Meteen naar de inhoud

Weer Malta mei

Weer Malta mei

Overzicht weer Malta mei

Malta: het weer in mei

Voor zonliefhebbers is het weer in mei ideaal om op vakantie te gaan naar Malta (bijvoorbeeld met DeJongIntra.nl). In mei is het in Malta namelijk vrijwel alleen maar mooi zonnig weer. De temperatuur loopt op naarmate de maand vordert en zwemmen is vanaf nu vaak ook goed mogelijk. Neem dus zeker je zwemkleding mee als je in mei naar Malta afreist. Regen valt er eigenlijk maar zelden in mei, dus verwacht vooral een helderblauwe hemel tijdens je bezoek deze maand.

map weer Malta mei

Toptip

Wil je graag eens de authentieke Maltese keuken proberen? Ga dan eens naar Mġarr, Marsaxlokk of Rabat en neem plaats in een klein familierestaurantje. Daarnaast moet je ook zeker eens een "hobz biz zejt" proberen, een brood gevuld met tomatenpuree, knoflook, olijven en soms ansjovis.

Comino

Malta

Mei is een van de maanden met de beste reistijd voor een vakantie naar de Maltese eilanden. De temperatuur op Malta, Gozo en Comino ligt overdag rond de 23 graden en de zon schijnt volop. In de avonden kan het nog wel flink afkoelen (gemiddeld 15 ˚C) en waait het wat meer, dus warme kleding is geen overbodige luxe.
Mei is de laatste maand vóór de zomer waarin je lange wandelingen kunt maken op Malta, zoals de Victoria Lines of de meerdaagse Gozo Coastal wandeltocht (te boeken via Stapreizen.nl). Vanaf juni is dit namelijk vaak te warm. Een bezoek aan de Blue Lagoon van Comino is dan ook aan te raden in mei, omdat het deze maand nog niet zo druk is met zwemmers. Hierdoor kan dit prachtige natuurverschijnsel toch net wat mooier tot zijn recht komen. De rest van de natuur in Malta is eveneens prachtig in mei, omdat er veel in bloei staat.

Wist je dat...

De Maltese keuken een mengeling is van Arabische, Italiaanse en Engelse invloeden?

Malta 160x600

Feestdagen in mei

Nationale feestdagen
Dag van de Arbeid (jaarlijks op 1 mei).

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?