Meteen naar de inhoud

Weer Marokko februari

Overzicht weer Marokko februari

Marokko: het weer in februari

De koude nachten in het Atlasgebergte en de woestijn zorgen ervoor dat het weer in februari in Marokko nog niet ideaal is. Overigens zijn de weersomstandigheden in Noord-Marokko, vanwege het regenseizoen, ook nog niet optimaal. Als je op zoek bent naar wat winterzon is februari in Marokko echter zeker niet slecht. Veelal schijnt de zon en overdag zijn de temperaturen dan al snel aangenaam. Op zoek naar de beste reistijd voor een reis door Marokko? Kijk dan op onze homepage van Marokko.

Map weer Marokko februari

Toptip

Bezoek het fotogenieke blauwgekleurde stadje Chefchaouen in het noorden van Marokko. Dit stadje kun je toevoegen aan je reis naar Marokko met de bouwstenen van Riksjatravel.

Palmeraie Marokko

Weer Noord-Marokko februari

Het noorden van Marokko kent een mild klimaat, waardoor een rondreis met bijvoorbeeld Shoestring, in deze regio in elke maand mogelijk is. Dat geldt ook voor februari. Het weer in Casablanca, Rabat of Fes is weliswaar niet het beste weer van het jaar, maar met een gemiddelde temperatuur van 18 graden, zeker ook niet slecht. Wel valt februari in het regenseizoen, waardoor er af en toe een bui kan vallen. Toch zijn de meeste dagen droog en laat de zon zich regelmatig zien. In de avonden en nachten, wanneer de temperatuur onder de 10 graden zakt, kun je je opwarmen aan de typisch Marokkaanse muntthee.

Wist je dat...

De meeste moskeeën in Marokko niet te bezoeken zijn door niet-moslims? De Hassan II moskee in Casablanca is wel voor iedereen toegankelijk.

Weer Marrakesh en het Atlasgebergte februari

Het weer in februari in Centraal-Marokko is vergelijkbaar met het weer in januari. Het is nog altijd winter en dat is te merken aan het besneeuwde Atlasgebergte. Vanaf november tot en met juni valt er sneeuw te verwachten op de hoogste berg van Marokko, de Jebel Toubkal. Toch is het op de wat lager gelegen delen van het Atlasgebergte en in Marrakesh overdag aangenaam weer in februari. De gemiddelde temperatuur schommelt rond de 20 graden en er valt slechts een bescheiden hoeveelheid neerslag. Zodra de nacht valt koelt het wel heel snel af. Het kwik komt dan niet meer boven de 10 graden uit, dus warme kleding is geen overbodige luxe tijdens een rondreis in dit jaargetijde.

Atlas in de winter

Marokkaanse Sahara

Weer Zuid-Marokko februari

Het weer in februari in Marokko ten zuiden van het Atlasgebergte is te omschrijven als zonnig en veelal onbewolkt. Tegen het eind van de maand worden weer temperaturen van tegen de twintig graden behaald. Vanaf februari tot en met april is er wel kans op een krachtige storm. Deze zandstormen (Sirocco) duren vaak niet langer dan een dag, maar kunnen het reizen door de woestijn wel minder plezierig maken. Over het algemeen heeft februari hier nog weinig last van en dus kun je prima rondreizen deze maand, bijvoorbeeld met Riksjatravel.nl. Houdt deze maand nog wel rekening met lage temperaturen in de nacht, vaak net boven het vriespunt.

Feestdagen in februari

Nationale feestdagen:
Er vallen in Marokko geen nationale feestdagen in februari.

Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in februari vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Festivals
Tafraoute amandelbloesem festival (jaarlijks begin februari, afhankelijk van de bloeiperiode). Wanneer de amandelen in bloei staat wordt dit festival gevierd, met onder andere berber muziek- en dansoptredens.

Behalve het weer in februari ook benieuwd naar het weer in Marokko in de omliggende maanden?

Rondreizen Sawadee

Banner Stem & Win