Meteen naar de inhoud

Weer Malta juli

Weer Malta juli

Overzicht weer Malta juli

Malta: het weer in juli

In juli is het zomers weer in Malta. Het is de warmste maand van het jaar. De zon schijnt bijna onafgebroken overdag en de temperaturen lopen hoog op. De kans op regen is heel erg klein. Wateractiviteiten zijn een aanrader als je in juli naar Malta gaat. Het zeewater is namelijk heerlijk (zo’n 25 graden). Ook is het leuk om een boottocht te maken naar de Blue Grotto. Deze maand wordt het veel drukker op de Maltese eilanden, met name als de schoolvakanties in Europa beginnen. Plaatsen als Sliema, St. Julian’s en Buġibba worden druk bezocht. Wil je in juli op vakantie naar Malta, kijk dan snel voor goede aanbiedingen op TUI.nl.

map weer Malta juli

Toptip

Hoewel het misschien een leuke uitdaging lijkt, pas op met het springen in de zee vanaf de hoge rotsen, er zijn al vele ongelukken gebeurd.

Grand Master's palace Valletta

Malta

Ben je een echte zonaanbidder? Dan is een strandvakantie naar Malta in juli een aanrader. Wil je veel van het eiland zien? Dan is wellicht een andere maand, zoals april of mei een betere optie. Het is in Malta namelijk erg warm weer in juli. De gemiddelde temperatuur ligt overdag rond de 30 graden en de hoge luchtvochtigheid maakt dat het alleen nog maar warmer aanvoelt. Ook nadat de zon onder is gegaan blijft het nog warm op Malta, Gozo en Comino. Een airconditioning op de hotelkamer is dus voor velen geen overbodige luxe. De wind waait eigenlijk het hele jaar door op de eilanden, de ene dag wat meer dan de andere. Dit kan soms voor iets van verfrissing zorgen, maar vaak is het een warme wind die ook nog weleens Sahara zand mee kan brengen.

Wist je dat...

Malta maar enkele natuurlijke zandstranden heeft? Het eiland heeft oorspronkelijk voornamelijk een rotsachtige kustlijn, maar heeft in de loop der jaren verschillende zandstranden aangelegd.

Feestdagen in juli

Nationale feestdagen
In juli zijn er geen nationale feestdagen in Malta.

Festivals en evenementen
Malta Jazz Festival (jaarlijks in juli).

Lokale en internationale jazzmuzikanten komen naar Malta voor dit festival. Kijk voor meer informatie op Festivals.mt.

The Farsons Beer Festival (jaarlijks in juli/augustus).
Een goede combinatie van bier, muziek en lekker eten. Kijk voor meer informatie op Facebook.com.

Marsovin wijnfestival (jaarlijks in juli).
Dit wijnfestival is zeker een aanrader voor wijnliefhebbers. Het festival wordt gehouden in Hastings Gardens in Valletta. Data kun je meestal kort van tevoren vinden op Marsovinwinefestival.com of de Facebookpagina.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?