Meteen naar de inhoud

Weer Marokko juni

Overzicht weer Marokko juni

Marokko: het weer in juni

De zomer staat voor de deur, maar over het algemeen is het nog niet te heet in juni in Marokko. Toch kan het, richting het einde van juni, wel al erg warm zijn in de woestijn. Het begin van de maand is vaak nog ideaal voor een bezoek aan de woestijn of een stad als Marrakesh. Voor een rondreis door heel Marokko is het begin van juni dus het meest geschikt. In het noorden van Marokko is het heel de maand fantastisch weer in juni.

Map weer Marokko juni

Koningaap - Marokko

Koningaap - Marokko

Marokkaanse koekjes

Weer Noord-Marokko juni

In navolging van mei kan ook juni aangemerkt worden als maand met ideale weersomstandigheden voor een reis naar Noord-Marokko. De milde temperatuur (24 graden), flinke hoeveelheid zonneschijn en zeer geringe kans op regen maken juni een van de beste maanden. Naast goede weersomstandigheden biedt juni ook nog eens de mogelijkheid om het noorden van Marokko in relatieve rust te ontdekken. De meest toeristen die Casablanca, Fes of Meknes willen bezoeken doen dit namelijk in juli en augustus. Kortom, juni is zeker een aanrader voor een bezoek aan Noord-Marokko (kijk eens op Riksjatravel.nl voor de mogelijkheden.

Toptip

Wil je foto’s maken van personen? Vraag dit dan eerst. Veel Marokkanen vinden dit niet prettig en vragen er soms zelfs geld voor.

Weer Marrakesh en het Atlasgebergte juni

De verandering van seizoen is duidelijk merkbaar in Marokko in juni. Met de komst van de zomer stijgt de gemiddelde temperatuur naar boven de 30 graden in een stad als Marrakesh in deze maand. Toch is juni geen slechte maand als je een stedentrip naar Marrakesh overweegt. Er valt vrijwel geen neerslag en de luchten zijn vaak strakblauw in juni in Centraal-Marokko. Daar waar het de komende maanden te heet gaat zijn, is dat over het algemeen in juni nog niet het geval. En mocht er, richting het eind van de maand, al een erg hete dag tussen zitten dan zijn de hoger gelegen gebieden in het Atlasgebergte makkelijk te bereiken.

Dorpje atlasgebergte

Wist je dat...

Komijn in vrijwel alle Marokkaanse gerechten gebruikt wordt en goed schijnt te werken als je buik van streek is? Kijk voor kookboeken met de heerlijkste Marokkaanse recepten eens op Bol.com.

Handwerkster in Tazenakht

Weer Zuid-Marokko juni

Het weer in het zuiden van Marokko in juni is zoals je dat van een gebied bij de Sahara woestijn mag verwachten: warm en zonnig. De kans op neerslag in dit gedeelte van Marokko is al niet zo groot, maar zeker in juni is deze kans verwaarloosbaar. De kans op veel zonuren en hoge temperaturen zijn wel weer erg groot. Zeker richting het eind van de maand is te merken dat de heetste zomermaanden voor de deur staan. Temperaturen van halverwege de dertig graden zijn geen uitzondering. Ook ’s nachts wordt het zeker niet koud, met gemiddeld zo’n 17 graden Celsius. Veel mensen vinden het in juni dan eigenlijk ook al te heet om naar Zuid-Marokko te reizen. Wil je met prettiger weer deze regio bezoeken? Kijk dan eens op onze pagina met de beste reistijd voor Marokko.

Bekijk groepsrondreizen Sawadee

Feestdagen in juni

Nationale feestdagen:
Er vallen in Marokko geen nationale feestdagen in juni.

Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in juni vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Festivals
Fes festival musiques sacrées du monde (jaarlijks in juni).

Dit jaarlijkse festival in Fes staat in het teken van spirituele- en wereldmuziek. Er vinden concertoptredens plaats en daarnaast zijn er kunst- en filmexposities. Voor exacte data kun je kijken op de Facebookpagina of Fesfestival.com.

Gnaoua musiques du monde (jaarlijks in juni).
Tijdens dit festival in Essaouira kun je muziekoptredens van over de hele wereld bijwonen. Meer informatie kun je vinden op Festival-gnaoua.net.

Behalve het weer in juni ook benieuwd naar het weer in Marokko in de omliggende maanden?

Shoestring - Groepsreizen

Shoestring - Groepsreizen