Meteen naar de inhoud

Weer Marokko december

Overzicht weer Marokko december

Marokko: het weer in december

Alhoewel december de natste maand van het jaar is in Marokko, is het over het algemeen droog en zonnig weer. Alleen het noorden van Marokko ziet wel regelmatig een bui. De temperaturen liggen overdag net iets onder de 20 graden. De nachten kunnen wel erg koud worden in dit jaargetijde, zeker in het Atlasgebergte en zuiden van Marokko. Neem dus zeker warme kleding mee als je in december naar deze gebieden af wil reizen voor een zonnige vakantie.

Map weer Marokko december

Koningaap - Marokko

Koningaap - Marokko

Chefchaouen

Weer Noord-Marokko december

Warmer dan 18 graden wordt het meestal niet in het noorden van Marokko in december. Met 11 dagen neerslag is dit de natste maand van het jaar. Vaak regent het overigens niet de hele dag, maar zijn het korte buien. Op veel dagen is het dan ook droog en zonnig weer. In deze tijd van het jaar kan er wel een flinke wind vanuit zee staan. December is dan ook niet de maand met de beste reistijd voor Noord-Marokko. Toch is er ook geen enkele reden om een vakantie naar Meknès, Tangiers, Casablanca of een van de andere steden in deze regio in december te mijden. Het weer in Noord-Marokko leent zich namelijk heel het jaar door voor een bezoek.

Toptip

Verblijf in riads, ofwel typisch Marokkaanse huizen met een binnenplaats/tuin. Het verblijf in een riad is te vergelijken met een bed & breakfast en is veel sfeervoller dan een hotel. Bovendien is het vaak een heerlijke rustige oase in de drukte van de stad. Bij Booking.com kun je vaak leuke deals vinden voor een verblijf in een riad.

Weer Marrakesh en het Atlasgebergte december

Het is winter en dat betekent dat het erg koud kan worden in december in Centraal-Marokko. De eerste sneeuw valt vaak al in november in het Atlasgebergte, alhoewel er op Jebel Toubkal soms het hele jaar door sneeuw te vinden is. Overdag zijn de temperaturen vaak aangenaam. Het kwik loopt op tot net onder de 20 graden en de zon schijnt met grote regelmaat. Zodra het donker wordt, koelt het echter heel snel af en het is dan ronduit koud. Zorg dus voor veel warme kleding want veel hotels hebben geen verwarming. In december heb je in deze regio ook kans om in een bui terecht te komen. Op het overgrote deel van de dagen ga je echter geen regen zien tijdens een reis naar Marrakesh en het Atlasgebergte (kijk eens op Riksjatravel.nl of SNP.nl voor de mogelijkheden).

Marokkaanse theepot

Wist je dat...

Het afwijzen van een vleesgerecht als onbeleefd gezien wordt in Marokko?

Stap voor Stap jouw avontuur

Marokko natuur

Weer Zuid-Marokko december

Het weer in december in Zuid-Marokko is over het algemeen erg zonnig en rustig. Weinig wind en veelal onbewolkte dagen zorgen dat het overdag aangenaam is. Erg warm wordt het niet, maar met gemiddeld 16 graden en zonneschijn voelt het al snel warm aan. De vele palmbomen en steenrode huizen van Erfoud zijn een bezoek in deze periode dan zeker waard (bijvoorbeeld met Riksjatravel). Hou er wel rekening mee dat het ’s nachts weer erg koud kan worden in december in het zuiden van Marokko, met temperaturen van net boven het vriespunt.

Bekijk groepsrondreizen Sawadee

Feestdagen in december

In december zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Marokko. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in december vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Behalve het weer in december ook benieuwd naar het weer in Marokko in de omliggende maanden?