandig om op tijd je reis te boeken, bijvoorbeeld bij Sawadee. Net als tijdens de lente, zijn de weersomstandigheden op zijn best in dit jaargetijde. Het weer in september in dit gedeelte van Marokko is prima, alhoewel het aan het begin van de maand nog wat heet kan zijn. Richting het eind van de maand zakt de temperatuur weer onder de dertig graden. Het einde van de maand september is dan ook een goede periode voor een vakantie naar Marrakesh en omgeving, zeker ook omdat de nachten nog niet zo koud zijn.

Marrakesh

Bedoeïenenfamilie omgeving Zagora

Weer Zuid-Marokko september

Begin september verschilt het weer in Zuid-Marokko nog niet veel van het weer in juli en augustus. De gemiddelde temperatuur ligt dan overdag nog achterin de dertig graden en het is dan nog hoogzomer. Later in de maand beginnen de temperaturen wat te zakken, naar iets aangenamere waardes van rond de dertig graden. Aan het eind van de maand behoort een reis naar het zuiden van Marokko dus weer tot de mogelijkheden, alhoewel het ook dan nog steeds warm is. Het begin van september kan, vanwege het hete weer, het beste gemeden worden. Meer over de beste reisperiode voor deze regio kun je lezen op onze homepage van Marokko.

Feestdagen in september

Nationale feestdagen:
Er vallen in Marokko geen nationale feestdagen in september.

Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in september vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Festivals
Jazz festival (jaarlijks in september).

Jazzliefhebbers kunnen genieten van optredens van muzikanten uit de hele wereld tijdens dit jaarlijkse 4-daagse festival in Tangiers. Kijk voor meer informatie op hun Facebookpagina of Tanjazz.org.

Behalve het weer in september ook benieuwd naar het weer in Marokko in de omliggende maanden?