Meteen naar de inhoud

Weer Marokko april

Overzicht weer Marokko april

Marokko: het weer in april

Het is prima weer voor een vakantie naar Marokko in april. Deze maand is het weer in grote delen van het land op zijn best. Het noorden bevindt zich aan het einde van het regenseizoen. De temperaturen in de nachten zijn een stuk aangenamer dan de voorbije maanden. De Saharawind kan, zeker aan het begin van april dit weerbeeld nog weleens verpesten. Toch is het over het algemeen positief nieuws voor wat het weer in Marokko in april betreft. Kijk dus snel voor goedkope vluchten op Lastminute.com.

Map weer Marokko april

Toptip

Gek op vis en/of zeevruchten? Bezoek kustplaatsen zoals Essaouira of Oualidia, waar je van de verse vangst van de dag kunt genieten.

Marokko bloemen

Weer Noord-Marokko april

April valt midden in de lente in Marokko. Het weer in Noord-Marokko in dit seizoen is heerlijk. In april worden weer temperaturen van 20 graden gehaald. Bovendien laat de zon zich nog vaker en langer zien dan in de voorbije wintermaanden. April is de laatste maand van het natte seizoen in het noorden van Marokko, dus zo af en toe kan er nog een bui vallen. Over het algemeen zijn de weercondities echter prima in april. Bovendien is het in deze tijd van het jaar nog niet zo druk met toeristen als in de zomer. Al met al is april een goede maand om met bijvoorbeeld een groepsreis Noord-Marokko te bezoeken.

Wist je dat...

Couscous oorspronkelijk alleen op vrijdag gegeten werd? De originele couscous kost namelijk veel tijd om te bereiden en vanwege het weekend (wat op donderdag en vrijdag valt) is hier alle tijd voor.

Weer Marrakesh en het Atlasgebergte april

Met de komst van april breekt een van de maanden aan met de beste reistijd voor een reis naar het Atlasgebergte (kijk eens op SNP.nl voor de mogelijkheden). De temperatuur in april ligt halverwege de twintig graden, en op veel dagen zal de zon heel de dag schijnen. Toch zijn er ook een aantal dagen waarop wat neerslag te verwachten valt. Dit zijn er echter niet veel en vaak valt de neerslag in korte, hevige buien. Een trekking in het Atlasgebergte is dan ook zeer goed mogelijk in april. Het kan op bepaalde plaatsen wel wat nat zijn, vanwege smeltend sneeuwwater. Vergeet ook in deze maand niet om voor de avonden warme kleding mee te nemen, want het kan nog altijd flink afkoelen.

Marrakesh Ali Ben Youssef Medersa

Kamelentocht Sahara

Weer Zuid-Marokko april

De temperatuur in april in het zuiden van Marokko is ideaal. Overdag geeft de thermometer een temperatuur aan van zo’n 25 graden, terwijl ook ’s nachts de dubbele cijfers weer worden behaald in april. Met het merendeel van de dagen zonnig en onbewolkt weer, prima omstandigheden om de oases en palmbomen bij voormalige Karavaanstad Zagora te bezoeken dus. Enige minpuntje van het weer in april zijn de zandstormen die zomaar op kunnen komen zetten. Zeker in het begin van april is hier kans op. Vaak gaat deze Saharawind na een of enkele dagen weer liggen, maar vakantie vieren in deze zandstorm is uiteraard niet zo prettig.

Feestdagen in april

In april zijn er geen nationale feestdagen of grote festivals in Marokko. Islamitische feestdagen vallen ieder jaar in een andere maand en kunnen dus soms wel in april vallen. Om dit te checken ga je naar Beleven.org.

Behalve het weer in april ook benieuwd naar het weer in Marokko in de omliggende maanden?

Marokko reizen

Marokko reizen