Meteen naar de inhoud

Weer Malta juni

Weer Malta juni

Overzicht weer Malta juni

Malta: het weer in juni

Ben je gek op warmte en zon, maar niet op de zomerse drukte? Dan is juni qua weer de ideale maand om naar Malta te reizen. Verwacht in juni hoge temperaturen in Malta, zeker richting het einde van de maand. Regen valt er eigenlijk nauwelijks. De zee is inmiddels ook wat opgewarmd, dus een strandvakantie naar Malta in juni is zeker een aanrader deze maand. Kijk voor betaalbare vakanties naar onder andere Mellieha, Qawra of Sliema eens op DeJongIntra.nl.

map weer Malta juni

Toptip

Is clubben in Paceville niet echt jouw ding, maar ga je wel graag een gezellig avondje uit? Ga dan eens in Valletta kijken bij een van de volgende cafés: Trabuxu (wijnbar), Gugar (kleurrijke bar voor een lekker drankje) of San Paolo Naufrago (traditioneel café).

Helderblauw

Malta

Gemiddeld wordt het in juni zo’n 27 graden op Malta overdag (26˚C op Gozo en Comino), maar temperaturen kunnen ook oplopen tot boven de 30 graden, zeker richting het einde van de maand. Daarnaast is er een hoge luchtvochtigheid in juni, die het nog wat warmer doet aanvoelen. Plan je vakantie in Malta dus niet te vol, want soms is het gewoon te warm om iets te ondernemen. Duiken daarentegen is wel goed mogelijk deze maand, kijk eens op TUI.nl voor een duikvakantie op Malta in juni. De avonden op de eilanden zijn met zo’n 19 graden ook niet meer echt koud te noemen. Wel waait het regelmatig ’s avonds, dus neem een jasje of vest mee op vakantie naar Malta in juni.

Wist je dat...

Het reizen met de bus op Malta geen aanrader is? Het reizen ermee duurt lang, is vaak erg druk en is weinig betrouwbaar qua tijden.

Malta 160x600

Feestdagen in juni

Nationale feestdagen
Sette Giugno (jaarlijks op 7 juni).
Op deze dag worden de rellen van 1919 herdacht. Lees meer hierover op Publicholidays.com.mt.

L-Imnarja (jaarlijks op 29 juni).
Het feest van Sint Pieter en Sint Paul, de apostelen die het Christendom groot hebben gemaakt. Vieringen beginnen vaak al in de avond van 28 juni. Ga bijvoorbeeld eens naar Buskett Garden als je een traditionele viering wilt meemaken. Lees meer over L-Imnarja op Publicholidays.com.mt.

Festivals en evenementen
Earth Garden (jaarlijks het eerste weekend van juni).
Outdoor muziekfestival. Kijk voor meer informatie op Earthgarden.com.mt.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?