Meteen naar de inhoud

Weer Marokko oktober

Overzicht weer Marokko oktober

Marokko: het weer in oktober

Een van de beste maanden voor wat het weer in Marokko betreft is zonder twijfel oktober. De temperatuur in het hele land schommelt rond de 25 graden. Er valt maar een zeer beperkte hoeveelheid neerslag en de zon schijnt nog veelvuldig. Bovendien is oktober minder druk met toeristen, waardoor je in deze maand nog beter van het echte, authentieke Marokko kunt genieten. Vanwege het weer in oktober in Marokko is een rondreis deze maand dus zeker aan te bevelen.

Map weer Marokko oktober

gebakjes Marokko

Weer Noord-Marokko oktober

Het is prachtig weer in oktober in het noorden van Marokko. Deze herfstmaand heeft nog altijd temperaturen van tegen de 25 graden in petto. Er valt weer iets vaker neerslag dan de voorbije, droge maanden. Toch valt er gemiddeld maar op een dag of zeven een beetje regen, dus een natte maand is het zeker niet. Ook ’s nachts is het nog niet zo koud als het hier in de winter weleens kan worden. Reken op een gemiddelde nachttemperatuur van net onder de 15 graden in een stad als Casablanca. Een vakantie naar Noord-Marokko is qua weer in oktober dus prima te doen. Kijk voor goedkope vluchten eens bij Transavia.

Toptip

Ga surfen in de buurt van Agadir. Als je wilt leren surfen kun je bijvoorbeeld verblijven en lessen volgen bij een surf camp, zoals bijvoorbeeld Pearl Surf Camp.

Weer Marrakesh en het Atlasgebergte oktober

Het weer in oktober in Marrakesh en het Atlasgebergte is over het algemeen fantastisch. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 27 graden overdag. Ook de nachten zijn nog niet zo koud, met zo’n 15 graden. Bovendien is de verandering naar de herfstachtige kleuren indrukwekkend om te zien. Een trekking door het Atlasgebergte in oktober is dan ook een hoogtepunt van vele reizen naar dit gebied, kijk hiervoor eens op SNP.nl. Met veel zon en slechts op een handvol dagen wat neerslag staat oktober dus hoog in de lijst van maanden met de beste reistijd voor Marokko. Ook een goede tijd voor een stedentrip Marrakesh dus. Deze kun je voordelig boeken bij onder andere TUI.

Ali Ben Youssef Medersa

Wist je dat...

Eten met je handen in Marokko heel normaal is? Gebruik hiervoor wel alleen je rechterhand. Van oudsher wordt de linkerhand gebruikt voor toiletbezoeken en dus gezien als onrein.

Marokkaans vestingstadje

Weer Zuid-Marokko oktober

Het weer in oktober ten zuiden van het Atlasgebergte is heerlijk. De zomer is voorbij en dat betekent dat de extreme hitte langzaam maar zeker uit de lucht verdwijnt. Met 26 graden is de temperatuur erg aangenaam te noemen. Ook de nachten zijn nog niet te koud, met een gemiddelde temperatuur van zo’n 12 graden. Voor een groot gedeelte van de maand is het bovendien windstil, wat oktober tot een van de beste maanden maakt om een rondreis door Zuid-Marokko te maken (bijvoorbeeld met Riksja Travel). De weersomstandigheden in Erfoud, de Vallei van de Dades en de Todra kloof zijn bijvoorbeeld prima.

Koningaap - Marokko

Feestdagen in oktober

Nationale feestdagen:
Er vallen in Marokko geen nationale feestdagen in oktober.

Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in oktober vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Festivals
Erfoud dadelfestival (jaarlijks begin oktober, afhankelijk van de bloeiperiode).

Dit 3-daagse festival in Erfoud wordt gevierd als de dadels geoogst kunnen worden. Festiviteiten bestaan onder andere uit dans- en muziekoptredens, een parade en natuurlijk het proeven van overheerlijke dadels.

 

Behalve het weer in oktober ook benieuwd naar het weer in Marokko in de omliggende maanden?

Shoestring - Groepsreizen

Shoestring - Groepsreizen