Meteen naar de inhoud

Weer Marokko maart

Overzicht weer Marokko maart

Marokko: het weer in maart

Het is redelijk goed weer in maart in Marokko. De temperaturen lopen langzaam maar zeker weer wat op naar gemiddeld zo’n 20 graden. De avonden en nachten kunnen nog wel wat aan de frisse kant zijn, zeker naarmate je verder naar het zuiden van Marokko reist. Nadeel van een vakantie naar Marokko in maart is wel dat er vanuit de woestijn een flinke zandstorm op kan komen zetten. Wil je de kans wagen en een rondreis maken door Marokko, Kijk dan eens op Sawadee.nl

Map weer Marokko maart

Toptip

Breng een bezoek aan Bhalil, een rustig authentiek Marokkaans dorpje. Een aanrader hier is een verblijf bij Dar KamalChaoui. De eigenaar Kamal en zijn medewerkers laten je de omgeving zien en maken overheerlijke maaltijden voor je klaar.

Zonnig Casablanca

Weer Noord-Marokko maart

Vanwege het mediterrane klimaat is er vrijwel het hele jaar door een aangename temperatuur in Noord-Marokko, en dat geldt zeker ook voor maart. De temperaturen liggen iets hoger dan de afgelopen maanden, maar warmer dan 20 graden is het deze maand nog niet. Het einde van het, niet zo heftige, regenseizoen is in zicht. Toch vallen er nog wel wat buien in maart, maar het merendeel van de tijd is het droog. Met het zonnetje erbij zijn de weersomstandigheden dan al snel goed voor een rondreis. Ontdek vanuit Chefchaouen bijvoorbeeld de Akchour watervallen als je met een huurauto door het noorden van Marokko reist. Deze plek is echt fantastisch mooi. Ga je in maart op vakantie naar deze regio van Marokko, let er dan op dat de nachten nog wel wat fris zijn, dus warme kleding voor de avonden is geen overbodige luxe.

Wist je dat...

Wit de officiële kleur voor rouw is in Marokko? Een weduwe draagt wit voor 40 dagen na de dood van haar echtgenoot.

Weer Marrakesh en het Atlasgebergte maart

De ergste kou is, zeker richting het eind van maart, uit de lucht in het Atlasgebergte, alhoewel de hoogste punten zeker nog besneeuwd zullen zijn in dit jaargetijde. Het weer in Marrakesh is erg aangenaam in maart, met een temperatuur die overdag oploopt tot 22 graden. De dagen worden weer langer en aangezien de zon veelvuldig schijnt is het lang genieten van het mooie weer. Op het moment dat de nacht valt daalt het kwik snel, naar een temperatuur van onder de 10 graden. Heel veel regen valt er niet te verwachten in maart in dit gedeelte van Marokko en de buien die er vallen zijn vaak kort en hevig. Al met al is het dus zeker goed weer om deze regio te verkennen (bijvoorbeeld via Riksjatravel.nl of Shoestring.nl).

Atlas Marokko

Kust Marokko

Weer Zuid-Marokko maart

Maart is een van de maanden met de meeste kans op de befaamde zandstormen in het zuiden van Marokko. Deze mediterrane woestijnwind wordt Sirocco genoemd en kan een of meerdere dagen over het gebied razen. Deze storm kan ook zo maar weer gaan liggen en dan is het heerlijk weer in maart in Zuid-Marokko. Het kwik bereikt overdag weer temperaturen van boven de 20 graden en ook de nachten zijn minder koud dan in de voorgaande maanden, reken dan op een graad of 7. Reisaanbieder Riksjatravel kan je helpen bij het organiseren van een reis naar deze regio. Kijk voor de beste reistijd van deze regio en de rest van het land op onze homepage van Marokko.

Koningaap - Marokko

Feestdagen in maart

Nationale feestdagen:
Er vallen in Marokko geen nationale feestdagen in maart.

Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in maart vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Festivals
International Nomads festival (jaarlijks in maart of april).

Tijdens dit culturele festival in M’hamid El Ghizlane vlakbij Zagora kun je de nomadencultuur ontdekken, met onder andere muziek en dans. Voor meer informatie kun je terecht op Nomadsfestival.org.

 

Behalve het weer in maart ook benieuwd naar het weer in Marokko in de omliggende maanden?

Shoestring - Groepsreizen

Shoestring - Groepsreizen