Meteen naar de inhoud

Weer Marokko augustus

Overzicht weer Marokko augustus

Marokko: het weer in augustus

In navolging van juli is het ook in augustus in grote delen van Marokko heet weer. Het kwik kan zomaar oplopen tot boven de 40 graden in het zuiden van het land. De enige regio waar het weer wel geschikt is voor een vakantie is het noorden van Marokko. Niet dat het daar niet warm wordt, maar daar komt de temperatuur vaak niet boven de 30 graden uit. Al met al is augustus niet de beste maand voor een reis naar Marokko.

Map weer Marokko augustus

Toptip

Bezoek een hammam, een Marokkaans badhuis. Eentje die wij erg kunnen aanraden en waar je tevens kunt overnachten is Riad Laaroussa in Fez.

Marokkaans feestmaal

Weer Noord-Marokko augustus

De warmste maand van het jaar is aangebroken in Marokko. In augustus wordt het in het noorden van Marokko gelukkig niet zo heet als in het zuiden. Warmer dan 30 graden wordt het vaak niet. Heel veel warme kleding heb je dan ook niet nodig, want ook de nachten zijn mild, met zo’n 18 graden. De zomers in Marokko zijn droog, dus veel neerslag valt er niet te verwachten in augustus. Het weer in augustus in Noord-Marokko leent zich prima voor een vakantie aan een van de mooie stranden. Als je dit te heet vindt of je wilt wat meer zien dan het strand, dan is een bezoek aan de tweede grootste Moskee ter wereld (Hassan II) in Casablanca misschien een betere optie.

Wist je dat...

Er slechts 14 km zit tussen het uiterste puntje van het Europese vasteland en Marokko?

Weer Marrakesh en het Atlasgebergte augustus

Liefhebbers van hoge temperaturen komen aan hun trekken bij een bezoek aan Marrakesh en het Atlasgebergte in augustus. De temperatuur kan oplopen tot ver achterin de dertig graden en op veel dagen is het dan ook onaangenaam warm. Ook de avonden en nachten zijn nog warm, met temperaturen van zo’n 20 graden. Wat hoger in het Atlasgebergte liggen de temperaturen iets lager, maar ook daar kan het erg warm worden in de zomer. Veel neerslag valt er niet te verwachten in dit jaargetijde, alhoewel er altijd een kleine kans bestaat om in een hevige stormbui in het Atlasgebergte terecht te komen. Mocht je toch graag in deze maand naar Marrakesh en omgeving gaan, kijk dan eens op Riksjatravel.nl voor de mogelijkheden.

Marrakesh Kasbah Moskee

Legzihra strand Marokko

Weer Zuid-Marokko augustus

Net als in juli is het eigenlijk ook in augustus nog te heet voor een bezoek aan het zuiden van Marokko. Het woestijnklimaat zorgt voor constant droog weer met hoge temperaturen. Ook in deze maand kan het in Zuid-Marokko zo maar een aantal dagen boven de 40 graden worden. Rondreizen in deze regio is dan zeker geen pretje. Zelfs de oases en schaduw van de palmbomen zorgen in dit jaargetijde niet voor voldoende verkoeling. Mocht je plannen hebben om richting het zuiden van Marokko te reizen dan is het weer het beste in het voor- of najaar. Hierover kun je meer lezen op onze pagina met de beste reistijd voor Marokko.

Koningaap - Marokko

Feestdagen in augustus

Nationale feestdagen:
Oued Ed Dahab dag (jaarlijks op 14 augustus).
Op deze nationale feestdag viert Marokko dat de zuidelijke Sahara regio Oued Ed Dahab weer onderdeel geworden is van Marokko. In het verleden is het in handen geweest van Mauritanië. Lees meer over deze feestdag op Publicholidays.africa.

Dag van de revolutie (jaarlijks op 20 augustus).

Men herdenkt de verbanning van Sultan Mohammed de 5e in 1953 door de Franse regering. Deze gebeurtenis zorgde ervoor dat de Marokkaanse bevolking ging strijden voor de onafhankelijkheid van Marokko.

Dag van de jeugd/verjaardag van koning Mohammed de 6e (jaarlijks op 21 augustus).
Deze nationale feestdag wordt de bijdrage van jongeren aan de ontwikkeling van Marokko erkent en jongeren worden aangespoord om hieraan deel te nemen.

Islamitische feestdagen:
Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms ook in augustus vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Behalve het weer in augustus ook benieuwd naar het weer in Marokko in de omliggende maanden?

auto huren

Auto Huren bij easyterra