Meteen naar de inhoud

Weer Marokko november

Overzicht weer Marokko november

Marokko: het weer in november

Het lijkt, zeker aan het begin van november af en toe nog zomer in Marokko. De gemiddelde temperatuur ligt nog boven de 20 graden en de zon laat zich nog regelmatig zien. Toch is het weer in Marokko in november wel wat verraderlijk. De nachten kunnen namelijk al flink koud worden en in het noorden valt er zo af en toe wat neerslag. Ondanks dat is november over het algemeen een goede maand voor een vakantie naar Marokko.

Map weer Marokko november

Marokkaanse vrouw

Weer Noord-Marokko november

In november is het regenseizoen van Noord-Marokko weer begonnen. Niet dat het elke dag regent in deze periode, maar eens in de 3 dagen valt er wel wat neerslag te verwachten. Zeker richting het eind van de maand neemt de kans op neerslag toe. Na december is november de natste maand van het jaar in Noord-Marokko. Toch is een stedentrip naar Fes of Rabat zeker mogelijk in november. Het merendeel van de dagen is het namelijk droog en zonnig weer. Met een temperatuur van zo’n 21 graden is het dan erg aangenaam reizen in dit gebied. Neem voor de avonden wel wat warme kleding mee, want het kan afkoelen tot een graad of 10. Voor goedkope vluchten naar deze regio kun je terecht bij Lastminute.com of Transavia.

Toptip

Breng een bezoek aan Meknès, een van de vier Marokkaanse koningssteden. Hier kun je het echte Marokko ontdekken, zonder de vele toeristen die je in steden als Marrakesh en Fez tegenkomt. De beste reistijd hiervoor kun je vinden op onze homepage van Marokko. Met de bouwstenen van Riksjatravel kan je Meknès onderdeel maken van je reis naar Marokko.

Weer Marrakesh en het Atlasgebergte november

Aan het begin van november valt het nog mee met de kou in de nachten in de wat lager gelegen gebieden van het Atlasgebergte. Naarmate de winter dichterbij komt kan het echter flink gaan afkoelen. De temperatuur zakt dan ’s nachts tot onder de 10 graden. Overdag is het vaak heerlijk weer in oktober. In Marrakesh is het zo’n 22 graden en de zon laat zich veelvuldig zien. De kans op neerslag is iets groter dan de voorbije maanden, maar veel regen valt er niet. Voor wandelaars is het in deze maand bovendien genieten van de herfstkleuren in het Atlasgebergte. Kijk eens bij SNP of Sawadee voor prachtige wandelreizen.

Marrakesh Djema el Fna

Wist je dat...

Familie voor Marokkanen op nummer één staat. Familie is belangrijker dan werk, vrienden of hobby’s.

Woestijn Marokko

Weer Zuid-Marokko november

Het woestijnklimaat in het zuiden van Marokko zorgt ervoor dat het nooit echt koud wordt overdag. Ook in november is het op veel dagen nog warm weer, zeker tijdens de eerste helft van de maand. Wanneer december dichterbij komt zakt de temperatuur, voor het eerst sinds maanden, weer onder de 20 graden. Ook de nachten worden dan een stuk kouder, waarbij de temperatuur nog net boven het vriespunt uitkomt. Al met al is het weer in november in Zuid-Marokko nog zeer geschikt om een rondreis te maken naar steden als Zagora of Erfoud.

Feestdagen in november

Nationale feestdagen:
Dag van de groene mars (jaarlijks op 6 november).

Op deze dag herdenkt Marokko de grote mars met groene vlaggen op 6 november 1975, waardoor zij uiteindelijk het deel van de westelijke Sahara terugkregen van Mauritanië.

Dag van de onafhankelijkheid (jaarlijks op 18 november).
Marokko viert op deze dag haar onafhankelijkheid van Frankrijk sinds 1956.

 Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in november vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Behalve het weer in november ook benieuwd naar het weer in Marokko in de omliggende maanden?

SNP Natuurreizen