Meteen naar de inhoud

Weer Marokko januari

Overzicht weer Marokko januari

Marokko: het weer in januari

In heel Marokko heeft januari het koudste weer van het jaar. Met een gemiddelde temperatuur van 17 graden is het overdag aangenaam. De nachten kunnen, zeker in het zuiden van Marokko en het Atlasgebergte, wel erg koud worden. Ondanks dat er in het noorden af en toe een bui kan vallen, zijn de weersomstandigheden over het algemeen redelijk goed te noemen. Mocht je dus graag in deze maand reizen, dan kan dat prima. Op Riksjatravel.nl kun je zelf je reis naar Marokko samenstellen en bijvoorbeeld de koningssteden Fez, Rabat en Meknes bezoeken.

Map weer Marokko januari

Toptip

Verken het Atlasgebergte, waaronder het prachtige Ifni Lake. Ontdek snel de beste reistijd voor deze regio van Marokko.

Chefchaouen Marokko

Weer Noord-Marokko januari

Januari is de koudste maand van het jaar in Marokko en dat geldt ook voor het noorden van het land. Toch wordt het hier niet echt koud, de gemiddelde temperatuur komt overdag op 17 graden uit. ’s Nachts daalt het kwik tot net onder de 10 graden Celsius. Tijdens de wintermaanden bevindt Noord-Marokko zich in het natte seizoen, maar extreme hoeveelheden neerslag vallen er niet. Het merendeel van de dagen in januari is het droog en zonnig weer. Naast redelijk weer is het voordeel van een reis naar Marokko in januari dat de vluchten vaak goedkoper zijn dan later in het seizoen.

Wist je dat...

In Marokko het weekend op donderdag en vrijdag valt? Op vrijdag is vaak veel gesloten.

Weer Marrakesh en het Atlasgebergte januari

De koudste maand van het jaar is aangebroken in dit gedeelte van Marokko. Dit betekent dat in Marrakesh het kwik niet meer boven de 20 graden uitkomt in januari. Ook in grote delen van het Atlasgebergte ligt de temperatuur overdag tussen de 10 en 20 graden. Aangezien de zon zich regelmatig laat zien is het overdag aangenaam weer voor een bezoek aan deze regio (bijvoorbeeld met Sawadee.nl). Echt koud wordt het ’s nachts, met temperaturen rond de 6 graden op de minder hoge gebieden. Naarmate je hoger in de bergen komt wordt het alleen maar kouder, met temperaturen van ruim onder het vriespunt. Regen valt te verwachten op een handvol dagen in het zuidwesten van het Atlasgebergte.

Koubba Ba'adiyn

Vesting Marokko

Weer Zuid-Marokko januari

Wanneer je een reis naar het zuiden van Marokko wilt maken om een bezoek te brengen aan de Erg Chebbi zandwoestijn, dan is dit in de winter goed mogelijk. Het weer in het zuiden van Marokko is in januari redelijk stabiel te noemen. Veel zon en weinig neerslag. Hou er wel rekening mee dat het koud kan zijn, zeker richting het eind van de maand. De gemiddelde temperatuur ligt overdag rond de 16 graden. In de nachten daalt de temperatuur tot rond het vriespunt. Alhoewel er in dit gedeelte van Marokko altijd wind kan staan, is de kans op een flinke zandstorm in januari in de Sahara niet zo groot.

Feestdagen in januari

Nationale feestdagen:
Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).

Takdim watikat al-istiqlal (jaarlijks op 11 januari).
Op deze nationale feestdag herdenkt men het onafhankelijkheidsmanifest op 11 januari 1944. Dit wordt gezien als de eerste belangrijke stap richting de onafhankelijkheid van Frankrijk.

Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in januari vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Behalve het weer in januari ook benieuwd naar het weer in Marokko in de omliggende maanden?