Meteen naar de inhoud

Weer Malta maart

Weer Malta maart

Overzicht weer Malta maart

Malta: het weer in maart

Maart is qua weer een goede maand voor een reis naar Malta als je het eiland wilt ontdekken. Het is nog niet te warm, maar de echt koude dagen zijn inmiddels weer voorbij. Af en toe kan er nog een mindere dag tussen zitten, maar het merendeel van de dagen zal je de zon zien en kun je genieten van temperaturen tussen de 10 en 17 graden.

map weer Malta maart

Toptip

Ga de zonsondergang bewonderen bij de kliffen van Dingli.

Rotskust Malta

Malta

In maart is het weer op Malta en Gozo over het algemeen aangenaam te noemen. De kans op regen wordt deze maand weer wat minder en de zon laat zich vaak zien. Naast het lenteachtige weer is een bijkomend voordeel dat er nog steeds niet zo veel bezoekers in Malta zijn als tijdens de zomer. Kijk eens op TUI.nl voor een vakantie naar Malta. Mocht je tijdens je bezoek aan Malta in maart erg warm weer treffen (wat zeker, naarmate de maand vordert, weleens voor kan komen), weet dan wel dat de zee nog vrij wild kan zijn en dat een sterke onderstroming regelmatig aanwezig is. Voor een duik in de zee kan je dus beter een andere periode kiezen om naar Malta af te reizen.

Wist je dat...

Malta officieel een archipel is en uit 3 grotere eilanden bestaat? Deze eilanden zijn Malta, Gozo en Comino. De laatste twee worden vaak als dagtrip bezocht vanuit het grootste eiland Malta.

Malta 160x600

Feestdagen in maart

Nationale feestdagen
Feest van Sint Jozef (jaarlijks op 19 maart).

De Maltezen vieren deze feestdag met processies en vuurwerk. De grootste viering vindt plaats in Mdina. Kijk voor meer informatie op Publicholidays.com.mt.

Dag van de vrijheid (jaarlijks op 31 maart).
Maltezen vieren op deze “Freedom Day” dat Malta volledig onafhankelijk werd in 1979. Lees meer op Publicholidays.com.mt.

Pasen (jaarlijks in maart of april).
Goede Vrijdag en Eerste paasdag zijn officiële feestdagen in Malta. Daarnaast is de hele week voorafgaand aan Pasen (Holy week) gevuld met allerlei vieringen. Paasmaandag is geen vrije dag in Malta. Lees meer over Pasen in Malta op Publicholidays.com.mt.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?