Meteen naar de inhoud

Weer Malta augustus

Weer Malta augustus

Overzicht weer Malta augustus

Malta: het weer in augustus

Qua weer is de maand augustus in Malta vergelijkbaar met juli. Het is heet in Malta (zo’n 30˚C, met kans op uitschieters tot boven de 40˚C) en de hoge luchtvochtigheid doet er nog een schepje bovenop. Een actieve vakantie raden wij daarom tijdens een van de andere maanden aan. Zie voor de beste reistijd onze homepage van Malta.
Een zonvakantie in Malta is in augustus wel degelijk een aanrader. Reken er wel op dat augustus een van de drukste maanden is qua toeristen. Zowel de lokale bevolking als buitenlandse bezoekers vieren hun zomervakantie in deze maand, dus de meeste stranden zijn vaak overvol. Er zijn wel wat rustigere stranden, zoals Imgiebah Bay, maar die zijn vaak moeilijk bereikbaar. Ook bezienswaardigheden als de Blue Lagoon, Blue Grotto en Mdina worden druk bezocht deze maand.

map weer Malta augustus

Toptip

Wil je echt kunnen genieten van het prachtige Blue Lagoon van Comino? Dan kun je deze beter in een periode buiten de drukke zomer bezoeken. In de zomer lijkt het zwemmen hier alsof je in een druk hotelzwembad ligt. Zit je echter vast aan deze periode, probeer dan of je heel vroeg in de ochtend kunt gaan, zodat het nog wat rustiger is.

Rotskust Malta

Malta

Zon, zee, strand, dat is wat er bij een vakantie in augustus naar Malta past (kijk eens op TUI.nl voor goede aanbiedingen). Zorg er wel voor dat je water en zonnebrand bij je hebt, want de UV straling is erg hoog deze maand. De kans op regen is heel klein deze maand, al kan er wel eens een kort buitje vallen, zeker richting eind augustus. De avonden op de eilanden Malta, Gozo en Comino zijn met een temperatuur van zo’n 22˚C erg aangenaam, zeker omdat het ook vaak een beetje waait. Deze warme wind kan soms zand uit de Sahara naar Malta brengen, wat ervoor zorgt dat overal een bruin laagje ligt.
Wil je gaan wandelen tijdens je vakantie, dan raden wij aan om te kijken naar de maanden in het voor- of najaar. Mocht dit geen optie zijn, dan kun je het beste vroeg opstaan, zodat je de hitte voor bent. Dit geldt eigenlijk ook voor een bezoek aan de bezienswaardigheden. Bijkomend voordeel is dat het dan vaak nog wat rustiger is.

Wist je dat...

Valletta een van de kleinste en meest zuidelijk gelegen hoofdsteden van Europa is?

Malta 160x600

Feestdagen in augustus

Nationale feestdagen
Santa Marija (jaarlijks op 15 augustus).
De hemelvaart van Maria. Voor meer informatie kijk je op Publicholidays.com.mt.

Festivals en evenementen
The Farsons Beer Festival (jaarlijks in juli/augustus).

Een goede combinatie van bier, muziek en lekker eten. Kijk voor meer informatie op Facebook.com.

Delicata wijnfestival (jaarlijks in augustus).
Misschien wel het belangrijkste wijnfestival van Malta. Het festival wordt gehouden in de Upper Barrakka Gardens in Valletta. Voor exacte data kun je het beste de website of hun Facebookpagina in de gaten houden.

Benieuwd naar het weer in de omliggende maanden?