Meteen naar de inhoud

Weer Malta september

Weer Malta september

Overzicht weer Malta september

Malta: het weer in september

Het is in september nog altijd warm weer in Malta (zo’n 27/28 graden overdag). Ook nu is er nog een hoge luchtvochtigheid, waardoor de temperatuur altijd hoger aanvoelt. Het is nog altijd volop zonnig weer en dus kan je zeker op zonvakantie naar Malta deze maand (bijvoorbeeld met TUI). In september kan je echter ook weer wat meer regen verwachten, soms zelfs hevige buien. Dit zal maar op een handjevol dagen zijn. Ook kan het geregeld flink waaien. Als de wind uit het zuiden komt is deze erg warm en kan bovendien Saharazand naar de eilanden brengen.
Al met al heeft het mooie weer nog steeds de overhand in september, dus een reis naar Malta is zeker aan te raden. Sterker nog, september is een van de maanden met de beste reistijd voor een vakantie naar Malta. Begin september is het nog steeds wel vrij druk op Malta, Gozo en Comino, maar naarmate de maand vordert neemt het aantal bezoekers af.

map weer Malta september

Toptip

Bezoek Mdina in de avond. Niet alleen is het dan een stuk rustiger, het is er prachtig verlicht. Wil je dan meteen uit eten gaan, zorg er dan voor dat je van tevoren reserveert om teleurstellingen te voorkomen.

Malta haven

Malta

In september kun je voornamelijk zon en warm weer verwachten op Malta, Gozo en Comino. De stranden worden dan ook druk bezocht. Zwemmen kan nog steeds deze maand, want de watertemperatuur blijft met zo’n 25 graden nog aangenaam. Wel wordt de zee wat wilder, doordat er in september meer wind staat. Regen valt er op zo’n 4 dagen per maand in Valletta en de overige Maltese bestemmingen, dit zal een heerlijke zonvakantie (met bijvoorbeeld DeJongIntra.nl) normaal gesproken dus weinig in de weg staan. Omdat de avonden nog lekker warm zijn kun je ’s avonds genieten van een avondwandeling over de promenades in Sliema, Marsascala, Bugibba of Birzebbuga.

Wist je dat...

De ogen op de boten in Malta erop geschilderd zijn ter bescherming? Veel vissers gaan niet varen op een boot zonder dit “Oog van Osiris”.

Feestdagen in september

Nationale feestdagen
Il Vitorja (jaarlijks op 8 september).

Deze nationale feestdag herdenkt verschillende overwinningen van Malta op vijanden in het verleden. Lees meer over deze nationale feestdag op Beleven.org.

Onafhankelijkheidsdag (jaarlijks op 21 september).
Malta viert op deze feestdag het onafhankelijk worden van Engeland in 1964. Op Malta en Gozo worden verschillende festiviteiten georganiseerd, zoals parades, muziekoptredens etc. Lees verder op Publicholidays.com.mt.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?