Meteen naar de inhoud

Weer Malta oktober

Weer Malta oktober

Overzicht weer Malta oktober

Malta: het weer in oktober

Oktober is een maand met goed weer voor een vakantie naar Malta. Hoewel in oktober de herfst begint in Malta is het weer vaak verre van herfstachtig. Het is nog veelal zonnig en warm (zo’n 24˚C) en een vakantie naar Malta in oktober is dus zeker aan te raden. Een flinke regenbui kan weleens voorkomen deze maand, maar met minder dan 10 dagen regen, is de kans groot dat je er niet zoveel last van zal ondervinden. Het zeewater is nog warm genoeg om te zwemmen, dus neem zeker ook je zwemkleding mee op vakantie naar Malta. Voordeel van oktober is dat de massa’s toeristen weer vertrokken zijn en je dus in alle rust van de eilanden Malta, Gozo en Comino kunt genieten. Kijk voor vakanties naar Malta in oktober eens op DeJongIntra.nl.

map weer Malta oktober

Toptip

Geniet van de prachtige haven van Valletta vanuit een traditionele Dghajsa watertaxi. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Birgu (Vittoriosa), Bormla (Cospicua) of Senglea naar de overkant voor slechts enkele euro’s.

Bootjes Malta

Malta

De extreme zomerse hitte is verdwenen met de komst van oktober. Hierdoor kun je weer wat actiever zijn tijdens je bezoek aan Gozo of Malta. Prachtige wandelingen en het bezoeken van diverse bezienswaardigheden zijn aan te raden deze maand. Bezoek bijvoorbeeld het vissersplaatsje Marsaxlokk, maar ook Valletta of Mdina zijn zeker de moeite waard. Of ga Gozo ontdekken. Dan mag je Victoria, Ta’Pinu en het uitzicht bij Tas Salvatur niet overslaan.
Het waait deze maand weer wat meer, maar doordat de wind vaak vanuit het zuiden komt, gaat het vaak om warme lucht. In de avonden koelt het af naar zo’n 17 graden, dus wat warmere kleding meenemen is handig. Deze maand kun je vaak vakanties en hotelovernachtingen boeken tegen lagere prijzen dan de afgelopen maanden. Kijk eens op TUI.nl voor goede aanbiedingen.

Wist je dat...

Malta nauwelijks bomen heeft? Het eiland is erg rotsachtig en zanderig. Het enige echt bosachtige gebied op Malta zijn de Buskett Gardens.

Feestdagen in oktober

Nationale feestdagen
In oktober zijn er geen nationale feestdagen in Malta.

Festivals en evenementen
Notte Bianca (jaarlijks begin oktober).

In de avond van Notte Bianca staat Valletta in de schijnwerpers. Er worden vele festiviteiten georganiseerd, zoals muziek en dansoptredens. Verder zijn musea en paleizen geopend tijdens de avonduren. Voor exacte data kun je terecht op Festivals.mt.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?