Meteen naar de inhoud

Weer Marokko juli

Overzicht weer Marokko juli

Marokko: het weer in juli

Het weer in juli in Marokko kan met een woord omschreven worden: heet. De temperaturen in het midden en zuiden van het land zijn voor veel mensen te hoog om veel te ondernemen. Een rondreis door Marokko in deze periode van het jaar valt dan ook niet aan te raden. Uitzondering hierop is het noorden van Marokko. In dit gebied komen de extreme temperaturen niet voor en een vakantie naar dit gedeelte van het land is dan ook goed mogelijk.

Map weer Marokko juli

Toptip

Vergeet tijdens je bezoek aan Marokko niet om (iedere dag) een tajine te bestellen, echt heerlijk!

Rabat Marokko

Weer Noord-Marokko juli

In tegenstelling tot het zuiden van Marokko zijn de weersomstandigheden in het noorden van het land in de zomer wel goed voor een rondreis. De maximale temperatuur in juli in Noord-Marokko ligt onder de 30 graden. Op veel dagen schommelt de temperatuur rond de 27 graden met de hele dag zon. Zoals in het gehele land valt er ook in het noorden geen regen te verwachten. Prima weer dus om een van de stranden aan de Marokkaanse kust te bezoeken (kijk eens op TUI.nl voor vakanties naar Marokko). Enige minpuntje is wellicht dat het in juli, bijvoorbeeld in een stad als Casablanca, erg druk kan zijn met toeristen.

Wist je dat...

Thee het meest gedronken drankje is in Marokko? Het wordt atai genoemd en bestaat uit groene thee, munt en véél suiker. Probeer deze thee bijvoorbeeld eens als je op het plein Uta el-Hammam in Chefchaouen bent.

Weer Marrakesh en het Atlasgebergte juli

Het is hartje zomer in het midden van Marokko en dat is te merken aan het weer in juli. De temperatuur loopt op naar onaangename waardes. De gemiddelde temperatuur komt in Marrakesh bijvoorbeeld uit op 36 graden. Mocht je in deze periode door dit gedeelte van Marokko willen reizen, zorg dan dat je veelvuldig de schaduw opzoekt en veel drinkt. De hoger gelegen plaatsen in het Atlasgebergte hebben over het algemeen een wat aangenamere temperatuur in de zomermaanden, alhoewel het ook daar heel warm kan worden. Tenzij je een grote fan bent van erg hoge temperaturen is juli dus niet aan te raden voor een reis naar Marrakesh en omgeving. Heb je geen moeite met de warmte, kijk dan eens op Riksjatravel.nl voor de mogelijkheden.

Marrakesh medersa

Draa vallei

Weer Zuid-Marokko juli

Heet! Dat is hoe het weer in het zuiden van Marokko in juli het beste omschreven kan worden. Het is hartje zomer en dat is te merken aan de alsmaar stijgende temperatuur. Zagora is de warmste stad van Marokko en in deze voormalige Karavaanstad zijn dagen met temperaturen van boven de veertig graden geen uitzondering in juli. Zelfs ’s nachts geeft de thermometer waardes van ruim boven de 20 graden aan. Alhoewel het in de nachten dan aangenaam is, is juli niet aan te raden voor een vakantie naar Zuid-Marokko. Op onze homepage van Marokko kun je lezen wanneer je wel prettig kunt reizen in deze regio.

Feestdagen in juli

Nationale feestdagen:
Kroningsfeest (jaarlijks op 30 juli).

Gevierd wordt de kroning van koning Mohammed de 6e in 1999.

Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in juli vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Festivals
Festival Timitar (jaarlijks het eerste weekend van juli).

Dit culturele festival in Agadir laat je kennismaken met de traditionele en moderne Marokkaanse muziek en daarnaast komen er ook veel internationale muzikanten optreden.

Behalve het weer in juli ook benieuwd naar het weer in Marokko in de omliggende maanden?