Meteen naar de inhoud

Weer Malta januari

Weer Malta januari

Overzicht weer Malta januari

Malta: het weer in januari

Het weer in januari op Malta kan alle kanten op. De ene dag is het net lente, de andere dag is het grijs en stormachtig. En zelfs op één dag kan het flink verschillen. Het hangt vaak af van de wind, want als die vanuit het noorden waait, dan trek je warme jas maar aan. Laagjes zijn heel handig voor een bezoek aan Malta tijdens de wintermaanden. Zeker ook omdat de temperaturen wat kouder kunnen aanvoelen door de hoge luchtvochtigheid op Malta.

map weer Malta januari

Toptip

Hoewel een auto de beste manier is om de minder bekende gebieden van Malta te bezoeken, wees wel voorzichtig als je een auto huurt. De hoofdwegen op het eiland zijn vrijwel altijd druk, vele Maltezen rijden als gekken en de wegen zijn (met name op het platteland) dramatisch. Bovendien rijdt men links op Malta en Gozo.

Ta Pinu Gozo

Malta

Januari is op Malta en ook Gozo een van de koudste maanden van het jaar. Zolang de zon schijnt, en dat is regelmatig het geval, is het echter nog altijd aangenaam in januari. Gemiddeld wordt het in januari zo’n 10-15 graden. Met een zonnetje erbij is dat heel goed toeven. Zon is echter geen garantie in januari. Op enkele dagen zal het regenen en/of stormen en dit kan onder meer het vaarverkeer beïnvloeden. Een groot voordeel van een reis naar Malta in januari is dat het een rustige maand is qua bezoekers. Dat betekent lagere prijzen voor accommodaties en bovendien kun je in alle rust genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. En dat is stiekem nog best veel voor zo’n klein eiland. Ga bijvoorbeeld de leuke stadjes zoals Marsaxlokk ontdekken of maak een prachtige wandeling op Malta of Gozo (zie hiervoor Visitmalta.com).

Wist je dat...

Naast het Maltees ook vaak Engels en Italiaans gesproken wordt door de inwoners van Malta?

Malta 160x600

Feestdagen in januari

Nationale feestdagen
Nieuwjaarsdag (jaarlijks op 1 januari).

Lees meer over nieuwjaar in Malta op Publicholidays.com.mt.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?